• جمعه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1402022918491
  • خبرنگار : 71573

آنچه در آرامگاه خیام گذشت

آنچه در آرامگاه خیام گذشت

مراسم بزرگداشت خیام با گلباران آرامگاه این چهره مطرح شعر و علم برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در مراسم بزرگداشت روز ملی حکیم عمر خیام  نیشابوری که با حضور محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، محمد حسین‌زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، معاون استاندار و فرماندار ویژه، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، شهردار و جمعی از مسئولان در باغ و آرامگاه خیام نیشابوری همراه بود، مقبره این حکیم، شاعر، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس، پزشک نام‌آور ایران و جهان گلباران شد.

 در این مراسم، محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، در سخنانی اظهار کرد: نیشابور از شهرهای پرافتخار ایران عزیز است و در تاریخ همیشه پرآوازه و سرزمین دانش‌پرور بوده است. خیام و عطار اگرچه در سرزمین نیشابور زاده شده و پرورش یافته‌اند اما اینک نه تنها در نیشابور بلکه در تمام قله‌های جهان نام و یادشان بر سر زبان‌ها است.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بیان کرد: خیام شخصیت کم‌نظیری در جهان امروز است و نه تنها در رباعیات بلکه بخاطر اندیشه‌هایش مورد ستایش عرصه‌های مختلف هنری نیز هست.

آن‌چه در بزرگداشت خیام گذشت


او با بیان این‌که اشعار خیام نیشابوری به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است گفت: خیام علاوه بر قدرت علمی از قدرت شعری هم برخوردار بوده و اشعار زیبایی سروده که مورد توجه اهالی علم و ادب است.  اگر خیام در اشعار خود از می و مشروب نام آورده است به معنای عدم اعتقاد او به اسلام نیست بلکه خیام دارای اعتقاد و ایمان به خداوند و اسلام بوده است.

شالویی در ادامه اظهار کرد: امیدواریم آرامگاه خیام و عطار نیشابوری با همت مسئولین و وزارت میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد مرمت و بازسازی شود. تنها شهرستان در کشور که توانسته مجوز انجمن آثار و مفاخر فرهنگی را اخذ کند شهرستان نیشابور بوده است و امیدواریم این انجمن به توسعه علم و ادب این سرزمین کمک کند.

در این مراسم شالویی با اهدای لوح تقدیر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خدمات محمد حسین‌زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به‌خاطر بزرگداشت مفاخر این استان تجلیل کرد.

همچنین همزمان با برگزاری روز ملی بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری، نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب «مرقع زرّین» آثار گروهی استادان و اعضای انجمن خوشنویسان در نگارخانه کمال‌الملک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور برپا شد.

به گفته حمیدرضا آتشی، مسئول امور هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب «مرقع زرّین» ۱۱۰ اثر  از ۲۷ خوشنویس و ۱۵ نفر تذهیب‌کار شامل آثار گروهی هنرمندان خوشنویس و تذهیب‌کار انجمن خوشنویسان نیشابور که برگرفته از  اشعار خیام و بزرگان شعر و ادب پارسی است در معرض دید عموم علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب «مرقع زرّین» تا سه‌شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ تا ۲۰ پذیرای علاقه‌مندان است.
انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۲۹ ۲۲:۳۳

به خدا اگه یک نفر از شما حتی درک درستی از شخصیت ایو عارف حکیم داشته باشه

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۳۱ ۰۱:۱۸

یعنی ما باید قبول کنیم که جنابعالی بهتر از دیگران (ایو عارف!) را می‌شناسی لااقل چیزی در توصیف ایشان میگفتی تا باور کنیم این لاف را .

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۳۱ ۰۸:۱۹

خیام هزار سال از زمان خودش جلوتر بود وشماها هزار سال دیگه هم خیام نمی‌شناسید پس بی خود در مورد این حکیم بزرگوار و تکرار ناشدنی اظهار نظر نکنید

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۲ ۱۸:۳۹

خیام یک نخبه بود شماها صدهزار سال دیگه هم بگذره نه خیام را بدرستی می‌شناسید ونه بدرستی یاد میکنید زورنزنید خیام یک نابغه بود