نقاشی برخلاف تصور عموم مردم محدود به بوم نقاشی نیست و میتواند پا را از این فراتر گذاشته و به فرمهای دیگر و متریال دیگر ارائه شود. نمایشگاه نقاشی بر روی ظروف شیشهای نیز که این هفته در گالری هامون شاهد آن هستیم، با همین نگاه شکل گرفته و سعی دارد با پرهیز از کلیشهها به خلق اثر در این زمینه بپردازد.
مدیر گالری هامون در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان با بیان اینکه به دنبال اینکه این نمایشگاه را نزدیک عید نوروز برگزار کنیم، نبودهایم، اظهار کرد: این نمایشگاه قرار بود در چند ماه گذشته برگزار شود که به دلیل برخورد با چند نمایشگاه دیگر تصمیم گرفتیم آن را در این تاریخ برگزار کنیم.
هامون بادپر با بیان اینکه تعداد 80 اثر در این نمایشگاه ارائه شده است، گفت: با توجه به اینکه کار بر روی ظروف شیشهای بود و برای تأیید و انتخاب شدن آن زمان میبرد، ما فراخوانی غیر عمومی را در بین هنرمندانی که میشناختیم اعلام کردیم و به آنها یک ماه فرصت دادیم که آثار خود را ارائه کنند.
در نقاشی روی ظروف شیشهای به دنبال تزئین نیستیم
وی با اشاره به اینکه با نقاشی روی ظروف شیشهای به دنبال تزئین نیستیم، افزود: قصد ما این بود که متریال را از سطح بوم به سمت عناصر کاربردیتر که در جامعه نیز مردم با آن آشنایی بیشتری دارند، ببریم.
مدیر گالری هامون با اشاره به اینکه نقاشی روی ظروف شیشهای میتواند پلی باشد بین مردم، کاربری و هنر، اضافه کرد: ظروف شیشهای بستری هستند که مردم میتوانند از آن استفاده و آن را درک کنند و در این نمایشگاه نیز هر هنرمند با نوع نگاه شخصی خود بر این ظروف کار کرده و شاید بعضی آثار به سمت کارهای تزئینی حرکت کرده اما آثار مفهومی و فرمی نیز ارائه شده است و ما نیز سعی کردیم تنوع دیدگاهها را از بین نبریم.
بادپر با بیان اینکه در این نمایشگاه سعی کردیم از تنوع فرم پرهیز کنیم، گفت: ظروف شیشهای بسیار متنوع است و ما نمیخواستیم همه چیز تحت تأثیر فرم باشد و به این خاطر از تنوع ظروف پرهیز شد.
هنرمند در این نمایشگاه در مسیر هنری خود گام برداشته است
همچنین آوین فرهادی، از هنرمندانی که 8 اثر خود را در این نمایشگاه ارائه داده است، اظهار کرد: این مجموعه درواقع الهام گرفته از تم پروانه و به انضمام خطوط وحشی طبیعت است که آن را روی ویترای آوردهام.
وی با بیان اینکه تصور نمیکردم قابلیت ویترای به حدی باشد که بتوانم آن را به اثر هنری و طراحانه خود نزدیک کنم، افزود: همیشه تصور میکردم ویترای فقط به صورت تزئینی به کار میرود و تکراری بودن را با خود تداعی میکند، اما با ارائه این آثار هم تجربه خوبی بدست آوردم و هم اینکه توانستم یک عنصر تزئینی و تکراری را وارد کار خود کنم و آن را از ماهیت خود خارج کنم.
این هنرمند ادامه داد: بیشتر هنرمندان این نمایشگاه نیز درواقع کار هنری خود را ارائه دادهاند و شاید در بعضی آثار ماهیت تزئینی آن بیشتر به چشم بخورد اما باز هم هنرمند از نگاه خود خارج نشده و در مسیر هنری خود گام برداشته است.
فرهادی اضافه کرد: در ابتدا این کار را با ترس از اینکه کاری تزئینی انجام میدهم، شروع کردم و اینکه شاید با روحیات من سازگار نباشد اما بعد متوجه شدم کاملاً میتوانم ویترای را با آنچه میخواهم هماهنگ کنم.
وی در خصوص متریال این آثار گفت: خمیر و رنگ ویترای روی شیشه کار میشود و البته ما اینجا تنها روی ظروفی کار کردیم که فرم گلدان را تداعی نکند و ماهیت تزئینی بودن آن کمتر باشد.
این هنرمند ادامه داد: دورگیرهای کار شده بر ظروف با خمیر ویترای و سطوح آن با رنگ ویترای انجام شده و رنگ ویترای بر روی شیشه نیز قابل شستشو است و همچنین آثار این نمایشگاه تکراری نیست و هر هنرمند در این نمایشگاه با ایده خلاقانه خود و پایه اثر که ظرف است و ماده ویترای آثار خود را ارائه داده است.
فرهادی در پایان با اشاره به اینکه در کار با ویترای احتیاج به یک نوع ظرافت و تمیزکاری است، گفت: در ابتدا این متریال برای من غریبه بود اما بعد از مدت زمانی کار کردن با آن آشنا شدم. اما با این حال تجربه خوبی برای من بود و چیزهای تازهای از آن آموختم و متریالی است که دیگر آن را کنار نخواهم گذاشت.
هنرمندانی که آثار خود را در این نمایشگاه ارائه کردهاند هامون بادپر، خدیجه محسنی، زهرا لاوی، آیدا کبیری، احسان ضیاء، افسون تاج، نغمه حیدری، فروغ محمدی، سحر مقصودی، فرانک یوسفی، الهام حامدی، ستاره معاجزی، مریم جعفرینژاد، فرزانه اسماعیلی، لیوسا مظاهری، پریسا فهامی، نسیم عموشاهی، آوین فرهادی و فرزانه فضیلتی میباشند.
به گزارش ایسنا؛ این نمایشگاه که از 2 اسفندماه گشایش یافته، تا 7 همین ماه در ساعات 16 الی 20 در گالری هامون واقع در خیابان خاقان، روبروی مسجد موسیابنجعفر، کوچه شهیدی، پلاک 44 پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
کد خبرنگار: 13014
انتهای پیام
نظرات