• چهارشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96033118302
  • خبرنگار : 71191

دعوت از مردم برای ثبت تاریخ شفاهی کاخ گلستان

دعوت از مردم برای ثبت تاریخ شفاهی کاخ گلستان

دفتر پژوهش کاخ گلستان از همه‌ افراد و پژوهشگرانی که در این مجموعه تاریخی تأثیرگذار بودند، برای ثبت تاریخ شفاهی کاخ گلستان دعوت به همکاری کرد.

مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به راه‌اندازی مرکز تاریخ شفاهی در دفتر پژوهش این مجموعه تاریخی در سال ۹۴ گفت: تاریخ شفاهی روشی از ثبت و مستندسازی رویدادهای تاریخی بوده که از طریق مصاحبه کردن با شخص راوی انجام می‌شود و بر تجربه شخصی افراد استوار بوده، تجاربی که در گذر زمان امکان ثبت آنها وجود نداشته است.

مسعود نصرتی افزود: دفتر پژوهش کاخ گلستان به دنبال مجموعه‌ای از اطلاعات منسجم و زنده از تاریخ چند دهه اخیر این مجموعه تاریخی و فرهنگی بوده که به رشته تحریر در نیامده است تا بتواند خاطرات و ناگفته‌های چهره‌های شاخص و افراد مؤثر در تحولات کاخ گلستان را در دوره زمانی (پهلوی دوم، پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ و پس از آن)، نقش کاخ گلستان در تحولات تاریخی و اجتماعی سال‌های اخیر با توجه به عملکرد افراد و وقایع مربوط به بناها و بافت تاریخی کاخ گلستان را جمع آوری و ثبت کند.

وی اظهار کرد: نخستین فاز تاریخ شفاهی به مطالعه و بررسی محتوایی پروژه‌های مشابه در مؤسسات و مراکز تاریخی- تحقیقی در داخل و خارج از کشور، تنظیم پرسشنامه‌های استاندارد، تهیه فهرستی از افرادی که در دهه‌های اخیر در کاخ گلستان حضور داشتند، اختصاص دارد.

مدیر کاخ گلستان از اجرای فاز دوم تاریخ شفاهی کاخ گلستان خبر داد و بیان کرد: در فاز دوم این پروژه با احمد دزواره‌ایی (رئیس موزه‌های کاخ گلستان در سال‌های ۵۰ تا ۸۰) ، حسن علایینی (امین اموال و مسئول کتابخانه سلطنتی در سال‌های ابتدایی پس از انقلاب اسلامی تا سال ۸۶)، احمدرضا حشمتی (مدیر فنی و معاون کاخ گلستان در دهه ۷۰ و ۸۰) و محمد حسن سمسار (پژوهشگر و مؤلف برجسته کاخ گلستان از سال های قبل از انقلاب تا کنون) به عنوان پیشکسوتان میراث فرهنگی، مصاحبه شده است.

او افزود: از همه‌ افرادی که از نزدیک شاهد تحولات پنج دهه اخیر این مجموعه فرهنگی و تاریخی بودند، دعوت می‌شود تا با بازگویی خاطرات خود، ما را در ثبت و جمع آوری تاریخ شفاهی کاخ گلستان کمک کنند، همچنین از کسانی‌که اسناد، تصاویر و دست نوشته‌های مرتبط با این موضوع را دارند، تقاضا می‌شود تا نسخه‌ای از آن را در اختیار دفتر پژوهش کاخ قرار دهند.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha