تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، گفت: زائران اربعین باید سفیران نهضت حسینی و انقلاب اسلامی باشند و پس از حضور در شهرها و کشورهای خود باید مبلغ این نهضت نورانی باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد سعیدی در دیدار با زائران اربعین از کشورهای دیگر گفت: باید به همه بگویند که اگر امروز در اربعین چنین آرامش و عظمت بیش از 20 میلیونی وجود دارد به برکت قیامی است که رهبر بزرگ این انقلاب انجام دادند و این چنین شیعیان در دنیا سرافزار شدند.
وی گفت: اربعین سیدالشهدا(ع) به این معناست که 40 روز در مصیبت و ماتم حضرت به سوگ نشستهایم.
وی افزود: اربعین یک روز عادی نیست بلکه اربعین، چهل عاشوراست، یعنی اولین روزی که مصیبت حضرت سیدالشهدا(ع) رخ داد، شیعیان و محبان حضرت، 40 روز این ایام را عزا میگیرند.
تولیت آستان حضرت معصومه(س) بیان کرد: وقتی یک مسالهای مکرر شد، هیچ وقت از خاطر نمیرود، در درس نیز به همچنین است که درسگیری یکبار است ولی تکرار آن باعث حفظ این علم میشود.
وی گفت: در دستورات دینی آمده است که وقتی به کسی مصیبتی رسید، پس از چند روز این مصیبت را یادآوری نکنیم و اگر آثار و اشیایی از شخص از دنیا رفته وجود دارد، آنها را از کنار صاحبان عزا بردارید، میزان عزاداری برای اشخاص عادی در اسلام سه روز است ولی تنها کسی که برای ایشان عزاداری چهل روزه تعیین شده است، امام حسین(ع) است.
امام جمعه موقت قم تصریح کرد: در دنیا هیچ کسی به بزرگی و عظمت حضرت پیامبر(ص) نیست، این بزرگوار 28 ماه صفر رحلت کردند ولی هیچگاه به ما سفارش نشده است که چهلم ایشان نیز عزاداری کنیم، حتی برای شهادت امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) نیز این شرایط وجود ندارد.
وی افزود: در زمینه معارف حسینی(ع) این کار باید انجام شود، بنابراین پاسداشت اربعین امام حسین(ع) یک امر استثنایی برای حضرت ایشان است.
تولیت آستان حضرت معصومه(س) بیان کرد: در این 40 روز شیعیان وظایفی دارند که از آن جمله پاسداشت و یادآوری این عزاداری است که هر روز شیعیان باید این مصیبت را یادآوری کنند.
وی گفت: امام سجاد(ع) در طول این سفر کاروان عاشورایی در هرجا که میرسیدند این مصیبت را یاد میکردند و تا آخر عمر نیز هر وقت هر حادثهای رخ میداد، ایشان با گریه و بیان مصیبت این یاد را زنده نگاه میداشتند.
امام جمعه موقت قم تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) از ما خواستهاند که این مصیبت را در هر حالی زنده نگاه داریم، امام صادق(ع) و ائمه دیگر، بانی بزرگ روضههای سیدالشهدا(ع) بودند و ما را نیز برای این مساله ترغیب میکردند.
وی افزود: وظیفه دوم، این است که در ضمن این عزاداریها، به زیارتنامههایی که از اهل بیت(ع) برای مصیبت امام حسین(ع) رسیده است، توجه و دقت کنیم.
تولیت آستان حضرت معصومه(ع) بیان کرد: این زیارتنامهها احوالات سیاسی، اجتماعی و شخصیتی شخصی که زیارت میکنیم را برای ما بیان میکند.
وی گفت: در واقع در این زیارتنامهها، شیعیان موضع خود را در قبال اهل بیت(ع) بیان میکنند و اعلام میدارند که دشمن شما دشمن من و دوست شما دوست ماست، در حقیقت در این زیارتنامهها، با ائمه خود تجدید بیعت و پیمان میکنیم.
امام جمعه موقت قم تصریح کرد: این زیارتنامهها به ما درس بیعت و ماندگاری با اهل بیت(ع) و مجاهدت در راه خدا، بدون ترس از ملالت مردم و تهدیدها و تحریمها، میدهد.
انتهای پیام
نظرات