به گزارش ایسنا، روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد: از سال ۱۳۲۹ تا سال ۱۳۳۸ خورشیدی «ادارۀ کل باستانشناسی» نشریۀ «گزارشهای باستانشناسی» را در چهار مجلد به چاپ رساند که حاوی گزارشهای ارزندهای از کاوشهای باستانشناسی در تختجمشید، پاسارگاد، حسنلو و شماری دیگر از محوطههای باستانی ایران بود.
انتشار این مجلدها در همان دهه متوقف شد، اما در سال ۱۳۷۶ با هدف ایجاد بستری برای انتشار گزارش برنامههای میدانیِ باستانشناختی دوباره انتشار آن توسط پژوهشکدۀ باستانشناسی از سر گرفته شد و در یک دهه، هفت شماره از آن منتشر شد. سپس در سال ۱۳۹۱ آخرین شمارۀ آن با عنوان شمارۀ ۸ منتشر شد. شمارۀ هفتم گزارشهای باستانشناسی دربرگیرندۀ مقالههای ارائه شده در «نهمین گردهمایی سالانۀ باستانشناسی ایران» و شمارۀ هشتم دربرگیرندۀ برخی از مقالههایی بود که در سال ۱۳۸۶ در «همایش بینالمللی باستانشناسی ایران؛ حوزۀ غرب» ارائه شده بود.
بهرغم فراز و فرودهایی که گزارشهای باستانشناسی داشت، مقالاتی که طی سالها در این مجلدها به چاپ رسید باعث گردش اطلاعاتِ دستاول برنامههای میدانی شد و به فراوانی مورد ارجاع جامعۀ باستانشناسی قرار گرفت.
اکنون ۱۱ سال از انتشار آخرین شمارۀ گزارشهای باستانشناسی میگذرد و علیرغم اهمیت این مجموعه، مدتها بود که به دست فراموشی سپرده شده بود. پژوهشکدۀ باستانشناسی پس از وقفههای چندی که در انتشار گزارشهای باستانشناسی ایجاد شده است، تلاش میکند تا با انتشار شمارههای تازه، انتشار آن را از سر گیرد.
پژوهشکدۀ باستانشناسی به عنوان متولی طرحریزی و مدیریت پروژههای پژوهش میدانی باستانشناسی ایران، نیز حجم اطلاعاتی را که در طول سال در نتیجۀ پژوهشهای میدانی تولید میشود، بسیار چشمگیر دانست اعلام کرد: وظیفۀ ذاتی خود میدانیم که زمینههای انتشار گزارش پژوهشهای باستانشناسی را فراهم کنیم. از اینرو، از علاقمندان و فرهیختهگان گرامی دعوت میشود گزارشهای میدانی خود را برای انتشار طبق شیوهنامه به پژوهشکده باستانشناسی ارسال کنند.
انتهای پیام
نظرات