• سه‌شنبه / ۳ آذر ۱۳۹۴ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94090302284
  • خبرنگار : 71461

در نشستی انجام شد

بررسی نقش مداحان در موضوعات سیاسی و ظهور سبک‌های نوین مداحی

در نشستی با حضور مسئولان خانه مداحان نقش مداحان در موضوعات سیاسی و نوگرایی و ظهور سبک‌های نوین در مداحی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در نشستی با حضور مسئولان خانه مداحان نقش مداحان در موضوعات سیاسی و نوگرایی و ظهور سبک‌های نوین در مداحی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن آهی رئیس هیأت مدیره خانه مداحان در این نشست بیان این‌که « خانه مداحان بر اساس یک اساسنامه‌ای فعالیت خود را آغاز کرده است» اظهار کرد: دلیل تنظیم این اساسنامه این بود که بسیاری از مداحان از مزایای بیمه و امثال این موارد برخوردار نبودند و عده زیادی از آن‌ها خانه نشین شده بودند.

وی ادامه داد: مشکل اساسی ما این است که آن بودجه‌ای که لازم است را در اختیار نداریم. تنها کمکی که شهرداری در این مدت به ما داشته است این بوده که این ساختمان خانه مداحان را در اختیار ما قرار داده است.

رئیس هیأت مدیره خانه مداحان ادامه داد: ما در خانه مداحان کلاس‌های تخصصی ویژه بانوان،‌ آقایان و دانشجویان را داریم و برای ترویج مسائل مرتبط با بحث مداحی فعالیت‌های زیادی داشته‌ایم. اگر یک موسسه دولتی بخواهد این اقدامات را در طول سال انجام بدهد حداقل نیازمند دو تا سه میلیارد بودجه است ولی ما فقط از کمک‌های مردمی در این راستا بهره برده‌ایم.

آهی در ادامه با بیان این‌که «اساسنامه خانه مداحان با 300 نفر از هیأت امناء تهیه شده است» گفت:‌ ما در خانه مداحان هفت هیأت مدیره داریم که مرحوم آهی قبل از فوتش پنج نفر از آن‌ها را به عنوان شورای هماهنگی انتخاب کردند و این پنج نفر عبارتند از حاج آقا سازگار،‌ آصفی، بهتاش، بازوبند و محسن طاهری که بنده هم با رای این پنج نفر بعد از مرحوم آهی برای ریاست خانه مداحان انتخاب شدم. مشکل اساسی ما در خانه مداحان این است که نه شورای‌شهر، نه شهرداری، نه مجلس و نه سازمان اوقاف و نه هیچ ارگان دیگری برای تامین بودجه ما هیچ برنامه‌ای در نظر نگرفته‌اند.

در ادامه این نشست سازگار عضو هیأت مدیره خانه مداحان با اشاره به سبک‌های نوینی که در مداحی‌ها به وجود آمده است، گفت: ما اگر می‌بینیم یک جوان مداحی سبکی را می‌خواند که در شأن اهل بیت (ع) نیست فورا نباید از او خرده بگیریم. بلکه باید با زبان لین و نرم به او بگوییم که این سبک خواندن شایسته اهل بیت (ع) نیست. فردی که نماز می‌خواند ولی درست به ادای فریضه الهی نمی‌پردازد نباید به او بگوییم که دیگر نماز نخوان بلکه باید بگوییم نمازت قبول باشد ولی بهتر بود بهتر از این می‌خواندی تا تاثیر بیشتری هم داشته باشد. مداحی هم به همین منوال است. ما نمی‌توانیم به یک جوانی که سبکش با ما متفاوت است خرده بگیریم و بگوییم نخوان ولی او باید بداند که نوحه یعنی گریه و این گریه سبب نزدیک شدن به مفاهیم اهل بیت (ع) می‌شود. نه در نوحه به طرَب و آهنگ بپردازیم.

وی تاکید کرد: برخی از مجالس از نظر عاطفه روح جوانان را پر می‌کند ولی از نظر عرفان کم می‌گذارد. با اخم و غیض نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم. ما باید با زبان خوب آن‌ها را هدایت کنیم. ما باید نسل جوان را به طور صحیح هدایت کنیم چرا که آن‌ها پرچم امام حسین (ع) را در دست دارند.

سازگار در ادامه در پاسخ به این سوال که برخی از مداحان برای انتخابات مجلس قرار است لیستی بدهند، نظر شما چیست؟ گفت: سیاست حدی دارد. رهبر ما در انتخابات جناح بندی نمی‌کند و هرگز نمی‌گوید که به چه کسی رای بدهید. ما هم باید از رهبر انقلاب پیروی کنیم و به کسی رای بدهیم که در خط رهبر و امام (ره) باشد. شاید در خفا بتوانیم بگوییم که فلان کس بهتر است ولی به صورت علنی هرگز حق نداریم از جناح و یا فردی دفاع کنیم. ما در سیاست می‌توانیم فقط به مردم بگوییم که به چه کسی رای بدهند و معیارهای انقلاب را برای مردم بیان کنیم.

وی در ادامه با بیان این‌که «اکنون که اربعین پیش روست و مردم شور و حال خاصی دارند باید از این جمعیت میلیونی نهایت بهره‌برداری را کنیم» گفت:‌ باید شور اربعین در اشعار حفظ شود ولی ما نمی‌توانیم که یک سبک خاصی را برای این ایام تعیین کنیم. مداحان باید بدانند که مداحی‌های اربعین باید همچون مداحی‌های سایر زمان‌ها پر از محتوا باشد. نوحه از قصیده هم مهمتر است چون با دل مردم و اجتماع کار دارد. ما باید در مداحی‌ها از سبک‌هایی استفاده کنیم که مورد پسند اهل بیت (ع) باشد، نه از سبک مطربی و ترانه‌خوانی.

به گزارش ایسنا در ادامه این نشست مهدی فاطمی معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی خانه مداحان گفت: بخش اعظمی از فرهنگ ما، مذهب ماست و انقلاب اسلامی بر مبنای همین فرهنگ توانست به پیروزی برسد. انقلابی که منبعث از فرهنگ عاشورا بود و تریبون تبلیغی این فرهنگ منابر علمی و مداحی است که توسط علما و مداحان اداره می‌شود. در واقع وقتی می‌گوییم یکی از ابزارهای جنگ نرم رسانه است، می‌توان به منبر نیز به عنوان یکی از اولین رسانه‌هایی که در جوامع بشری امر اطلاع رسانی را بر عهده داشتند توجه ویژه داشت. تعظیم شعائر بخش زیادی از آن توسط مداحان و علما انجام می‌پذیرد.

معاون فرهنگی و برنامه ریزی خانه مداحان در ادامه گفت: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرماید مداحی یک هنر است در واقع از دو جهت مداحی در قالب فرهنگ گنجانده خواهد شد یکی از بعد هنری آن و یکی از بعد اعتقادی، علمی و مذهبی. ولی متأسفانه به دلیل نفوذ جریانات انحرافی در دهه اخیر شاهد بدعت‌های ناصواب در حوزه ستایشگری و مداحی بوده‌ایم. که علت وقوع این ماجرا از کم کاری در حوزه فرهنگ است. زیرا ما خوراک لازم را به جوانی که تازه وارد این عرصه شده و در این راه سر پر شوری دارد نداده‌ایم فاصله گرفتن از عزاداری سنتی و نسل قدیم با جدید در مداحی آسیب‌های جدی را متوجه این دستگاه کرده است.

فاطمی ادامه داد: برای اینکه منویات و مطالبات حضرت آقا در خصوص فرهنگ و مداحی محقق شود مرکز توسعه هنرهای معاصر و خانه مداحان در نظر دارد با به کارگیری اساتید هر دو حوزه، با هم‌افزائی و هم اندیشی برآیند این دو که منتج به خروجی مطلوب برای بازگشت به عزاداری سنتی همراه با ترقی و نوآور می‌شود. در زمینه‌های مشترک و با امضای تفاهم نامه‌ای هم بتوانیم گامی مؤثر جهت ادای دین به دین و فرهنگ برداریم. مثلا در حوزه‌ی هنرهای نمایشی می‌توان به تعزیه که به نوعی مداحی محسوب می‌شود و اصلاح برخی نواقص آن چه در مباحث تاریخی و مقتلی چه در مباحث شعرهای نسخ پرداخت.

وی ادامه داد: در حوزه‌ی هنرهای تجسمی به بحث دیزاین و بک گراند مجالس روضه و دکور بپردازیم. در حوزه‌ی مد و لباس به پوشش‌های جدید در مجالس، لباس روضه خوان‌ها و سینه زن‌ها که حضرت آقا در خصوص برهنه شدن یا نشدن هم مطالبی را عنوان فرموده بودند داریم و برای سینه‌زن‌ها می‌خواهیم یک سری لباس‌های یکدست تهیه کنیم. در حوزه‌ی موسیقی به مطالبات حضرت آقا که در دیدار مداحان در سالروز ولادت حضرت زهرا(س) به آن اشاره فرموده بودند برنامه‌هایی داریم مبنی بر استفاده از سبک‌های به روز شده سنتی و عدم استفاده از سبک‌های خوانندگان و غنا در مجالس و بهره مندی از موسیقی اصیل ایرانی در سبک‌های نوحه، زمینه، واحد و شور بپردازیم.

وی در خصوص لیست انتخاباتی مداحان برای مجلس شورای اسلامی گفت که خانه مداحان نه لیستی داده است و نه درصدد است که لیستی را برای مجلس بدهد و ما دادن هرگونه نامی را برای انتخابات مجلس تکذیب می‌کنیم چرا که در این راستا خلائی نداریم ولی اگر لازم باشد لیستی از کاندیداها را تهیه می‌کنیم و در اختیار جامعه قرار می‌دهیم.

فاطمی تصریح کرد: ما باید بدانیم که کار برای امام حسین (ع) یک کار حکومتی نیست هرساله پیاده روی اربعین میلیون‌ها نفر شرکت می‌کنند و این حضور مردم در کربلا منظمترین و با برنامه‌ترین تجمع جهانی است و مردم خودشان این حرکت عظیم را مدیریت می‌کنند.

فاطمی گفت:‌ ما برای اربعین با همکاری شهرداری تهران مداحانی را به این مراسم اعزام کرده‌ایم که در این ایام هم برنامه‌هایی داشته باشیم و مردم بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha