به گزارش ایسنا، بعد از گذشت هفت ماه از یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، جلسهای درباره برگزاری دوازدهمین دوره این جشنواره برگزار و تصمیم گرفته شد این جشنواره همچنان در شهر کرمان برگزار شود.
محمدرضا درویشی ـ آهنگساز، پژوهشگر موسیقی و مؤلف دائرةالمعارف سازهای ایران ـ پیش از این درباره جشنواره موسیقی نواحی به ایسنا، گفته بود: «جشنواره موسیقی نواحی با ساختاری که ما سالها پیش برگزار میکردیم، به بنبست رسیده است».
اهالی رسانه دلیل برگزاری هر ساله این جشنواره توسط مسوولان مربوطه در استان کرمان را بارها پیگیری کردند که هر مسوول توضیحات خود در این باره را مطرح کرد.
فرزاد طالبی ـ مدیرکل وقت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ در دهمین دوره از این جشنواره، دلیل برگزاری این رویداد موسیقی نواحی در کرمان را تفاهم نامه سه سالهی وزارت ارشاد با استانداری کرمان دانست و گفت: «این جشنواره میتواند در شهرهای دیگر هم اجرا شود، هرچند با توجه به اینکه دورههای متفاوتی در کرمان برگزار شده، آمادگی خوبی هم در این زمینه وجود دارد و ما باید از این فرصت استفاده کنیم، اما این موضوع به این معنا نیست که این جشنواره همچنان در کرمان باقی بماند.»
احمد صدری ـ دبیر یازدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی ـ تصمیمگیری برای برگزاری دوره بعدی جشنواره را مربوط به سیاست کلان کشوری دانست که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید درباره آن تصمیم گیری کند.
او همچنین درباره این موضوع در نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره، گفته بود: «اگر تاکنون درباره این موضوع تصمیمی اتخاذ شده بود اعلام میشد اما این تفاهمنامه دوطرفه است. در طول این مدت پیشنهادهای بسیاری برای میزبانی جشنواره موسیقی نواحی داشتهایم که قابل بررسی هستند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید درباره آن تصمیمگیری کند. به همین دلیل من نمیتوانم در این زمینه اظهارنظر کنم.»
فؤاد توحید ـ دبیر پژوهشی یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ـ نیز اعلام کرده بود: «اگر اجازه ندهند این جشنواره در کرمان برگزار شود آن بخش از بودجهای را که دفتر موسیقی پرداخت میکند خودمان تهیه میکنیم و جشنواره را بدون حضور ارشاد و با عنوان دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی برگزار میکنیم زیرا جشنواره متعلق به این استان و دبیرخانه آن در کرمان است.»
همچنین حمید ملانوری، معاون وقت سیاسی ـ امنیتی استاندار کرمان در مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی درخواست کرد تا معاون هنری وزارت ارشاد دستور دهد دبیرخانه دائمی موسیقی نواحی ایران در کرمان مستقر شود تا همچنان میزبان این رویداد باشند.
علی مغازهای ـ پژوهشگر موسیقی و دبیر هنری فستیوال آینهدار ـ نیز درباره برگزاری این جشنواره در کرمان به ایسنا، گفته بود: «به نظر میرسد همه در اینکه جشنواره موسیقی اقوام به بودجه بیشتری نیاز دارد، توافق دارند، زیرا اساس آن به بخشی از هویت فرهنگی ایران و تمام اقوام یک ملت مربوط است. از طرفی ریشه برگزاری این جشنواره در کرمان به همان دورههای اول باز میگردد که گویا این پیشنهاد از سوی آقای درویشی بود و باور دارم که دلیل او و مدیران وقت برای آن روز درست بوده، اما حالا میتوان این جشنواره را به شکل متمرکز در تهران و نیمهمتمرکز در تمام شهرهای کشور بهصورت دورهای اجرا کرد».
سیدمجتبی حسینی ـ معاون امور هنری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ نیز درباره برگزاری دوازدهمین جشنواره موسیقی اقوام به ایسنا، گفته بود: «بعد از تدوین آییننامه جشنواره ملی موسیقی نواحی و بر اساس آن برای میزبانی کرمان در دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی تصمیمگیری میکنیم».
مجید فروغی ـ مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ درباره تدوین آییننامه این جشنواره به ایسنا، توضیح داد: «آییننامه جشنواره ملی موسیقی نواحی نوشته شده و در مرحله نهایی است که باید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آن را تایید کند. معیارهایی در این آییننامه در نظر گرفته شده تا این رویداد در هر جایی که برگزار میشود از کیفیت کافی در این زمینه برخوردار باشد. بعد از تایید نهایی جزئیات این آیین نامه در اختیار رسانهها قرار میگیرد».
انتهای پیام
نظرات