• شنبه / ۹ دی ۱۳۹۶ / ۱۴:۱۹
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 96100904713
  • منبع : شهرداری تهران

لزوم تغییرات بنیادی در سبد درآمد-هزینه شهرداری‌ها

لزوم تغییرات بنیادی در سبد درآمد-هزینه شهرداری‌ها

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر ضرورت تغییرات بنیادی در سبد درآمد - هزینه شهرداری ها گفت: در هزینه باید مراقب باشیم تا مواردی که به شهرداری ها مربوط نیست را انجام ندهیم، چراکه مردم برای آن چیزی که پول می دهند، باید خدمات بگیرند.

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی در دومین نشست شهرداران کلانشهرهای کشور به نقش و اهمیت شوراها در کشور اشاره کرد و گفت: با اهتمام دست اندرکاران تدوین قانون اساسی خصوصا آیت الله طالقانی، بحث شوراها در قانون اساسی دیده شد و اصل شوراها در اواخر دولت سازندگی و اوایل دولت اصلاحات به اجرا گذاشته شد که نشست امروز نتیجه آن تلاش ها به شمار می رود.

وی با اشاره به گذشت حدود 20 سال از عمر شوراها و انتخاب شهرداران به واسطه پارلمان های محلی، تاکید کرد: متاسفانه هنوز هم تمام قانون به صورت کامل اجرا نشده است و ما در شهرداری و شورا با خیل عظیمی از  درخواست های مردم مواجه هستیم؛ مخصوصا واگذاری موارد 23 گانه به مدیریت شهری که گاهی عدم اجرای این قانون مورد اعتراض مردم قرار گرفته و ما را در شهر برای تصمیم گیری با مشکل مواجه می کند.

هاشمی نهاد شوراها را با حدود 100 هزار عضو را فراگیرترین نهاد مدنی و مشارکتی در کشور دانست و عنوان کرد: هنوز درباره شوراها به صورت یک سمن برخورد شده و اختیارات واقعی به آن ها داده نشده است. برای اینکه بتوانیم از این ظرفیت به صورت جدی تری استفاده کنیم، مناسب است که از شوراهای شهرستان ها، استان ها، شورای عالی استان ها و در نهایت کمیسیون کلانشهرها در دولت استفاده بهینه شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به عدم استفاده از ظرفیت شورای عالی استان ها به منظور ارسال لایحه به مجلس، گفت: به طور قطع نقش کلانشهرها برای استفاده از این شوراها برای حل معضلات شهر می تواند یک اتفاق جدیدی را رقم بزند.

وی ابراز امیدواری کرد تا با نقش آفرینی کلانشهرها، موضوع درآمدهای پایدار پس از طرح در کمیسیون زیرساختی دولت و کلانشهرها، در هیات دولت به نتیجه رسیده و به عنوان یک لایحه به مجلس ارایه شود.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود از زلزله، آلودگی هوا، ترافیک و حمل و نقل عمومی به عنوان چالش ها و تهدید های کلانشهرها یاد کرد و افزود: آیت الله هاشمی رفسنجانی در خطبه نماز جمعه سال 63 تاکید کردند که نه تنها تهران، بلکه شیراز، اصفهان، مشهد و ... نیز به مترو احتیاج دارند و از همین الان باید به فکر باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران «شکاف میان هزینه های مدیریت شهری و درآمد ها خصوصا درآمد پایدار» را معضل دوم کلانشهرها دانست و اظهار کرد: در آستانه فصل بودجه می توانیم از کمیسیون کلانشهرها و شورای عالی استان ها استفاده کنیم تا مقداری درآمد ها و هزینه را همگن کرده و دغدغه شهروندان در زمینه اداره شهر را به صورت پایدار تری حل کنیم.

وی ضمن ابراز خوشحالی از کاهش شهر فروشی، تراکم فروشی و واگذاری املاک شهرداری ها ابراز کرد: در روش های شهر فروشی و تراکم فروشی تبعیض در خدمت رسانی و تبعیض به شهروندان دیده می شود و همین باعث خواهد شد تا مردم در پرداخت ها دچار مشکلات جدی شوند. البته لازم است نسبت به موضوع ایجاد درآمد پایدار اقدام کنیم، در مقابل نیز  اگر مردم مشاهده کنند این درآمد برای آنها هزینه می شود، قطعا در هزینه های شهر مشترک خواهند کرد.

هاشمی بر ضرورت تغییرات بنیادی در سبد درآمد - هزینه شهرداری ها تاکید و تصریح کرد: در هزینه هم باید مراقب باشیم تا مواردی که به شهرداری ها مربوط نیست را انجام ندهیم، چراکه مردم برای آن چیزی که پول می دهند، باید خدمات بگیرند.

وی همچنین با تاکید بر ارایه خدمات محوری به شهروندان، بانک شهر را نمونه مناسبی برای همکاری هماهنگ کلانشهرها دانست که ضروری است در مسیر اهداف واقعی مردم از آن استفاده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اهمیت همکاری و تعامل هر چه بیشتر کلانشهرها، تصریح کرد: در برخی فعالیت ها همانند هوشمندسازی شهرها، تامین واگن ها و تجهیزات متر و ...  اگر بخواهیم به تنهایی کار را انجام دهیم، هزینه ها افزایش پیدا خواهد کرد بعنوان نمونه به دلیل نبود همگرایی در زمینه سیگنالینگ خطوط مترو در سراسر کشور، هنوز وابستگی به خارج از کشور وجود دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: همه ما می خواهیم بازیافت پسماند در کلانشهرها سود آور شده و با فروش پسماند بتوانیم ضمن تامین هزینه های جمع آوری زباله، سودآوری نیز داشتیم باشیم؛ در این زمینه همه طراحی ها را انجام داده ایم اما با مشکلاتی روبرو هستیم، این در حالی است که در کمیسیون کلانشهرهای دولت و شورای عالی استان ها می توان قیمت برق تولید شده از پسماند را به حدی برسانیم که بتوانیم سرمایه گذاری بخش خصوصی را جذب کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha