• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۳ / ۰۱:۱۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93060301422

محمدرضا گودرزی مطرح کرد

لیسانسیه‌هایی که نامه نوشتن بلد نیستند

لیسانسیه‌هایی که نامه نوشتن بلد نیستند

محمدرضا گودرزی می‌گوید انشا تنها به نویسنده شدن کمک نمی‌کند، بلکه به دانش‌آموزان نوشتن می‌آموزد، چون برخی از تحصیل‌کرده‌ها و لیسانسیه‌های ما حتی نوشتن یک نامه اداری را بلد نیستند.

محمدرضا گودرزی می‌گوید انشا تنها به نویسنده شدن کمک نمی‌کند، بلکه به دانش‌آموزان نوشتن می‌آموزد، چون برخی از تحصیل‌کرده‌ها و لیسانسیه‌های ما حتی نوشتن یک نامه اداری را بلد نیستند.

این نویسنده و منتقد ادبی در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اهمیت درس انشا برای دانش‌آموزان گفت: زنگ انشا یکی از مهم‌ترین کلاس‌های مدرسه‌ها و دبیرستان‌هاست، چون پایه نوشتن و خلاقیت انشاست و این موضوع درسی به غیر از کمکی که به آشنایی دانش‌آموز با ادبیات می‌کند، به نوشتن به معنای صرف کلمه کمک می‌کند، چون ما تحصیل‌کردهای بسیاری داریم که حتی نمی‌توانند یک نامه اداری بنویسند.

او درباره دلایل جدی نگرفتن زنگ انشا در مدرسه‌ها گفت: این اتفاق نتیجه فرهنگ، سیستم آموزشی و معلم‌های ماست. متأسفانه بسیاری فکر می‌کنند انشا یک درس فوق برنامه است که تأثیری در درس خواندن و نمره دانش‌آموزشان ندارد، بنابراین به آن توجهی نمی‌کنند. اما خوشبختانه من در مدرسه معلم‌های خوبی داشتم که به این درس اهمیت می‌دادند. ولی سیستم آموزشی ما درست نیست و وجود یکی دو معلم خوب هم کمکی نمی‌کند.

گودرزی درباره ویژگی‌های معلمی که انشا درس می‌دهد گفت: بیش‌تر معلم‌های ما کسانی هستند که به اجبار سر کلاس درس می‌آیند و خودشان شور و شوق ندارند و نوشتن نمی‌دانند، برای همین این کلاس را جدی نمی‌گیرند و نتیجه، جدی نگرفتن نوشتن است.

این نویسنده درباره ابعاد مختلف درس انشا هم گفت: انشا ابعاد مختلفی دارد؛ یکی این که تفکر را تبدیل به کلمه می‌کند و به دانش‌آموز کمک می‌کند ذهن خود را برون‌فکنی کند و اندیشه‌اش را روی کاغذ بیاورد. همچنین به او نوشتن می‌آموزد که بتواند ابتدایی‌ترین کارهایش را حل و فصل کند چون لیسانسیه‌های ما از پس نوشتن یک نامه اداری هم برنمی‌آیند. همچنین انشا اظهارنظر کردن و تفکر انتقادی را به دانش‌آموز می‌آموزد. اگر سیستم آموزشی ما کمی به این ابعاد واقف بود درمی‌یافت درس انشا از سایر درس‌های دیگر کاربردی‌تر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۸:۰۳

واسه چي بهتون ميزني؟ نکنه ميخواي دستاويزي براي شبکه هاي ماهواره اي ضد انقلاب اونور آبي درست کني؟؟ هان؟

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۵۸

مگه خودت بلدي؟