• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1402051609690
  • خبرنگار : 71442

دفاع معاون مطبوعاتی از عملکرد دوساله این معاونت

دفاع معاون مطبوعاتی از عملکرد دوساله این معاونت

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی که امروز با اهالی رسانه داشت، از عملکرد دوساله این معاونت دفاع کرد و در عین حال گفت: امروز معاونت مطبوعاتی به ۱۳ هزار رسانه مجوز داده است اما تلاش بر این بوده، توسعه کمی به عنوان الگوی دائمی پایدار نباشد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، نشست خبری بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های کشور صبح امروز دوشنبه (۱۶ مردادماه ۱۴۰۲) با حضور فرشاد مهدی‌پور، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن نشست‌های این معاونت برگزار شد.

در این نشست علاوه بر تشریح روند برگزاری و ارائه اطلاعات مرتبط با بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های کشور، گزارش عملکرد این معاونت در دو سال گذشته ارائه شد.

مدیران کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی و خارجی، دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها و دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی و همچنین دبیر بیست و یکمین جشنواره ملی رسانه‌های کشور از جمله حاضران در این نشست خبری بودند.

مهدی عرفاتی (دبیر جشنواره ملی رسانه‌ها)، محمد آقاسی (مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها)، علی محمدیان (مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع‌رسانی)، علیرضا شیروی (مسئول رسانه‌های خارجی در وزارت ارشاد) و ایمان شمسایی (مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی) از حاضران در این نشست بودند.

توسعه کمی در کنار رشد کیفی رسانه‌ها

در این نشست، فرشاد مهدی‌پور با اشاره به عملکرد معاونت مطبوعاتی در دو سال گذشته، بیان کرد که امروز حدود ۱۳ هزار و اندی مجوز برای فعالیت رسانه‌ها داده‌ایم که سه هزار مجوز در ۲۲ ماه گذشته صادر شده است و البته همین حدود عدد رسانه هم مورد تبدیل وضعیت قرار گرفته‌اند.

وی گفت: تلاش ما بر این بوده توسعه‌ی کمی به عنوان الگوی پایدار نباشد و توسعه کیفی هم افزایش پیدا کند؛ به همین جهت با وجود سه هزار مجوز و سه هزار تبدیل وضعیت،  این عدد رشد نکرد.

معاون مطبوعاتی گفت: در طول این مدت ۵۰ سفر استانی داشتیم و دیدارهایی از نزدیک در حوزه رسانه با مدیران رسانه‌ها، خبرنگاران فعال، مدیرهای کانون تبلیغاتی داشتیم و این ارزیابی کامل‌تری در حوزه رسانه‌های کشور به ما می‌دهد.

وی گفت: در طول این مدت تعداد اعضای سامانه جامع رسانه‌های کشور هم چهار برابر افزایش یافت و در حال حاضر ۸۵۰۰ نفر عضو این سامانه هستند. این اتفاق در صندوق هنر هم افتاد و میزان عضویت روزنامه‌نگاران در صندوق هنر هم سه برابر افزایش یافته است.

مهدی‌پور همچنین از بازنویسی و به‌روزرسانی دوباره آیین‌نامه آگهی‌های دولتی، آیین‌نامه کار حرفه‌ای روزنامه‌نگاری و قانون تبلیغات خبر داد که تمام اینها در مرحله تصویب‌خواهی در مراجع بالا دستی است.

به گفته وی برخی قوانین، مربوط به ۳۰ سال پیش بوده که بازنگری در آن صورت نگرفته است.

مهدی‌پور در ادامه این نشست گفت: طبق قانون مطبوعات صلاحیت رسیدگی بر عهده هیات نظارت بر مطبوعات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده که در بسترهای مختلف دیداری و شنیداری و مجازی در حوزه تنظیم‌گری تلاش خود را به منصه ظهور برساند. طبق همین ضوابط تلاش کردیم چرخه نظارت، هدایت و حمایت از رسانه‌ها و تنظیم‌گری عدالتمندانه را توأمان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بازنگری در آیین‌نامه و قوانین قدیمی، از اولویت‌های معاونت مطبوعاتی بوده است، در این زمینه یادآور شد: به نوعی تمام آیین‌نامه‌ها و مقررهای مهم در حوزه رسانه مورد بازنگری قرار گرفته که امیدوارم حوزه مصرف‌کنندگان رسانه از تمام این اتفاقات و اقدامات منتفع شوند.

۲۶۰۰ خبرنگار و ۱۰۰ داور در جشنواره رسانه

در بخش دیگری از این نشست مهدی عرفاتی با یادآوری اینکه آخرین دوره جشنواره‌های رسانه ۱۰ سال پیش برگزار شد، درباره‌ سرنوشت برگزاری این جشنواره‌ها مطرح کرد: امسال هم سعی کردیم اهالی رسانه را در یک رویداد ملی دور هم جمع کنیم. در جشنواره امسال و در یک بازه زمانی کوتاه ۶۸۰۰ اثر ارسال شد که در چهار مرحله مورد داوری قرار گرفت. نزدیک به ۲۶۰۰ نفر از خبرنگاران در این جشنواره شرکت کردند که شامل ۷۵۲ رسانه سراسری و استانی می‌شود. همچنین ۱۰۰ نفر در فرایند داوری کمک کردند. تنوع شرکت‌کنندگان و جریان‌های گوناگون و مرزهای جغرافیایی مولفه و نکات اصلی این جشنواره بود.

