• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۸:۱۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 97110703872
  • منبع : نمایندگی سمنان

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان سمنان اعلام کرد

کاهش نظامیان زندانی در سمنان با اعمال مجازات‌های جایگزین حبس

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح استان سمنان گفت: تعداد زندانی‌های این استان در حوزه نیروهای مسلح به کمتر از انگشت‌های یک دست رسیدند.

به گزارش ایسنا، رحیم یونسی در جمع خبرنگاران در این باره اظهار کرد: استفاده از ظرفیت‌های قانونی در استفاده از مجازات‌های غیر حبس نقش مهمی در این دستاورد داشته است.

وی از کاهش جمعیت کیفری به عنوان یکی از اهداف این سازمان نام برد و افزود: ما تلاش کرده‌ایم با گسترش جایگزین حبس، کمتر از مجازات حبس استفاده کنیم.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح استان سمنان از صدور حکم‌های "حبس با خدمت" در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در این شیوه افراد به طور مثال در ساعات اداری در محل خدمت خود هستند و در ساعات غیراداری در بازداشتگاه‌های همان‌محیط کار حبس خود را می‌گذرانند.

یونسی زرینی پرونده‌های وارده به این سازمان در ۱۰ ماهه امسال را حدود ۶۵۰ پرونده اعلام کرد و گفت: پرونده‌های این سازمان به سرعت رسیدگی و منجر به صدور حکم می‌شوند.


این مقام ارشد قضائی با بیان اینکه میانگین رسیدگی به پرونده‌ها تقریباً دو ماه است ادامه داد: فرار از خدمات، ضرب و جرح و… از بیشترین جرایم پرتکرار در این سازمان هستند.

وی از افزایش نظارت بر ضابطین سازمان قضائی نیروهای مسلح در این استان خبر داد و گفت: این نظارت‌ها به طور مستمر از سوی قاضی ناظر زندان، دادستان نظامی، رئیس سازمان قضائی استان و دیگر مراجع قانونی انجام می‌شود.

یونسی در پاسخ به این پرسش ایسنا که با توجه به کمبود قضات و نیروی انسانی در دستگاه قضائی آیا در سازمان قضائی نیروهای مسلح نیز با این مشکل روبرو هستیم یا خیر گفت: خوشبختانه ۵۰ درصد از نیروی انسانی سازمان بر اساس قانون باید از نیروهای مسلح انتخاب شود و لذا با توجه به اینکه ۲۰ درصد نیروهای ما باید از ارتش، ۲۰ درصد از سپاه و ۱۰ درصد نیز از سوی نیروی انتظامی تأمین و نیروی کادری این نیروها باشند و با توجه به ورودی کم سازمان قضائی نیروهای مسلح استان، مشکلی از بابت نیروی انسانی نداریم. ضمن اینکه قانونگذار به ما این اجازه را داده که از قضات سازمان قضائی نیروهای مسلح استان‌های همجوار نیز بهره بگیریم لذا در موارد خاص از این ظرفیت قانونی نیز استفاده می‌کنیم.

وی از سازمان قضائی نیروهای مسلح به عنوان تنها مرجع اختصاصی پیش‌بینی شده در قانونی اساسی برای رسیدگی به جرایم نام برد و گفت: این سازمان عهده‌دار رسیدگی به جرایم نیروهای مسلح است اما در مواردی می‌توانیم به جرایم عمومی این نیروها نیز رسیدگی کنیم. ضمن اینکه پرونده تخلفات برخی افراد غیرنظامی که در شغل خود از اسلحه استفاده می‌کنند مانند محیط‌بانان یا حفاظت از میراث فرهنگی و… نیز به این سازمان ارسال می‌شود.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح استان از شناسایی ۱۶ جرم شایع در بین نیروهای مسلح خبر داد و گفت: با هدف کاهش این جرایم، طی یک برنامه این جرایم شناسایی و برای کاهش آنها برنامه‌ریزی صورت گرفت.

وی با بیان اینکه امروز از پیشگیری از جرایم نیز عبور کردیم ادامه داد: سازمان قضائی نیروهای مسلح امروز با عبور از پیشگیری از جرایم به سطح پیش‌بینی جرایم دست یافته و همین یکی از توفیقات مهم این سازمان در سطح ملی و استان است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha