• دوشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۴ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94081810715
  • خبرنگار : 71527

مومنی شریف:

نخبگان به اربعین نگاه ویژه‌ای داشته باشند

نخبگان به اربعین نگاه ویژه‌ای داشته باشند

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی گفت: نخبگان ما باید به اربعین نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی گفت: نخبگان ما باید به اربعین نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محسن مومنی‌شریف در نشست خبری "همایش ملی ظرفیت‌های تمدنی و فرهنگی اربعین حسینی" با اشاره به این‌که «در حوزه‌ی اربعین حسینی تولید ادبیات و نظریه صورت گیرد» گفت: در 10 سال اول که اربعین حسینی برگزار می‌شد رسانه‌های غرب کوشیدند این واقعه را نادیده بگیرند اما نشد، لذا در این دو سال اخیر این رسانه‌ها ورود پیدا کردند و گزارش‌هایی از منظر خودشان داشته‌اند.

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به برگزاری همایش ملی ظرفیت‌های تمدنی و فرهنگی اربعین حسینی در روز چهارشنبه با بیان این‌که «این همایش گام اول در ارتباط با پژوهش پیرامون اربعین است» افزود: در این همایش بزرگانی نظریات خود را مطرح خواهند کرد. پیش از کنگره نیز مقالاتی که در این زمینه نوشته شده آماده شده است که در قالب کتاب ارائه خواهد شد.

مومنی در ادامه با اشاره به این‌که «پیاده‌روی اربعین از سوی اولیای دین تاکید شده است و این موضوع جایگاه ویژه‌ای از گذشته تا به حال داشته است» اظهار کرد:‌ اتفاقی که در 12 سال اخیر در اربعین پس از سقوط صدام افتاده پدیده‌ای کم نظیر است.

وی تاکید کرد: در این 12 سال هر سال بر شکوه و عزمت این همایش بزرگ انسانی افزوده شده و مخاطبان آن از مرزهای عراق فراتر رفته است. امروزه از بیش از 40 کشور در این همایش حضور داشته‌اند. از آمریکای لاتین تا آسیای شرقی گرفته و از کشورهای اطراف عراق و آفریقا ما زائر داشته‌ایم.

مومنی با بیان این‌که «کسانی که نخستین بار در این مراسم شرکت می‌کنند دچار بهت و حیرت می‌شوند» خاطرنشان کرد: همایش اربعین الهام بخش تمدنی است شامل ارزش‌های اخلاقی و معنوی و نقطه عطف تمدن نوین اسلامی با محوریت ارزش‌های قیام حسینی است و کنگره‌ی اربعین از این منظر حکایت از ناتوانی نظریه‌های روشنفکران غربی مبنی بر برخورد تمدن‌ها دارد.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این نشست، سعید معینی‌پور دبیرعلمی همایش با اشاره به این‌که «مناسک دینی جمعی در جهانی که هر چه سریعتر رو به فرد گرایی می‌رود از ظرفیت‌های بی بدیل اسلام در تربیت فردی و اجتماعی برخوردار است» افزود: در دنیایی که نسخه‌های تقلبی و عرفان‌های نوظهور رشد پیدا می‌کنند باید به ظرفیت اربعین توجه کنیم.

وی با اشاره به این‌که «معمولا مناسک دینی جمعی از محور عبادی و عرفانی انجام می‌شود و باید به جنبه‌های دیگر این مناسک توجه کرد» خاطرنشان کرد:‌ در مجموع مقالاتی که تهیه شده‌اند سه موضوع مدنیت، عقلانیت و معنویت در بستر اربعین حسینی آماده شده‌اند.

وی با اشاره به اهداف این همایش گفت: بازشناسی ظرفیت‌های تمدنی و فرهنگی اسلام با محوریت اربعین، طرح مسائل جدید در حوزه علم اجتماعی اسلامی و به میدان آمدن اندیشمندان علوم اجتماعی در واکاوی این مناسک از اهداف همایش بوده است.

معینی‌پور با اشاره به برنامه‌های روز همایش اظهار کرد: افتتاحیه با سخنرانی مومنی شریف ریاست حوزه هنری و آیت‌الله حائری شیرازی و همچنین پنل تخصصی با سخنرانی حجج اسلام پیروزمند، رهدار و بابایی خواهند بود.

وی افزود: برنامه رونمایی از کتاب مدنیت، عقلانیت و معنویت در بستر اربعین حسینی نیز از دیگر برنامه‌های صبح همایش خواهد بود.

همچنین برنامه بعد از ظهر با سخنرانی دکتر کچوئیان و شجاعی زند و آیت‌الله اراکی ادامه پیدا خواهد کرد.

مراسم اختتامیه نیز بعد از نماز مغرب و عشاء با سخنرانی استاد رحیم‌پورازغدی خواهد بود.

به گزارش ایسنا همایش ملی ظرفیت‌های تمدنی و فرهنگی کنگره عظیم اربعین حسینی چهارشنبه 20 آبان ماه از ساعت 8 و نیم صبح در حوزه‌ی هنری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha