پژوهش صورت گرفته توسط محققان فرانسوی و کانادایی نشان میدهد، استفاده طولانیمدت از داروهای درمان بیخوابی و اضطراب با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نتایج مطالعه صورت گرفته بر روی تعدادی از شهروندان سالمند کانادایی نشان میدهد، استفاده از بنزودیازپین – بعنوان آرامبخش یا برای درمان بیخوابی و اختلالات اضطراب – بمدت سه ماه و بیشتر با افزایش 51 درصدی خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.
در این مطالعه 2000 فرد مبتلا به آلزایمر بالای سن 66 سال مورد بررسی قرار گرفتند که برای همه آنها بنزودیازپین تجویز شده بود؛ سپس وضعیت این بیماران با 7000 فرد سالم مورد مقایسه قرار گرفت.
نتایج بدست آمده حاکی از افزایش چشمگیر ابتلا به آلزایمر در گروه مصرفکننده بنزودیازپین بود، اما علت این مسئله هنوز مشخص نشده است.
«سوفی بیلیوتی» از محققان دانشگاه بوردو فرانسه و سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: بنزودیازپین با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر همراه است و استفاده از این دارو برای درمان اضطراب و بی خوابی باید حداکثر به هشت تا 12 هفته محدود شود.
پروفسور «گای گودوین» رئیس دانشکده داروشناسی مغز و اعصاب اروپا معتقد است: نتایج این یافته به این معناست که داروهای بنزودیازپین میتواند عامل بروز آلزایمر باشد؛ اما از آنجا که اختلال خواب و اضطراب از شاخصهای اولیه بیماری آلزایمر محسوب میشوند، میتوان گفت که این دارو به افرادی که در حال حاضر مبتلا به آلزایمر هستند نیز تجویز میشود.
نتایج این مطالعه در مجله BMJ منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات