• پنجشنبه / ۲ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-146676

برنامه ابتکاری بودجه در نیوزلند

برنامه ابتکاری بودجه در نیوزلند
نیوزلند بودجه ابتکاری خود را بر اساس فقر کودکان، خشونت‌های خانگی و مشکلات سلامت روانی ارائه کرده و آن را  « بودجه سلامت » نامیده است.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اکونومیک نیوز، با این برنامه نیوزلند اولین کشور موفق دنیا در مدیریت مالی عمومی به همراه سلامت مردم خواهد بود.

گرانت رابرتسون، وزیر دارایی این کشور اظهار کرد: وزارتخانه‌ها بر اساس مجموعه‌ای از شاخص‌های مبتنی بر اصول بودجه پیشنهادی، گزارش خود را در 30 مه ارائه خواهند داد.

وی در سخنرانی مربوط به پیش بودجه در جمع تاجران ارزش برچسب « ستاره اقتصاد»  که بخشی از  اقتصاد موفقیت‌آمیز نیوزلند در جهان بوده را تنزل داده و این برنامه را ارائه کرده است.

صندوق بین المللی پول انتظار دارد نیوزلند در سال 2019 رشد 2.5 درصدی داشته باشد و در سال  2020 این میزان 2.9 درصد باشد، اما رابرتسون گفت: با وجود چنین رشدی همچنان بسیاری از شهروندان بی‌بهره از نتایج رشد اقتصادی هستند.

وی اظهار کرد: به طور قطعی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی که بسیاری از کشورهای دیگر در سراسر جهان در حسرت آن هستند در نیوزلند رخ داده،  اما این رشد تولید ناخالص داخلی منجر به استانداردهای زندگی بهتر یا فرصت‌های بهتر زندگی در نیوزلند نشده است.

پس چگونه می‌توان ستاره اقتصاد بود در حالی که بی‌خانمانی، فقر کودکان و عدم تساوی در حال افزایش است.

به همین دلیل در بودجه پیشنهادی دولت بر سلامت، رفع فقر و برابری تمرکز شده و فراتر از سیاست اقتصادی و مالی ارائه شده معمول است.

در این برنامه از چارچوب استانداردهای مالی زندگی در اولویت‌های سرمایه‌گذاری دولتی و تصمیمات مربوط به بودجه استفاده شده که گاهی اوقات جنبه‌های مهم سلامت در این مورد نادیده گرفته می‌شود.

به همین دلیل، دولت برای موفقیت بیشتر از شاخص‌های اقتصادی سنتی فراتر رفته و چگونگی زندگی مردم را بررسی کرده است.

به عنوان مثال، با قانون اخیر کاهش فقر کودکان، وزارت دارایی مجبور به گزارش بودجه در برابر مجموعه‌ای از معیارهای سلامت و فقر کودکان خواهد بود.

بودجه سلامت پنج اولویت اصلی دارد: حرکت به سوی اقتصاد کم مصرف، نوآوری دیجیتالی، کاهش فقر کودکان، سلامت روان و افزایش درآمد مردم نیوزلند.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha