• پنجشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۰:۱۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94110804827
  • خبرنگار : 71191

«دزد عروسک‌ها» را پیدا کنید

«دزد عروسک‌ها» را پیدا کنید

قصه‌ی «دزد عروسک‌ها» را تا امروز فقط در فیلم سینمایی بچگی‌مان شنیده بودیم، قصه‌ای که هرچند ترس به دل‌مان راه می‌داد، اما جذابیت‌های میانه‌ی داستان آن‌قدر برایمان شادی‌آور بود که ترس دیگر برای‌مان معنا نداشت.

قصه‌ی «دزد عروسک‌ها» را تا امروز فقط در فیلم سینمایی بچگی‌مان شنیده بودیم، قصه‌ای که هرچند ترس به دل‌مان راه می‌داد، اما جذابیت‌های میانه‌ی داستان آن‌قدر برایمان شادی‌آور بود که ترس دیگر برای‌مان معنا نداشت.

و حالا خبر از سرقت 100 عروسک آن‌هم از موزه‌ای بی‌پشتوانه رسیده است،‌ سرقتی که نمی‌توان برایش قیمت گذاشت.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، برای دومین‌بار است که «موزه‌ی عروسک ملل» این داستان تلخ را به جان می‌خرد و عروسک‌هایش مدت‌هاست از ترس دزدان آرامش ندارند. موزه‌ای که مدت‌ها میزبان عروسک‌های دست‌ساز اجدادمان بود، حالا تقریبا خالی است...

سرقت از موزه «عروسک‌های ملل»

این دومین سرقت از موزه‌ی عروسک‌های ملل است! نخستین آن سال گذشته و دومین‌اش پس از تعطیلی موزه در روز جمعه گذشته (2بهمن) اتفاق افتاد.

علی گلشن، مدیر موزه عروسک‌های ملل در گفت‌وگو با خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، داستان سرقت را این‌طور تعریف می‌کند: «پنجشنبه (1 بهمن) تا ساعت 9 شب در موزه برنامه داشتیم. صبح جمعه پس از ورود به موزه متوجه به‌هم ریختگی موزه شدیم. سارقان تمام درهای موزه را شکسته و کل موزه را به‌هم ریخته بودند. درهای فلزی و قفل‌های کتابی موزه را با دستگاه فلز بریده و تمام درهای چوبی را شکستند. ویترین‌ها را به‌هم ریخته و بسیاری از عروسک‌های مجموعه را دزدیدند.»

وی با اشاره به سرقت برخی از ابزار موزه مانند ویدئو‌پروجکشن، دوربین فیلمبرداری و دوربین عکاسی ادامه می‌دهد: خسارت‌هایی که به درها وارد کرده‌اند، چیزی حدود هشت میلیون برآورد شده است، اما در کنار آن اشیا، بیش از 100 عروسک نیز از فروشگاه و مجموعه موزه دزدیده شده است.»

او با بیان این‌که موزه‌ی عروسک‌های ملل، «بیمه سرقت» و «دوربین مداربسته» ندارد،‌ عروسک‌های دزدیده شده از این مجموعه را قابل قیمت‌گذاری نمی‌داند و می‌گوید:‌ در مجموعه عروسک‌های سرقت‌شده، نمونه‌هایی با قدمت بالای 50 سال وجود داشت که منحصر به‌فرد بودند.

وی تاکید می‌کند: جمع‌آوری این مجموعه در مدت 25 سال توسط «مسعود ناصری» جمع‌آوری شده بود که پیدا کردن نمونه‌های مشابه آن غیر‌ممکن است.

سرقت از موزه «عروسک‌های ملل»

به گزارش ایسنا،‌ داستان این سرقت تکراری است، البته نه برای ما، که برای فعالان این حوزه، دوستداران و مسئولانش. سال گذشته، برای نخستین‌بار کابوس سرقت، سراغ «عروسک‌های ملل» رفت، در آن زمان حدود 14 میلیون تومان خسارت به موزه وارد شد.

به گفته‌ گلشن، علاوه بر ویدئو‌پروجکشن، کامپیوتر و وسایل شخصی مسئولان موزه، عروسک‌های امانی فروشگاه موزه و بخشی از پارچه‌های دستباف و عتیقه که برای یک نمایشگاه به موزه آورده شده بود، نیز سرقت شدند.

مدیر موزه عروسک‌های ملل با اشاره به اینکه آن زمان هم سرقت را به سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده‌اند، بیان کرد: ما از سازمان میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی استان تهران انتظار کمک داشتیم، کمکی که خود آنها قول‌اش را داده بودند، اما هیچ وقت به ما نرسید.

به گفته‌ او، "موزه عروسک‌های ملل" سال گذشته در دو شاخص به‌عنوان «موزه برتر کشور» انتخاب شد. پس از آن قرار شد سازمان میراث فرهنگی حدود 50 میلیون تومان را برای کمک به این موزه اختصاص دهد. این مبلغ در اختیار اداره کل میراث فرهنگی تهران قرار گرفت و قرار شد ما‌به‌ازای تجهیزات موزه در اختیار موزه قرار بگیرد.

وی می‌گوید: چندین‌بار کارشناسان این اداره برای تهیه فهرست تجهیزات لازم از موزه بازدید کردند، اما بازدیدها هربار بی‌نتیجه بودند، این در حالیست که هربار در پاسخ به پیگیری‌ها گفته می‌شد که مبلغ آماده و حتی به امضای مسئول رسیده است، اما هیچ‌وقت در اختیار موزه قرار نگرفت.

سرقت از موزه «عروسک‌های ملل»

«گلشن» همچنین به وام 50 میلیونی دیگری نیز اشاره و بیان می‌کند: قرار بود سازمان میراث فرهنگی وامی به مبلغ 50 میلیون تومان هم برای تجهیز موزه اختصاص دهد که بارها پیگیر آن وام شدیم، اما به دلیل بی‌پاسخ ماندن در‌خواست‌های‌مان منصرف شدیم.

به گزارش ایسنا، شاید اگر کارشناسان میراث فرهنگی استان تهران به این موزه توجه و به وعده‌هایشان پایبند بودند، حالا این همه خسارت آن‌هم برای دومین‌بار عاید این دوستداران موزه‌دار نمی‌شد و این موزه تازه تاسیس که سال 1393 ایجاد شده و حدود 700 عروسک را در فضایی معادل 180 متر جای داده، هنوز تاب ایستادن روی پاهایش را داشت.

اروپا، آمریکای لاتین و آسیا بیشترین درصد عروسک‌ها را در دل این موزه دارند. اگرچه که سایر ملل نیز از توفیق قرار گرفتن در طبقات آن بی‌نصیب نیستند، در مجموع عروسک‌های 54 کشور جهان را در خود دارد و نیمی از آن‌ها قصه‌ای برای خود دارند و نیمی دیگر عروسک‌های مردم‌شناسی هستند که صرفا تصویرکننده‌ لباس، زیورآلات، آرایش چهره و موی ملل مختلف هستند یا شاید بودند!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha