• یکشنبه / ۹ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403100906531
  • خبرنگار : 50105

راهکاری در کاهش اتلاف مواد غذایی

راهکاری در کاهش اتلاف مواد غذایی

ایسنا/خراسان رضوی اقلام منجمد دور ریخته شده میزان اندکی از مواد غذایی هدر رفته را تشکیل می‌دهند و راهکاری در کاهش اتلاف مواد غذایی در جهانی با ناامنی غذایی محسوب می‌شود.

محققان با وجود شیوع آزاردهنده ضایعات زیاد مواد غذایی، بارقه‌ای از امید را شناسایی کردند؛ آنها ارتباط مستقیم و مثبتی بین انجماد غذا و کاهش مواد خوراکی دور ریخته شده مشاهده کردند.

خانوارهایی که مواد غذایی را منجمد می‌کنند، نسبت به سایر خانواده‌ها احتمال ضایعات غذایی کمتری دارند. ضایعات مواد غذایی فقط ضرر اقتصادی نیست، بلکه باعث آسیب زیست‌محیطی نیز می‌شود زیرا بیش از ۹۰ درصد مواد غذایی هدر رفته به محل دفن زباله می‌رود و این مورد می‌تواند باعث انتشار گازهای گلخانه‌ای شود. در آینده، اگر بتوانیم خانواده‌ها را به انجماد مواد غذایی در خانه تشویق کنیم، این تغییر کوچک در عادات نگهداری مواد غذایی می‌تواند تاثیر زیادی بر محیط زیست داشته باشد.

فراتر از مزایای اقتصادی و زیست‌محیطی، این مطالعه همچنین راه‌حل بالقوه‌ای را برای مشکل اجتماعی ناامنی غذایی را نشان داد. نیمی از مصرف‌کنندگان مواد غذایی منجمد را برای کاهش ضایعات خریداری می‌کنند.

با استفاده از فریزر به جای دور ریختن، نه تنها ضایعات مواد غذایی را کاهش می‌دهید، بلکه تأثیر مثبتی بر محیط زیست می‌گذارید.

نتایج مقاله «کاهش ضایعات محصول‌های کشاورزی، راهبرد بهینه ارتقاء امنیت غذایی» نشان داد، سلامت و امنیت غذایی یک کشور به تولید بخش کشاورزی وابسته است و هر اختلال در تولید می‌تواند امنیت غذایی خانوارها را تهدید کند. در میان چالش‌ها می‌توان به تغییر اقلیم با توجه به تاثیر مستقیم بر عملکرد محصول و منابع آب اهمیت آن را مورد بررسی قرار داد. با در نظرگرفتن رویکردی برای پیش‌بینی تغییر اقلیم منطقه، همگام با افزایش برداشت از منابع زیرزمینی می‌توان به بهبود شرایط کشاورزی اشاره کرد.

ضایعات محصولات کشاورزی به‌عنوان راهکار مدیریتی برای کاهش پیامدهای منفی تغییرهای اقلیم بر امنیت غذایی مورد بررسی قرار گرفت. در دهه‌های اخیر، رشد جمعیت و هدررفت مواد غذایی موجب شده تا با وجود صنعتی شدن و بهبود شرایط تولید محصولات کشاورزی، ناامنی و سوءتغذیه در بخش‌های مختلف جهان و به ویژه کشورهای در حال توسعه مشاهده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha