• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 93082110621
  • منبع : نمایندگی قم

یک مدرس حوزه:

آبروی افراد در فریضه امر به‌معروف و نهی ازمنکر حفظ شود

آبروی افراد در فریضه امر به‌معروف و نهی ازمنکر حفظ شود

یک استاد حوزه علمیه قم گفت: در فریضه امر به معروف و نهی از منکر باید آبروی افراد حفظ شود.

یک استاد حوزه علمیه قم گفت: در فریضه امر به معروف و نهی از منکر باید آبروی افراد حفظ شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، حجت‌الاسلام شریفیان در مسجد مقدس جمکران در جمع زائران گفت: فرد باید مراعات کند که در تذکر نسبت به منکری آبروی افراد ریخته نشود.

این استاد حوزه به بیان احکام امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و افزود: این واجب دینی به قدری اهمیت دارد که در قرآن نیز بیان شده است.

وی با اشاره به برخی از آیات و روایات ادامه داد: با نگاه به فرهنگ دین متوجه می‌شویم که در قرآن و روایات نسبت به این فریضه الهی تأکید شده است؛‌ باید با احکام امر به معروف و نهی از منکر همانند سایر عبادات آشنا شده و عمل کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه، امر به معروف و نهی از منکر را واجب کفایی دانست و اظهار کرد: در صورتی که با ارشاد و نهی گروهی منکری از بین نرود همه وظیفه دارند که نسبت به آن منکر نهی کنند.

وی افزود: هیچ فردی حق ندارد به بهانه این‌که دیگران امر به معروف و نهی از منکر کرده‌اند، از این دو واجب الهی شانه خالی کند؛ البته در مرحله نخست فرد باید نسبت به امر و نهی اسلام شناخت داشته باشد تا بتواند کار خود را صحیح انجام دهد.

شریفیان با بیان این‌که «امر به معروف و نهی از منکر دارای مراحلی است» انزجار قلبی را نخستین مرحله انجام این دو فریضه الهی دانست و خاطرنشان کرد: حداقل کار در برابر منکر این است که فرد ناراحتی خود را بیان کند؛ اگر این مرحله مثمر ثمر باشد لازم نیست فرد مراحل دیگر را انجام دهد.

وی تصریح کرد: مرحله بعد تذکر زبانی است که فرد در صورت اثر نکردن مرحله انزجار قلبی باید انجام دهد، البته در مرحله زبانی باید براساس شخصیت افراد عمل کرد که آیا با زبانی آرام و یا تند باشد، ولی مراحل بعد از تذکر زبانی از دست افراد معمولی خارج شده و باید در این زمینه قانون عمل کند.

این استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌که «در امر به معروف و نهی از منکر باید آبروی افراد را حفظ کرد» خاطرنشان کرد: فرد باید مراعات کند که در تذکر نسبت به منکری آبروی افراد ریخته نشود.

وی خاطرنشان کرد: البته هر فردی نسبت به دیگران درباره امر به معروف و نهی از منکر وظیفه دارد، به گونه‌ای نیست که فرد تنها در جامعه باید این دو فریضه الهی را انجام دهد، بلکه باید در خانواده و فامیل نیز امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد.

شریفیان با اشاره به این‌که «فرد نباید در مجلس گناه شرکت کند» خاطرنشان کرد: اگر در مجلسی گناه صورت می‌گیرد باید فرد نهی از منکر را انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha