مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان گفت: نمیدانستیم کویر «لوت» مینگذاری شده است و بعد از انفجار اخیر متوجه این موضوع شدیم.
این اظهار بیاطلاعی «علی مهاجری» از مینگذاری «لوت» در حالی صورت میگیرد که مسعود سلطانیفر - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - پس از وقوع فاجعهی مرگبار انفجار مین در بیابان لوت، به مردم توصیه کرد که اگر قصد دارند به مناطق حساس سفر کنند، بهتر است با تور یا با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آن منطقه این کار را انجام دهند.
با آنکه مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان تأکید دارد، تعاملشان با نیروی انتظامی خوب است؛ اما ظاهرا نیروی انتظامی تا کنون در اینباره به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کرمان اطلاعرسانی نکرده و مسوولان این حوزه هم تا همین چند روز پیش که گردشگری جان خود را براثر مینگذاریها از دست داد، از این موضوع خبر نداشتند! با وجود این شرایط، وقتی مردم برای کسب اطلاعات بیشتر پیش از سفر کردن، به ادارههای میراث فرهنگی و گردشگری استانی ارجاع داده میشوند، در حالی که خود این مراکز در جریان محدودیتها و خطرهای احتمالی نیستند، چگونه میتوانند مردم را راهنمایی و آگاه کنند؟!
البته مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان در پاسخ به این پرسش، به خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: این مینها خیلی سال پیش کار گذاشته شدهاند. ضمن آنکه این یک موضوع امنیتی است و نیروی انتظامی برای مقابله با اشرار و قاچاقچیان این اقدام را انجام داده است. علاوه بر این باید در نظر گرفت که با توجه به وسعت مرزهای خاکی و مناطق کویری کشور، کنترل و حفاظت از تمام این محدودهها بسیار سخت است.
مهاجری همچنین اظهار کرد: انتظار نداریم نیروی انتظامی که با هدف تأمین امنیت کشور، چنین اقدامی را انجام میدهد، این مسائل امنیتی را به ما بگوید و منطقا درست نیست آنها با نصب تابلوی اخطار و هشدار، قاچاقچیان و اشرار را آگاه کنند.
او بیان کرد: اگر تورها و مسافران برای چنین سفرهایی با ما (اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری) هماهنگ کنند، ما هم حتما با نیروی انتظامی هماهنگ میکنیم و قطعا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نخواهیم بود. اگر آن گروه هشت نفره هم قبل از سفر با ما هماهنگ میکرد، ما هم نیروی انتظامی را در جریان قرار میدادیم.
وی در پاسخ به اظهارات یکی از گردشگران حادثهدیده مبنی بر اینکه برای انجام این سفر قبلا با نیروی انتظامی خراسان جنوبی و کرمان هماهنگ کرده بودند، گفت: آنها (گردشگران) این ادعا را دارند، در حالی که حرف نیروی انتظامی چیز دیگری است. این گردشگران از حوزهی کرمان به لوت وارد نشده بودند، بلکه از ناحیهی خراسان جنوبی به آن منطقه رفتند، پاسگاه دهسلم (در خراسان جنوبی) مدعی است که مسیرها را برای این گروه مشخص کرده و اخطارها را هم داده بود؛ ولی ظاهرا آنها توجه نکردهاند.
مهاجری با بیان اینکه ما در استان کرمان، حریم و محدودهی قابل تردد در بیابان لوت را مشخص کردهایم، ادامه داد: منطقهی کلوتها در حوزهی کرمان را شناسایی و محدودهی آنها را پاکسازی کردهایم. این حریم برای گردشگران کاملا مشخص است و مردم با هماهنگی و مجوز ما میتوانند به این محدوده وارد شوند، ما حتا کمپ اقامتی و امکاناتی را در آنجا ایجاد کردهایم، منظورم «کمپ کویری شهداد» است و نیروی انتظامی هم در اینباره کاملا با ما همراه و هماهنگ است.
وی در پاسخ به این پرسش که تکلیف آن گروه از مردمی که با تور سفر نمیکنند و خانوادگی میخواهند به لوت و تماشای کلوتها بروند، چیست، آن هم در شرایطی که نیروی انتظامی محدودههای سفید را مشخص نکرده و هیچ تابلوی هشدار و اخطاری هم در این کویر وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط آن منطقه، ما جای مشخصی را برای تفریح، سفر و استراحت مردم در کویر آماده کردهایم (کمپ کویری شهداد) که مردم میتوانند از آن استفاده کنند. تعیین حریم برای استفادهی مردم در تمام نقاط دنیا مرسوم است، مثلا وقتی مردم به سواحل شمالی کشور میروند، آیا میتوانند در تمام نوار ساحلی شنا کنند؟ حتی دریا هم حریم و محدودهی مشخصی دارد، آیا میتوان طبیعت با این گستردگی و وسعت را به کنترل درآورد؟
انتهای پیام
نظرات