نشست کارگروه فرهنگی چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) با حضور معاون فرهنگی وزیر ارشاد، سید جواد جعفری مدیر عامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) و دیگر اعضای این کارگروه برگزار شد.
به گزارش ایسنا، سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، در این نشست با تاکید بر اینکه در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اراده عقیدتی وجود دارد، گفت: در دوره سیزدهم جشنواره بین المللی امام رضا(ع) و در قالب 13 برنامه فرهنگی کارگروه فرهنگی بیش از 136 هزار اثر تولید شده است.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه در دوره سیزدهم از مجموع برنامه ها 5برنامه برترعضو کارگروه فرهنگی بودند، افزود که این موضوع موفقیت این کارگروه را نشان می دهد.
صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این نشست با اشاره به اینکه ما در نقطه چهاردهم این جشنواره قرار گرفته ایم که اتفاقی بسیار مبارک است، گفت: وارد دوره چهاردهم جشنواره شدهایم که به معصوم چهاردهم تعلق دارد و امیدواریم با عنایت حضرت ولی عصر(عج) این دوره نقطه عطفی در جشنواره بین المللی امام رضا(ع) باشد.
صالحی عنوان کرد: امام رضا (ع) روزگاری میهمان ایرانیان بودند اما امروز ایشان میزبان ما ایرانیان هستند و همه ما بدون اغراق بر سر سفره امام رضا (ع) نشستهایم و هر آنچه در این جشنواره انجام میدهیم، به عنوان توشه برمیداریم.
وی افزود: این جشنواره کار دل است و خوشحالم که مواردی که سال گذشته به مناسبت برگزاری سیزدهمین دوره برگزاری جشنواره در کارگروه فرهنگی مورد تاکید قرار گرفت، عملیاتی شده است.
رئییس کارگروه فرهنگی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اظهار کرد: این جشنواره نام مقدس امام رضا(ع) را بر روی خود دارد بنابر این منزلت این اسم باید رعایت شده و برنامه ها بصورت فاخر برگزار شود.
وی با بیان اینکه کارگروه فرهنگی در سه محور کلی شعر، ادبیات منثور و کتابخوانی فعالیت دارد، تصریح کرد: خوب است این شاخه ها باتوجه به قرابتی که دارند همگرایی داشته باشند و از این رو با توجه به قرابتها در برخی از موضوعات، بهتر است یک ترکیب سازی فرا استانی برای این فعالیتها صورت گیرد تا از منظری فراتر به این موضوعات پرداخته شود.
وی با تاکید بر تهیه گزارشهای فراتحلیلی از برنامههای کارگروه فرهنگی جشنواره امام رضا(ع) در 13 دوره گذشته گفت: در کارگروه فرهنگی با تنوع موضوعات مواجه هستیم و تهیه گزارشهای تحلیلی میتواند ما را به نقاط عطف جدیدی برساند و به پربارتر شدن و ایجاد اتفاقات جدید در جشنواره کمک کند.
وی با تاکید بر تقویت رویکرد بینالمللی جشنواره امام رضا(ع) عنوان کرد: در برخی جشنواره ها حرکت به سمت بین المللی شدن آغاز شده و با وجود محدودیت ها خوب است بقیه برنامه ها هم از ظرفیت بین المللی استفاده کنند. ایرانیان بسیاری هستند که در خارج از ایران زندگی میکنند و ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارند. میتوانیم از این ظرفیت به منظور حضور در جشنواره بهرهبرداری کنیم. ارادتمندان حضرت رضا(ع) گروههای دیگری هستند که می توان از ظرفیت آنها بهره برد.
وی افزود: همچنین همکاری فرهنگی با کشورهای مجاور نیز میتواند به گسترش بعد بینالمللی این جشنواره کمک کند.
صالحی بازنگری فعالیتها در حوزه محتوایی و فرهنگی- ترویجی را دو اقدام لازم برای جشنواره امام رضا(ع) دانست و گفت: از آنجا که تکرار برخی فعالیتها میتواند آن برنامه را به یک عادت تبدیل کند، جلوگیری و توجه به این امر در برنامهها و فعالیتها یک اقدام بسیار مهم است.
وی افزود: تقویت هیات داوران به منظور کیفیت بخشی به فعالیتها و برنامهها، ایجاد اتاق فکر، نظارت علمی و تخصصی بر اقدامات و ایجاد شاخص ارزیابی و سنجش از جمله مواردی بودند که سال گذشته به آنها اشاره شد و بر اساس گزارش ارایه شده از مسئولان برگزاری، مورد توجه قرار گرفتهاند.
صالحی با اشاره به فعالیتهای ترویجی جشنواره امام رضا(ع) و جلوگیری از ایستایی این جشنواره عنوان کرد: در حوزه فعالیتهای ترویجی نیز پاسداشت نام جشنواره امام رضا (ع) و جلوگیری از تساهل در فرآیند برگزاری جشنواره از مواردی بود که سال گذشته به آنها اشاره شد.
صالحی در پایان خاطرنشان کرد: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و خانه کتاب به عنوان دو بازوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده همکاری با بنیاد امام رضا(ع) هستند. امیدوارم با عنایات ثامن الحجج چهاردهمین جشنواره امام رضا(ع) پر ثمرتر از سالهای گذشته باشد و نقطه عطفی برای دورههای قبل محسوب شود.
در این نشست هم چنین همایون امیرزاده مشاور معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، خواستار گفتوگوهای رسانه ای با دبیران برنامه های موضوعی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) شد.
بر اساس این گزارش، مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، محمد نیاکان مدیرکل ارشاد استان ایلام و دبیر جشنواره خاطره و سفرنامه نویسی رضوی، محمدرضا سوقندی مدیرکل ارشاد سمنان و دبیر جشنواره داستان نویسی رضوی، جواد کارگران دهکردی مدیرکل ارشاد چهارمحال و بختیاری و دبیر جشنواره تولید کتاب رضوی برای کودکان و نوجوانان، محمدرضا علیزاده مدیرکل ارشاد کرمان و دبیر جشنواره شعر رضوی، همایون قنواتی مدیرکل خوزستان و دبیر جشنواره شعر رضوی عربی، فاضل عبادی مدیرکل ارشاد همدان و دبیر جشنواره دوبیتی و رباعی سرایی رضوی، محمد الهیاری معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور و دبیر جشنواره نهضت کتابخوانی رضوی، قیصری نیک دبیر اجرایی جشنواره کتاب سال رضوی، عباس زارع نماینده جشنواره بین المللی نامه ای به امام رضا(ع)، بهاره شفیعی نماینده جشنواره شعر رضوی اقوام ایرانی و فریماه بوشهری نماینده جشنواره مشاعره رضوی به ارائه گزارش از فعالیت های خود پرداختند.
انتهای پیام
نظرات