• چهارشنبه / ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 97052412635
  • خبرنگار : 71573

انتشار ۲ کتاب درباره مشروطه

انتشار ۲ کتاب درباره مشروطه

کتاب‌های «مکتوبات خیالی» و «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» منتشر شد.

به گزارش ایسنا، کتاب «مکتوبات خیالی: اسنادی از گفتمان سیاسی عصر مشروطه» نوشته علی باغدار دلگشا در ۲۳۶ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۳۰هزار تومان در انشارات روشنگران و مطالعات  زنان عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: «مکتوبات خیالی، اسنادی از گفتمان سیاسی عصر مشروطه» شامل متن مندرج از پنج مکتوب انتقادی با نام‌های ندای طفل مشروطه، ناله وطن، جواب میرزا ترسوی کاشانی از ملا بی‌پروای خراسانی، مکالمه میرزا سعید سمنانی با ابومفید کرمانی و حمام جنیان چاپ‌شده در روزنامه استبداد، پروانه، خورشید، چهره‌نما و تمدن در فاصله سال‌های ۱۲۸۵ تا ۱۲۹۰ شمسی است.

این مکتوبات از مجموع بررسی ۱۵۰۵۵ برگ مطبوعاتی مستخرج شده‌اند. موضوع آن‌ها نقد جامعه و سیاست در ایران اواخر دوره قاجار است و اشخاص گفت‌وگوکننده در این مکالمات نیز افرادی خیالی هستند. مکالمات مندرج در این مکتوبات را وجه انتقادی نو در گفتمان مطبوعاتی دوره مشروطه می‌توان دانست.

 همچنین کتاب «مشروطه، زنان و تغییرات اجتماعی» نوشته علی باغدار دلگشا در ۲۲۷ صفحه با شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۳۰هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: دوره مشروطه (۱۲۸۵ش/۱۹۰۶م) را یکی از مهمترین ادوار تجددگرایی در جامعه ایران می‌توان دانست؛ دوره‌ای که جامعه سنتی ایران برای نخستین‌بار خواهان تغییرات اجتماعی شد. توجه به مسئله زن و پس از آن مطالبات زنان در این دوره را یکی از اصلی‌ترین مسائلی می‌توان دانست که به دلیل وجود ساختارهای سنتی و مردمدار در جامعه ایران ابتدا توسط زنان، مورد طرح و تحلیل قرار گرفت.

نتیجه ابتدایی این تغییرات اجتماعی برای زنان آن بود که به عنوان نیمه دیگر جامعه شناخته شدند، در تغییرات زبانی، به جای الفاظی چون ضعیفه و مخدرات از واژگانی چون زنان و بانوان برای معرفی آن‌ها استفاده شد، اجازه حق تحصیل و تأسیس مدارس دخترانه را پیدا کردند و با انتشار مطبوعات منتشرشده توسط خود زنان از ۱۲۸۹ شمسی به بعد به طرح گسترده مطالبات حقوقی خود پرداختند؛ مطالباتی که برخی از آن‌ها به نتیجه رسید و برخی نیز همچنان در جدال سنت و تجدد، بی‌پاسخ مانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha