به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران، جبرئیل نوکنده اعلام کرد: نمایشگاه «شکوه تمدنهای آسیا» که از ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ در موزه ملی چین گشایش یافت، براساس اعلام مجریان این نمایشگاه، در کمتر از یک ماه پذیرای ۵۸۳۵۲ نفر بازدیدکننده بوده است.
او با بیان اینکه این آمار در این محدوده زمانی نشان از استقبال ویژه مخاطبان از این رویداد بزرگ فرهنگی در کشور چین دارد، اضافه کرد: موزه ملی ایران در مقام یک سفیر فرهنگی با شرکت در این نمایشگاه سعی بر آن داشت تا گامی مؤثر در نمایش فرهنگ اصیل و هنر فاخر سرزمین ایران بردارد و تمدن ایرانی را به عنوان یکی از قدیمی ترین و تاثیرگذارترین تمدنهای تاریخ بشر به جهانیان معرفی کند.
در این نمایشگاه ۲۲ کشور آسیایی با انتخاب ده تا بیست اثر تاریخی فرهنگی حاصل از یافتههای باستانشناسی، معرف تصویری قابل توجه از فرهنگ و تمدن سرزمین مادری خود بوده و همچنین تلاش شده نمایش سابقه ارتباط با کشور چین را به ویژه در امتداد جاده ابریشم ارائه کنند.
افغانستان، ایران، پاکستان، ارمنستان، هند، اردن، تاجیکستان، مغولستان، ترکمنستان، میانمار، سریلانکا، آذربایجان، لبنان، امارات متحده عربی، کامبوج، ژاپن، عربستان سعودی، مالزی، سنگاپور، لائوس از قاره آسیا و یونان و مصر هم به عنوان دو کشور میهمان از قارههای اروپا و آفریقا با آثاری مرتبط در این نمایشگاه شرکت کردهاند.
موزه ملی ایران نیز در این نمایشگاه با ۱۵ اثر تاریخی-فرهنگی شرکت کرده که قدیمیترین آن سنگ پی بنای داریوش هخامنشی است. از دیگر آثار میتوان به ریتون سفالی دماوند از دوره اشکانیان، سردیس گچی حاجی آباد فارس، بشقاب برنزی با نقش گریفون و آبگینههای از شوش و گیلان دوره ساسانی، سفالینه و کاشی زرین فام از شهرهای باستانی تخت سلیمان و گرگان، چینیهای آبی سفید از مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی، کره برنجی به عنوان ابزار ستاره شناسی از دوره سلجوقی اشاره کرد.
این نمایشگاه تا ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ در موزه ملی چین در پکن دایر خواهد بود و روزهای دوشنبه نیز تعطیل است.
انتهای پیام
نظرات