• چهارشنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400081209084
  • خبرنگار : 71282

بنگاه‌ها دیگر روی مدرک حساب باز نمی کنند

بنگاه‌ها دیگر روی مدرک حساب باز نمی کنند

در حالی که رواج مدرک گرایی به جای مهارت آموزی و رقابت بر سر مدرک همچنان در جامعه رو به گسترش است، کارشناسان معتقدند بنگاه‌ها دیگر مدرک تحصیلی و دانشگاهی را در اولویت قرار نمی دهند و به جای بها دادن به مدرک، دنبال جذب نیروهای ماهر و متخصص هستند.

به گزارش ایسنا، هم اکنون در کشورهای توسعه یافته نیمی از فرایند آموزش دانشگاه‌ها در بخش صنعت اتفاق می‌افتد که این امر باعث می‌شود دانشجویان هنگام تحصیل، زمان مفید خود را به فراگیری حرفه‌ای در عرصه صنعت سپری کنند و ماحصل آن تربیت نیروهایی کارآزموده و با مهارت است که به راحتی جذب بازار کار می‌شوند.

از نگاه کارشناسان، دانشگاه و صنعت مکمل یکدیگر درحوزه اشتغال به شمار می‌روند و پیوند میان صنایع و دانشگاهها به اشتغالزایی فارغ التحصیلان منجر می‌شود.

رهبر معظم انقلاب در دهه اخیر همواره بر ارتباط بین صنعت و دانشگاه به ویژه ارتباط علمی، حضور پررنگ دانشگاه‌ها در زمینه مسائل علمی، تحقیق و پژوهش، نوآوری و جنبش نرم‌ افزاری تاکید فرموده اند و پیوند علم و صنعت را سبب بی اثر شدن تحریم ها و از راههای ایجاد اشتغال برای تحصیلکردگان می دانند.

ایشان در فرمایشات خود علم نافع را علمی عنوان فرموده اند که مسایل کشور را حل می کند و در  این زمینه دانشگاهها می توانند به پیشرفت و رونق صنعت کمک کنند.

حجت اله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: اگر مسأله مهارت‌آموزی حل شود، بخش قابل توجهی از اشتغال ناپایدار و غیر رسمی حل شدنی خواهد بود.

وی تعامل با صنعت را یکی از مهم‌ترین اقدامات سازمان فنی و حرفه ای کشور در دولت سیزدهم عنوان کرده و می گوید: در دوره های قبل هم این سیاست وجود داشت اما در این دوره در اولویت قرار گرفته و بر این اساس مهارت‌آموزی فنی را برای ایجاد اشتغالزایی توسعه خواهیم داد.

به گفته عبدالملکی، بیش از ۸۵ درصد از افرادی که شغل مناسب ندارند، فاقد مهارت هستند.

وی می گوید: ایجاد کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در جوار صنایع بزرگ از مهم‌ترین برنامه ها است تا از یک سو نیازمندی های فنی و تخصصی پاسخ داده شود و از سوی دیگر کسانی که به آموزش کسب و کار نیاز دارند از این فرصت استفاده کنند.  

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سالهای آینده فضا برای ایجاد اشتغال آسانتر خواهد بود بر لزوم پیوند و ارتباط بین مهارت و صنعت تاکید کرده و می افزاید: آشنایی با مهارتهای نوین و بهره مندی از آموزشهای مهارتی در آینده شغلی مفید و اثرگذار است.

بنگاه‌ها دیگر روی مدرک حساب باز نمی کنند

غلامحسین حسینی نیا معاون وزیر کار، از سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان رکن اصلی نظام آموزشهای مهارتی نام برده و می گوید: مقوله صلاحیت حرفه ای جایگاه حیاتی و منحصر به فردی در کشور دارد.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر نیاز کشور به پنجه های کارآمد به موازات علم، می گوید: رسالت نظام آموزش رسمی در سراسر کشور بر عهده همه دانشگاهها است در حالی که سازمان آموزش فنی و حرفه ای به عنوان متولی اصلی آموزش های غیر رسمی مهارتی در کشور، بخش اعظم مسئولیت مهارت آموزی را به تنهایی برعهده دارد.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای بر ضرورت آموزش و تربیت نیروی متخصص و متناسب با نیازهای بازار، ارتقای توان کارآفرینی، کمک به تولید ثروت و کاهش فقر در جامعه از طریق توانمندسازی نیروی کار و افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق آموزش، مهارت، خلاقیت و تجربه تاکید دارد.

مطابق آمارها بیش‌از ۴۵ درصد متقاضیان آموزشهای مهارتی و مراجعه کنندگان به مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که از میان آنها ۶۰ درصد جذب بازار کار می‌شوند.

رحمت اله پورموسی کارشناس حوزه کار، در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بنگاهها دیگر روی مدرک حساب باز نمی کنند و آن را در اولویت قرار نمی دهند، می گوید: افرادی که ماهر هستند اشتغال‌پذیری بیشتری نسبت به افراد فاقد مهارت دارند و به دلیل بهره مندی از آموزشهای مهارتی سریع تر جذب بازار کار می شوند.

او می گوید: آموزشهای مهارتی باید بر مبنای تقاضای بازار کار باشد و این مسأله مستلزم تعامل میان صنعت، مراکز دانشگاهی و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای است.

پورموسی از طرح کارورزی به عنوان یکی از طرح هایی نام می برد که ضمن تحرک بازار کار، بنگاهها را از وجود نیروهای کار ماهر بی‌نیاز می کند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، دانشجویانی که دوره های مهارتی و کارورزی را حین تحصیل می گذرانند با محیط کار بیشتر آشنا شده و زودتر وارد بازار اشتغال می شوند.

به گزارش ایسنا، در بحث پیوند صنعت و دانشگاه این نکته حائز اهمیت است که افراد و دانشجویانی تربیت شوند که بنگاههای صنعتی بتوانند از آنها استفاده کنند؛ دانشجویانی که در کنار مطالب تئوری، آموزشهای کاربردی و مهارتی را فرا گرفته و به نیروهایی کارآمد و ماهر تبدیل شده باشند، نه تنها انگیزه ورود به صنعت را دارند بلکه در زمان کوتاهی جذب بازار کار می شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha