به گزارش ایسنا، درحالی که در روزهای اخیر درخواست واگذاری کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانههای عمومی کشور خبرساز شده است، قدرتالله طاهری، عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی، در یادداشتی که در پی این موضوع و در صفحۀ شخصی خود منتشر کرده، آورده است: «باطل در این خیال که اکسیر میکنند
خبر ناگوار واگذاشتن کتابخانههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، که در اصل و اساس به معنای تخته کردن درب اصلی این نهاد فرهنگساز است، چند روزی است که دل و دماغ از اهل فرهنگ و دلسوزان ایرانی گرفته و باد ناامیدی در فضای علم و ادب درافکنده است. بهراستی چشم بستن بر بیش از شصت سال تجربۀ فرهنگی یک نهاد که دهها نسل از کودکان این مرزوبوم را تغذیه معنوی، روحی و علمی کرده است، هنری است که از هر کسی برنمیآید.
بهانهتراشیهایی از نوع کمبود بودجه، زیانده بودن کتابخانهها و هر بهانه و دلیل دیگر، آنقدر خنک و بیمزه است که حتی کودکان نابالغ را هم اقناع نمیکند. وقتی کشوری مثل ایران حاضر میشود انرژی کشور ثالثی را مفت و مجانی تأمین کند، اگر وزیرش و وکیلش دم از بی پولی بزنند، جز خندۀ تلخ بر لبان سرد شنوندگان نمینشاند.
کانون، البته سالهاست به حال احتضار درآمده است. وقتی نهادی با برنامه و فعالیت کاملاً تخصصی بازیچۀ سیاستمداران میشود و مدیریتش به عنوان حقالزحمه سینهزدن افراد در زیر بیرق احزاب و ستادهای انتخاباتی به آنها واگذار میگردد، باید اوضاع و احوالش به هم بریزد و به قول زعمای امروز زیانده شود و بالاجبار درش بسته شود.
نه تنها کانون، که دهها نهاد و سازمان فعال و اثرگذار دیگر به همین دلیل از تکوتا افتاده و اخرالامر نیز از بین رفتهاند.
اما در این فروپاشی و مرگها خسرانی است که هرگز نمیشود آن را جبران کرد. خسران تجربههای اندوختۀ برباد رفته.
ای کاش افرادی که به هر دلیل و به هر نحو متصدی امور مهم شدهاند، تدبیر کنند و مشورت بگیرند از نویسندگان و اهل هنر و نکنند کاری که فکر میکنند اصلاح میکنند و در اصل ویران میکنند و امیدها را به باد میدهند.
آری کانون را دریابیم که خشتهای اصلی فرهنگ را در نهاد و سرشت کودکان بر میافرازد.»
انتهای پیام
نظرات