• شنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403082618993
  • خبرنگار : 71573

دست نوشته مسعود پزشکیان بر کتاب «۱۹۸۴»

دست نوشته مسعود پزشکیان بر کتاب «۱۹۸۴»

مسعود پزشکیان در حاشیه کتاب «۱۹۸۴» نوشت: «قول میدهم با مردم صادق باشم و وعده دروغ ندهم.»

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان روز پنجشنبه، ۲۴ آبان ماه همزمان با آغاز هفته کتاب، در بازدید غیررسمی از مجموعه شهر کتاب در قالب آئین کتابگردی بازدید کرد و در حاشیه این بازدید بر کتاب «۱۹۸۴» نوشت: «قول می‌دهم با مردم صادق باشم و وعده دروغ ندهم.» گفته‌ای‌که بارها از زبان مسعود پزشکیان از دوران انتخابات و پس از انتخاب شنیده‌ام اما این بار آن را مکتوب کرده در صفحه اول کتاب معروف ضد آرمان‌شهری جورج‌ اورول نوشته است.

اما کتاب «۱۹۸۴» درباره چیست که قول مسعود پزشکیان را متفاوت می‌کند؟

«۱۹۸۴» یکی از تاثیرگذارترین رمان‌های قرن بیستم به ‌شمار می‌آید حتی برخی آن را یک تریلر سیاسی می‌دانند. اولین نسخه از این کتاب در دو جلد قرمز و سبز در تیراژ ۲۵ هزار نسخه در سال ۱۹۴۹ به چاپ رسید یعنی رمانی که نازیسم به تازگی شکست خورده بود و جنگ سرد غرب با متحد سابقش «جوزف استالین» و بلوک کمونیستی شوروی که او رهبری آن را بر عهده داشت،‌ به تازگی آغاز شده بود.

رمان «۱۹۸۴» دنیایی چنان باورپذیر و کامل را خلق می‌کند که خواندن آن به معنای تجربه دنیایی دیگر است؛ این اثر به شرح مختصری از حکومت‌های دیکتاتوری، دولت‌های نظارتی و قدرت رسانه‌های جمعی در به دست گرفتن اذهان عمومی و حتی به بازی گرفتن حقیقت می‌پردازد.

جورج اورول در کتاب «۱۹۸۴» آینده‌ای را برای جامعه به تصویر می‌کشد که در آن خصوصیاتی همچون تنفر نسبت به دشمن و علاقه شدید نسبت به برادر بزرگ (ناظر کبیر، رهبر حزب با شخصیت دیکتاتوری فرهمند) وجود دارد. در جامعه تصویرشده گناه‌کاران به راحتی اعدام می‌شوند و آزادی‌های فردی و حریم خصوصی افراد به‌شدت توسط قوانین حکومتی پایمال می‌شوند، به نحوی که حتی صفحات نمایش در خانه‌ها از شهروندان جاسوسی می‌کنند. در این داستان مسائلی همچون بزه فکری، گفتار نو و دوگانه‌باوری مطرح می‌شود. 

رمان «۱۹۸۴» تاکنون دوبار در هالیوود مورد اقتباس سینمایی قرار گرفته است. معروف‌ترین اقتباس آن در سال ۱۹۵۶ به کارگردانی «مایکل ردفورد» ساخته شد که در جشنواره‌ فیلم استانبول جایزه‌ بهترین فیلم را کسب کرد و در جشنواره‌ «وایادولید» اسپانیا جایزه‌ بهترین بازیگر مرد را برای «جان هارت» به همراه آورد.

این رمان تا سال ۱۹۸۸ در اتحاد جماهیر شوروی ممنوع بود.

 در این زمینه بیشتر بخوانید:

چرا «۱۹۸۴» هنوز پُرمخاطب است؟

داستانی که تنها یک داستان نیست

دستگیری به‌خاطر رمان «۱۹۸۴»؟!

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۷ ۱۴:۱۳

چرا از الان قول میدی چرا به قول زمان انتخاباتت پایبند نیستی

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۰۰:۲۹

وقتی این کتاب رو می خونیم ، احساس می کنیم چقدر از این شرایط رو زندگی کردیم واقعا احساس نزدیکی به شخص اول داستان داریم . البته قلعه حیوانات هم خیلی آشناست ‌

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۰۷:۵۸

همیشه باید از زمان حال لذت برد و برای آینده با استفاده از تجربیات گذشته تلاش کرد.

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۸ ۱۵:۲۷

سخنان شما هنوز در آرشیو صدا و سیما هست

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۰۰:۲۳

شما به قولهای قبل از انتخاباتت پایبند باشین

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۰۳:۲۸

قول دردی از مردم دوا نمیکند بی زحمت تورم رو کنترل کنید

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۰:۵۸

درود بر دکتر پزشکیان مرد با صفا و دوست داشتنی

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۲:۲۱

آقای پزشکیان تو رو به خدا قسم میدم تورم‌ و هرج و مرج افسارگسیخته قیمت ها رو با ناظرين درستکار مهار کنید.به قولت هم انشاالله عمل خواهی کرد

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۱۰

بسیارکتاب خوبیست شنیدم البته هنوز نخوندم

avatar
۱۴۰۳-۰۸-۲۹ ۱۳:۲۸

آفرین به ذات و قلب پاکت آقای پزشکیان، ولی شما رو به خدا نظارت بر قیمتها و فروشگاهها رو زیاد کنید به خدا از آرایشگاه گرفته تا مغازه کفش فروشی و کارخونه لبنیات و... سرخود قیمتا رو زیاد میکنن ماهم چاره ای نداریم به ضرب و زور مجبوریم جور کنیم

avatar
دیروز ۰۱:۰۳

تورو خدا دکتر پزشکیان به داد مردم برس