• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403082317210
  • خبرنگار : 71614

صالحی‌امیری:

با کلیات جداسازی صنایع‌دستی از وزارت میراث و گردشگری موافقت شده است

با کلیات جداسازی صنایع‌دستی از وزارت میراث و گردشگری موافقت شده است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به وظیفه دولت در سیاست‌گذاری، حمایت و نظارت، بر لزوم تسهیل حضور صنایع دستی فاخر در جشنواره‌های خارجی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، صالحی‌امیری در حاشیه افتتاح سی و هفتمین نمایشگاه صنایع دستی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: امروز روز خوبی برای صنایع دستی ایران است. صنایع‌دستی در مسیر رشد و تکامل قرار گرفته است. خوشبختانه بیش از هزار و ۲۰۰ نهاد صنفی در مجموعه صنایع دستی ایران شکل گرفته است. بیش از ۷۰ تا از این مجموعه‌نهادها به تولید انبوه رسیدند و امروز بیش از ۵۰۰ هزار نفر در حوزه صنایع‌دستی فعال هستند.

او ادامه داد: با وجود اینکه برخی، صنایع دستی را در حاشیه می‌بینند اما این حوزه در متن زندگی مردم است. هویت‌ساز است و هر اثری که از ایران به خارج از کشور صادر می‌شود یک نوع زیبایی‌شناختی با خود به همراه خواهد داشت. آثار صنایع دستی اشتغال‌زایی و اقتصاد و معیشت را نیز با خود به همراه دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: امروز من از جلسه دولت مستقیم به اینجا آمدم و حامل سلام ریاست‌جمهوری و تاکید ایشان به حمایت از این حوزه هستم. در مجموع در دیدار با تشکل‌های صنایع دستی مجموعه مطالبات را احصا کردیم. به نظر من حدود ۱۰ ـ ۱۲ مورد است که حتما باید حمایت کنیم.

او ادامه داد: اولین مطالبه هنرمندان صنایع‌دستی ابلاغ سند جامع صنایع دستی است که در روزهای آینده رونمایی خواهد شد. امروز مسیر آینده صنایع دستی شفاف است و باید آن را عملیاتی کنیم.

او در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: از دیگر مطالبات این است که ساختار صنایع دستی اصلاح شود و علاقه‌مند هستند از معاونت به سازمان تبدیل شود. دیروز با ریاست سازمان امور استخدامی جلسه داشتیم که با کلیات پیشنهاد موافقت دارند و قرار شد کمیته مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و کارشناسان امور استخدامی جزییات آن را بررسی کنند و بعد تصمیم گیری شود.

صالحی امیری اظهار کرد: موضوع بعدی بیمه‌ها است. باید تلاش کنیم با حل مساله بیمه امنیت شغلی ایجاد کنیم. حل مساله پیمان سپاری ارزی نیز از دیگر موارد است که خوشبختانه در دولت تصویب شده و موانع آن باید در دستگاه‌های اجرایی برداشته شود. اگر بتوانیم پیمان سپاری ارزی را برداریم به این مفهوم است که همه تولیدکنندگان بتوانند بدون مانع صادرات داشته باشند و سپس بتوانند منابع خود را به کشور برگردانند. مساله دیگر هم این است که جشنواره‌ها را در کشور و خارج از کشور افزایش دهیم. حضور صنایع دستی در جشنواره‌های خارجی نکته مهمی است که جزو سیاست‌های ما این است که مسیر حضور همه تولیدکنندگان صنایع دستی فاخر را در سراسر دنیا فراهم کنیم. مساله جدی دیگر تشکیل کمیسیون صنایع دستی در مجلس است.

او در پایان گفت: ما باور داریم که دولت معتقد است باید تصدی‌گری را کاهش دهد و امور اجرایی را به صنوف و تشکل‌ها منتقل کند. سیاست‌گذاری، حمایت و نظارت از کارهای دولت است. در دوره جدید با حمایت دولت و مجلس تلاش می‌کنیم نهادهای صنفی صنایع دستی توانمندسازی شوند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha