به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پرستو عرفان منش - مسئول آزمایشگاه ژنتیک پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی، تاریخی - با بیان اینکه در دنیای امروز بیوآرکولوژی زمینههای مختلفی را چون جانور باستانشناسی، انسان باستانشناسی، گیاه باستانشناسی و ژنتیک باستان را در بر میگیرد، گفت: ما به تناسب امکانات موجود از هر کدام در ایران استفادههای مختلف میکنیم.
وی افزود: تا مدتی قبل، امکانات به گونهای نبود که بتوان همهی این موضوعات را در این مورد بررسی کرد، اما امروزه با توجه به فراهم شدن امکانات و تجهیزات لازم در کشور، بررسیهای بسیاری در بخشهای مختلف باستانشناسی صورت میگیرد.
او با اشاره به لزوم ایجاد جایگاه مناسب در زمینه ژنتیک باستانشناسی برای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به منظور استفاده از امکانات داخل کشور افزود: به این منظور رایزنیهایی را با مراکز مختلف شروع کردیم، بنابراین با مرکز ذخیره ژنتیک زیستی انسانی بیمارستان بقیه الله تفاهمنامهای منعقد شد و براساس آن بخشی از تجهیزات این مرکز در اختیار پژوهشگاه قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه براساس نمونههای مختلف در دست اجرا مانند اسکلت بانوی هفت هزار ساله ری فعالیتهای پژوهشکده در این حوزه آغاز شد، افزود: با شروع فعالیت در این مرکز، جمعآوری نمونهها از جمله گوهر تپه، تپه دامغان و نمونه های مرد نمکی نیز انجام شد.
مسئول آزمایشگاه ژنتیک پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی با بیان اینکه برداشت از نمونهها برای فعالیتهای این حوزه بسیار مهم است، اظهار کرد: برای هر پروژهای یک شناسنامه زیستی ایجاد و پیگیری مباحث مربوط به (آنتروپولوژی) یا همان انسانشناسی شروع شده که مطالعه علمی نوع بشر از نظر تمامی ویژگیهای ساختاری، ظاهری و تفاوتهای فردی انسانها که در حقیقت حوزهی گستردهای از فرهنگ تا تاریخ تکامل انسان را در برمیگیرد، شامل میشود.
او در ادامه با بیان اینکه پیشرفت در حوزههای پزشکی موجب شده اقدامات بسیاری را در حوزه باستانشناسی انجام دهیم، اظهارکرد: با ایجاد یک آزمایشگاه ژنتیک در حوزه باستانشناسی، به پیشرفتهای زیادی در این زمینه دست پیدا کردیم و نمونههای مختلفی را با گروههایی از کشورهای مختلف پیش بردیم و چون در ابتدای این مسیر قرار داریم، طبعا با چالشهای فراوانی مواجه شده و میشویم.
وی با بیان اینکه درصدد هستیم بتوانیم برای هر کار یک شناسنامه زیستی ایجاد کنیم، افزود: در حال حاضر پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی به غیر از بیمارستان بقیهالله، تفاهمنامهای را با مرکز ذخیره ژنتیک زیستی ایران و انیستیتو پاستور ایران نیز منعقد کرده است.
عرفان منش همچنین با اشاره به این مساله که در حوزه باستان سنجی نیز فعالیتهایی صورت گرفته است، گفت: مطالعاتی نیز دربارهی سلولشناسی و بافتشناسی انجام شده که بسیار اهمیت داشته و حوزه فعالیت این مرکز را در این حوزه گستردهتر میکند.
انتهای پیام
نظرات