• چهارشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401051914025
  • خبرنگار : 71573

پیام‌هایی برای درگذشت هوشنگ ابتهاج

پیام‌هایی برای درگذشت هوشنگ ابتهاج

رییس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پیام‌هایی جداگانه درگذشت هوشنگ ابتهاج را تسلیت گفتند.

به گزارش ایسنا، در پی درگذشت «امیرهوشنگ ابتهاج (ه‍.ا.سایه)»، شاعر، کاظم موسوی بجنوردی، رییس مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) پیام تسلیتی صادر کرد. در متن این پیام آمده است: «شاعر نامدار روزگار ما، امیرهوشنگ ابتهاج (ه‍.ا.سایه)، رخت از این سرا به دیگر جهان کشید.
او از واپسین بازماندگان نسل طلایی و رؤیایی ادبیات معاصر ایران بود. شعر و سخن او، بیش از هفت دهه بر تارک شعر ایران درخشید و اینک در شمار جاودانه‌های ادب پارسی است و با موسیقی ایران پیوند عاشقانه دارد.
سایه تا واپسین دم سرافراز و باشکوه بر قلّۀ زرفام شعر ایستاد.
دیدار با او در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی که توفیق آن در سال‌های اخیر دست می‌داد، فرصتی گران‌بها و سخت کم‌یاب بود.
سوگِ سایه را به فرزندان و خاندان ارجمندش و همۀ دلبستگان زبان و فرهنگ پارسی در ایران و سرتاسر گیتی تسلیت می‌گویم و برای ایشان شکیبایی آرزو دارم.» 

پیام‌هایی برای درگذشت هوشنگ ابتهاج
ایرج افشار - محمدرضا شفیعی کدکنی - عبدالرحیم جعفری - هوشنگ ابتهاج
پیام‌هایی برای درگذشت هوشنگ ابتهاج
... - ایرج افشار - هوشنگ ابتهاج - منوچهر ستوده - کاظم موسوی بجنوردی

سید مجید پوراحمدی _ مدیرعامل صندوق اعتباری هنر _ نیز با صدور پیامی درگذشت هوشنگ ابتهاج را تسلیت گفت. در متن این پیام عنوان شده است: «با نهایت تأسف و تألم غزل‌سرای بلندآوازه و پژوهشگر نامدار استاد هوشنگ ابتهاج از میان ما رفت. فقدان ایشان که بی‌گمان از مفاخر ادب و یکی از وارثان گنجینه پرفروغ شعر پارسی در دوران معاصر بود، ضایعه‌ای جبران ناپذیر محسوب می‌شود.
اینجانب درگذشت این شاعر و ادیب پیشکسوت را به جامعه فرهنگی و هنری کشور، دوستداران و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال، غفران و رحمت الهی برای آن مرحوم و صبرو شکیبایی برای خانواده محترمش مسئلت می‌کنم.»

امیرهوشنگ ابتهاج، متخلص به «سایه» متولد ۶ اسفند ۱۳۰۶ در رشت است. این شاعر نخستین اثرش به نام «نخستین نغمه‌ها» را در سال ۱۳۲۵ منتشر کرد. از دیگر آثار او به «سراب»، «سیاه مشق»، «شبگیر»، «زمین»، «چند برگ از یلدا»، «تا صبح شب یلدا»، «یادگار خون سرو» و... را می‌توان اشاره کرد. یکی از معروف‌ترین سروده‌های او «ارغوان» است که در قالب آثار موسیقایی هم عرضه شده است. او روز چهارشنبه، 19 مردادماه از دنیا رفت. 

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۵ ۲۰:۰۳

سلام.عذرخواه برخاک گور من فاتحه نخوانید،دهل وساز زنید بهرشادی این مردم خوشحال؟!،نی انبان زنید در رقص چو درآمدند،غوغا کردند هریک دو سه پیمانه،می ناب زنید به مناسبت در گذشت «سایه »