عرفاتی درباره‌ی محتویات جشنواره و آثار دریافت شده نیز بیان کرد: آثار سطح و میزان خوبی داشت. در جشنواره امسال بخش اجتماعی هم اضافه شد؛ چرا که با توجه به تحولات رسانه هم در قالب فرم و شکل و هم در قالب محتوا، باید بخش ویژه‌ای را هم امسال اضافه می‌کردیم. در مجموع می‌توانم بگویم کیفیت و کمیت در برخی حوزه‌ها خوب بود اما در حوزه گرافیک و گزارش تصویری توقع بیشتری داشتیم. داوری توسط افرادی چون دکتر فضائلی، آقای میرفتاح، دکتر بروجردی، دکتر خدادی و آقای ملکیان و آقای اسفندیاری و خانم دکتر سلیمی صورت گرفت در نهایت  ۳۸ نفر برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه تقدیر می شوند همچنین در این جشنواره از خانواده مرحوم دعائی و مرحوم عماد افروغ و خدمات آقای احمد توکلی هم تقدیر به عمل می آید.

ایمان شمسایی نیز در سخنانی درباره امنیت شغلی خبرنگاران بیان کرد: ما برای امنیت شغلی خبرنگاران طبق ماده ۴۶ قانون مطبوعات عمل کردیم که در آیین نامه اجرایی ماده ۳۱ هم به بیمه خبرنگاران اشاره شده است که اگر رسانه‌ای فاقد کد کارگاهی بیمه باشد، آن کارگاه تعطیل می‌شود. اگر رسانه‌ای این مهم را رعایت نکند از همه حمایت‌های مادی و معنوی وزارت ارشاد محروم می‌شود. در آذر ماه ۱۴۰۰ اعلام کردیم که اعطای یارانه به مطبوعاتی که فاقد کد بیمه کارگاهی باشند، صورت نمی‌گیرد و آن یارانه هر چند مبلغ کمی هم است در اختیار رسانه‌هایی که کد بیمه کارگاهی دارند، قرار بگیرد. اینکه از بیمه شدن خبرنگاران صحبت می‌کنیم بیشتر منظور خبرنگارانی است که یک شیفت کامل خبری در اختیار رسانه‌ها هستند.

مدیر کل مطبوعات و رسانه‌های داخلی بیان کرد: در بحث اعطای آگهی دولتی به رسانه‌ها، از وزارت ارشاد خواستیم که در شیوه‌نامه جدید رتبه‌بندی روزنامه‌ها، به نیروی انسانی حاضر در یک رسانه هم امتیازاتی تعلق بگیرد. در شیوه‌نامه امسال در هفت تیرماه ابلاغ شد و قرار شد ۱۷ نمره از ۱۰۰ نمره به نیروی انسانی داده شود. در واقع هر روزنامه‌ای که از نیروی انسانی بیشتری بهره ببرد، آگهی دولتی بیشتری هم به او می رسد.

شمسایی افزود: اشکالی که در حوزه رسانه و خبرنگاران وجود دارد، بحث احراز هویت خبرنگاران است که متأسفانه قانون مطبوعات هم در این زمینه سکوت کرده است. از طرفی دیگر ما چون فاقد نظام صنفی هم هستیم، نهاد و مرکز مشخصی برای اعلام هویت خبرنگاران نداریم. بنابراین تلاشی که ما در این حوزه انجام دادیم، تقویت جامع رسانه‌های کشور بوده که حداقل‌هایی را برای احراز هویت خبرنگاران قرار دادیم.

شمسایی عنوان کرد: همچنین سعی کردیم تمامی فرایندهای مهم در این سامانه به صورت الکترونیکی انجام شود تا هم کار خبرنگار راحت‌تر صورت بگیرد و هم فرایندها تسریع بیشتری داشته باشد. همچنین سعی کردیم بخشی را به خبرنگاران آزاد و پیشکسوت اختصاص دهیم که در اینجا دیگر نیازی به تایید مدیر مسئول نیست و آنها هم می‌توانند به راحتی عضو سامانه جامع رسانه‌ها شوند.

مهدی پور در پایان این نشست گفت: امیدواریم طی سال جاری علاوه بر جشنواره رسانه ملی، تعداد قابل توجهی جشنواره تخصصی هم برگزار کنیم. ما امسال جشنواره طنز با عنوان گل آقا در فومن را داشتیم که امسال ۶ دوره برگزار شد. جشنواره خورشید را در مشهد برگزار می کنیم که روزنامه‌نگاران زن از کشورهای دیگر و ایران حضور دارند. جشنواره دیگری که پیش‌رو داریم زن روزنامه‌نگار انقلاب اسلامی به یاد خانم مریم کاظم‌زاده در شیراز است. قصد داریم برنامه‌های مستقلی برای نشریات کودک به صورت اختصاصی داشته باشیم.

انتهای پیام

* این گزارش به‌روزرسانی شده است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha