رئیس سازمان سینمایی در هفتمین روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، از این رویداد فرهنگی بازدید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، محمد خزاعی در حاشیه این بازدید، کتاب را رسانهای قدرتمند، فراگیر، تاثیرگذار و قابل دسترس معرفی کرد و گفت: هر چه استقبال از کتاب و کتابخوانی در بین مردم بیشتر باشد به همان اندازه تحول، پیشرفت و ارتقای فرهنگی در آن جامعه سهلالوصولتر خواهد بود. غنای فرهنگ کتابخوانی یکی از شاخصههای بارز جوامع پیشرفته است و قطعا هر چه جامعه بیشتر به سمت کتاب سوق پیدا کند، میتوان به آینده آن امیدوارتر بود.
وی افزود: ضریب نفوذ کتاب در جامعه، آینده آن را تضمین میکند. در جامعه ما به علت گذشته پرباری که در حوزه فرهنگ و تمدن وجود دارد، همواره کتاب و کتابخوانی در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به ارتباط عمیق دنیای کتاب و سینما عنوان کرد: بسیاری از دستاوردهای سینما از طریق کتاب محقق شده است. کتاب از همان ابتدای ظهور سینما، حضور پررنگ و تعیین کنندهای در شناساندن و معرفی سینما داشته و قدرت و قدمت این رسانه را به ما یادآوری میکند.
وی با توضیح اینکه چشم انداز آینده سینمای ایران با کتاب پیوند خورده است، گفت: یکی از چالشهای امروز فیلمها و سینمای ما، فقدان متون قوی و بحران فیلمنامه است. این در حالی است که حوزه کتاب و اقتباس ادبی میتواند کمک بسیاری به سینما کرده و بخشی از کم و کاستیهای محتوایی آثار را جبران کند. با همه تلاشهایی که در زمینه اقتباس در سینما انجام شده به جز چند مورد ، هنوز از همه ظرفیتهای اقتباس در حوزه سینما استفاده نشده و اساسا یکی از مشکلات امروز سینما عدم اقتباس و فقر استفاده از متون ادبی است.
خزاعی افزود: اقتباس، راهکاری برای بهبود وضعیت کیفی فیلمهاست و سینمای غرب نیز از این نیاز غافل نبوده و آثار بزرگ سینمایی زیادی را بر اساس کتب تاریخی یا رمانها ساختهاند. سینمای ایران هم به بازروایی تصویری و سینمایی کتابها بویژه در حوزه دفاع مقدس و ادبیات کودکان نیاز دارد تا شاهد تولیدات آثار فاخر باشد.
وی با اشاره به لزوم نشر کتابهایی با موضوع سینما تاکید کرد: زمانیکه به تاریخ سینما در ۱۰۰ سال گذشته نگاه میکنید به نقش کتاب در شکلگیری، گسترش، معرفی و قوام یافتن پدیده سینما بیش از گذشته آگاه میشوید. کتاب یار دیرین سینما و یکی از شاخصترین ابزار گسترش سینما بوده است. با وجود همه پیشرفتهایی که در حوزه سینما اتفاق افتاده، همچنان کتاب یکی از ابزارهای مهم و کارآمد در تاریخنگاری سینما، آموزش و پژوهش این هنر محسوب میشود که انبوه علاقمندان، هنرمندان، دانشجویان و عموم مردم از امکان استفاده از آن برخوردارند.
رئیس سازمان سینمایی برگزاری نمایشگاه کتاب را در کنار رویداد فرهنگی اجتماعی بزرگی چون جشنواره فیلم فجر یکی از رویدادهای مهم در سطح ملی و منطقهای دانست و ادامه داد: جایگاه این نمایشگاه در بین مردم جامعه کاملا تثبیت شده است. این نمایشگاه میعادگاه بزرگ فرهیختگان کشور از نسلهای مختلف است که باید آن را به فال نیک گرفت.
نشست تخصصی کانون نمایشهای آیینی و سنتی برگزار خواهد شد
غرفه انتشارات نمایش در نمایشگاه کتاب، در دو روز متوالی، میزبانِ نشست تخصصی کانون نمایشهای آیینی و سنتی با حضور مهدی صفارینژاد، حسین جمالی و علی حاجملاعلی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل هنرهای نمایشی، نشست تخصصی کانون نمایشهای آیینی و سنتی با مدیریت مهدی صفارینژاد، در دو روز ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت، در غرفه انتشارات نمایش در نمایشگاه کتاب تهران، برگزار خواهد شد.
مهمان نشستِ روز جمعه ۲۹ اردیبهشت، حسین جمالی، نویسنده و کارگردان تئاتر خواهد بود که کتاب «بازینامه ۴» و سه نمایشنامه دیگر از او به چاپ رسیده است.
مهمان نشستِ روز شنبه ۳۰ اردیبهشت نیز علی حاجملاعلی، نویسنده و پژوهشگر تئاتر خواهد بود که کتاب «تخطی طرب» از او منتشر شده است.
این نشست دو روزه، از ساعت ۱۳ تا ۱۵ در غرفه انتشارات نمایش در سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار خواهد شد.
هنرمندان، دانشجویان و دیگر علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این نشست و تهیه کتابهای تئاتری به انتشارات نمایش واقع در سالن ناشران عمومی (شبستان)، ردیف ۲۵ غرفه ۱۳/۱مراجعه کنند.
غرفه انتشارات نمایش به همت ادارهکل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و دفتر آموزش، پژوهش و انتشارات نمایش، در سالن ناشران عمومی برپا شده است.
داود فتحعلیبیگی: متاسفانه ناشران کمی در حوزه تئاتر سرمایهگذاری میکنند
داود فتحعلیبیگی (کارگردان و پژوهشگر پیشکسوت تئاتر) میگوید به دلیل گرانی کاغذ و مخاطب عام نداشتن کتابهای هنرهای نمایشی، متاسفانه ناشران کمی در این عرصه سرمایهگذاری میکنند.
غرفه انتشارات نمایش در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با ارائه آثار مکتوب و دیجیتال به همراه برگزاری نشستهای تخصصی و میزبانی از هنرمندان تئاتر، پذیرای دوستداران تئاتر و اهالی فرهنگ و هنر است.
یکی از مهمانان غرفه انتشارات نمایش در نمایشگاه کتاب، داود فتحعلیبیگی، بازیگر، کارگردان و پژوهشگر تئاتر بود که از جایگاه انتشارات نمایش، وضعیت انتشار کتابهای دانشگاهی و آخرین اثر مکتوب خود سخن گفت.
وجود انتشارات نمایش برای هنرمندان ضروری و مغتنم است
فتحعلیبیگی درباره اهمیت انتشارات نمایش به عنوان یک ناشر تخصصی کتاب گفت: «در شرایطی که بسیاری از ناشران در زمینه هنرهای نمایشی سرمایهگذاری نمیکنند، وجود انتشارات نمایش برای هنرمندان ضروری و مغتنم است. انتشارات نمایش برای کسانی که با توجه به گرانی کاغذ و حمایت نکردن برخی ناشران از نویسندگان تئاتری، دچار مشکلات و محدودیت هستند، میتواند فرصتی باشد برای چاپ و انتشار منابع و آثار مکتوب هنرهای نمایشی و نیز به تعبیری امکانی برای بهرهبرداری هنرجویان و هنرمندان و علاقهمندان عرصه تئاتر از دانش صاحبنظران و نویسندگان تئاتری باشد.»
این هنرمند ادامه داد: «البته من تا جایی که درجریان و روند کارهای انتشارات نمایش هستم، میدانم که از نظر بودجه مشکلات و کمبودهایی وجود دارد. امیدوارم مدیران هنری توجه بیشتری به این انتشارات مهم داشته باشند چون خبر دارم بسیاری از آثار نمایشی خوب وجود دارد که باید چاپ شوند ولی نویسنده امکان چاپ کتاب را ندارد.»
ضرورت ارسال کتاب به استانها
داود فتحعلیبیگی درباره در دسترس قرار گرفتن کتابهای انتشارات نمایش نیز گفت: «ادارهکل هنرهای نمایشی برگزارکننده جشنوارههای بزرگ تئاتری در سراسر کشور است. باید همزمان با برگزاری این جشنوارهها، نمایشگاهی از کتابهای انتشارات نمایش برای مخاطبان و علاقهمندان به تئاتر برگزار شود تا این ناشر تخصصی در بین جوانان و تازهواردان به عرصه تئاتر شناختهتر شود. همچنین انجمن هنرهای نمایشی ایران میتواند کتابهای چاپ شده در این انتشارات را به استانها ارسال کند تا هنرمندان استانی نیز از آثار مکتوب و مرجع تئاتری بیبهره نباشند.»
کتاب «آداب نقل و نقالی از نگارش تا نمایش»
این نویسنده و پژوهشگر نمایشهای آیینی و سنتی، درباره تازهترین کتاب تالیفی خود با نام «آداب نقل و نقالی از نگارش تا نمایش» توضیح داد: «این کتاب، اثری آموزشی برای دانشجویان تئاتر است. در این کتاب به صورت اصولی، آیین و آداب نقل و نقالی در ایران را برای مخاطب نوشتهام که با مطالعه دقیق، هنرمند میتواند درباره نقالی نگارش داشته باشد یا حتی به اجرای نمایش برسد.»
او ادامه داد: «از نظر من خیلی خوب است که کتاب خواندن در دانشگاههای ما رواج پیدا کند. البته بار اصلی به گردن استاد یا معلم است تا با معرفی منابع به دانشجویان و شاگردان آنها را دعوت به کتاب خواندن کند.»
غرفه انتشارات نمایش به همت ادارهکل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و دفتر آموزش، پژوهش و انتشارات نمایش، در سالن ناشران عمومی برپا شده است که با عرضه کتاب و برگزاری نشستهای تخصصی، میزبان دوستداران تئاتر و اهالی فرهنگ و هنر خواهد بود.
هنرمندان، دانشجویان و سایر علاقهمندان میتوانند برای تهیه کتاب به غرفه انتشارات نمایش واقع در سالن ناشران عمومی (شبستان) ردیف ۲۵ غرفه ۱۳/۱ مراجعه کنند.
سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستم تا سیام اردیبهشت در مصلای امام خمینی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات