• جمعه / ۱۴ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98041407048
  • خبرنگار : 71454

فروش ۶ میلیون دلاری یک مجسمه در لندن

فروش ۶ میلیون دلاری یک مجسمه در لندن

مجسمه ۳ هزار ساله «توت‌عنخ‌آمون» پادشاه مصر باستان علی‌رغم اعتراض‌های کشور مصر نسبت به دزدی بودن آن، در حراجی کریستیز لندن به فروش رفت.

به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، مجسمه برنزی «توت‌عنخ آمون» که بیش از ۳ هزار سال قدمت داشت در حالی توسط یک خریدار ناشناس به مبلغ ۵.۹۷ میلیون دلار خریداری شد که بیرون از حراجی کریستیز حدود ۲۰ نفر با پلاکاردهایی با نوشته "تاریخ مصر فروشی نیست" نسبت به فروش این مجسمه باستانی اعتراض کردند.

مقامات مصری مدت‌هاست خواستار بازگشت آثار تاریخی خارج‌شده از این کشور توسط باستان‌شناسان و قدرت‌های استعماری هستند که از جمله این آثار می‌توان به سنگ نبشته «رزتا استون» اشاره کرد که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شود. کشورهای دیگر چون یونان نیز خواستار بازگشت مجسمه پارتنون و نیجریه نیز در تلاش برای بازگرداندن مجسمه‌های برنزی بنین است که در اختیار بریتانیایی‌ها قرار دارد.

حراجی کریستیز در واکنش به اعتراض‌ها برای به حراج گذاشتن مجسمه باستانی «توت‌عنخ آمون» اعلام کرده که این اثر را در سال ۱۹۸۵ از یک دلال آثار تاریخی به نام «هاینز هرزر» در مونیخ خریداری کرده و پیش از آن نیز «جوزف مسینا» دلال هنری اهل اتریش در سال ۱۹۷۴-۱۹۷۳ آن را خریداری کرده بود و در دهه ۱۹۶۰ میلادی نیز در مجموعه متعلق به «پرینز ویلهلم» در آلمان محل نگهداری آن بوده است.

«مصطفی وزیری» دبیر کل شورای عالی آثار تاریخی مصر پیش از حراجی کریستیز اعلام کرده بود علی رغم درخواست رسمی برای ارائه اطلاعات بیشتر درباره این مجسمه تاریخی و اعتراض دولت مصر و سفارت این کشور، از تصمیم برای برگزاری این حراجی بسیار ناامید شده است.« من معتقدم این اثر باستانی به صورت غیرقانونی از مصر خارج شده است و حراجی کریستیز هیچ مدرکی و مستنداتی خلاف این به ما ارائه نداده است. مصر همچنان خریداران مجسمه «توت عنخ آمون» و دیگران را تحت فشار می‌گذارد تا این اثر به کشور صاحب آن بازگردد.»

«زاهی هواس» وزیر سابق آثار تاریخی مصر گفته که مجسمه چند هزار ساله «توت عنخ آمون» احتمالاً در دهه ۱۹۷۰ میلادی از معبد «کرنک» به سرقت رفته است.

با این وجود مقامات حراجی کریستیز نیز مدعی هستند که اقدامات لازم برای اثبات منشأ اصلی این اثر تاریخی انجام شده و این حراجی به شکلی قانونی برگزار شده است.

بر اساس قانون تصویب شده در مصر در سال ۱۹۸۳، انتقال دائمی آثار تاریخی از این کشور ممنوع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha