• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403102618856
  • خبرنگار : 71625

خوشنویسی که تنوع زیستی را وارد هنر کرده است

خوشنویسی که تنوع زیستی را وارد هنر کرده است

نمایشگاه آثار نقاشی‌خط «احمد خداداد» از جمعه ـ ۲۸ دی ـ در «خانه هنر حسام» برپا می‌شود.

به گزارش ایسنا، احمد خداداد درباره جزئیات نمایشگاه پیش رویِ خود با عنوان «کاف» می‌گوید: «در این نمایشگاه ۲۰ اثر را به نمایش خواهم گذاشت که از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۳ آنها را خلق کرده‌ام. در این قطعات، از تکنیک طراحی، رنگ با اکرلیک و قلم راپید و جوهر بهره برده‌ام.»

خوشنویسی که تنوع زیستی را وارد هنر کرده است

خداداد درباره سرچشمه فکری خود چنین می‌گوید: «تحصیلات من در رشته منابع طبیعی و کارشناسی‌ ارشد محیط زیست است. یکی از مباحث خیلی مهم در محیط زیست، موضوع «تنوع زیستی» است. این موضوع که برآمده از طبیعت‌شناسی است به همه رشته‌های علوم انسانی، اجتماعی، فرهنگی و ... وارد شده است. من نیز این موضوع را به‌عنوان یک اصل وارد هنر کرده‌ام. معمولاً در سیاست‌های نوین آمایش سرزمین، یک اصل پذیرفته شده این است که هرچقدر تنوع زیستی بالاتر باشد پایداری و توسعه بیشتر است؛ لذا ظهور این اصل را در هنر و تجلی آن را در آثارم می‌توان یافت.»

خوشنویسی که تنوع زیستی را وارد هنر کرده است

این هنرمند درباره نحوه بسط دادن‌ ایده «تنوع» در آثار خود ادامه می‌دهد: «تنوع در شیوه هنر ایرانی یک راز سر به مهر است. معمولاً در کارهای خوش‌نویسی شاهد تلفیق هستیم. به عنوان مثال سال‌هاست تذهیب را در کنار خوشنویسی شاهدیم، ولی این‌ها از نظر ماهیت با هم عجین و یکی نمی‌شوند و آن وحدت ترکیبی و یگانگی را که ما در کار انتظار داریم، نمی‌بینیم. معمولاً نقاشی‌خط دنبال تعریفی است که هم نقاشی باشد و هم‌ خط، و در عین حال نه نقاشی باشد نه خط.

در این آثار من سعی کردم کلمات نستعلیق را به دور از ادبیات دفرمه کنم. بعد یکسری عناصر را غیر از عناصر خوشنویسی، شامل نقطه، خط و سطح اضافه کنم. نقطه اتکای کار اینجاست؛ درحقیقت نکته‌ای که خودم خیلی روی آن تأکید دارم ترکیب است. به این معنا که شما این عناصر را با چشم‌انداز یا هندسه خط نستعلیق ترکیب کنید. این مهم‌ترین موضوعی بود که در این آثار به صورت برجسته در کنار موضوع تنوع سه‌گانه (عنصر، ترکیب و فرم) به آن توجه داشتم که منجر به تعریفی نو از هنر خوشنویسی برای خودم شده است.»

خوشنویسی که تنوع زیستی را وارد هنر کرده است

این هنرمند درباره نگاه خود به هنر نقاشی‌خط و مختصات تکنیکی و نوآورانه آثار خود در نمایشگاه جدیدش بیان می‌کند: «هنر چیزی است که شما در طول زندگی تجربه می‌کنید و ممکن است احساسات مختلف را در یک اثر روی بوم بیاورید. پایه خط من، نستعلیق است و در آثارم سعی می‌کنم از نستعلیق به عنوان یک عنصر اصیل ایرانی استفاده کنم.»

خداداد متولد ۱۳۵۹ در جویبار در استان مازندران است و قبل از آن که مدرک ممتاز را در رشته خوشنویسی بگیرد در رشته مهندسی منابع طبیعی تا مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کرده است. 

خداداد از سال ۱۳۹۷ زیر نظر عین‌الدین صادق‌زاده، نقاشی‌خط را با جدیت دنبال کرد. 

نمایشگاه انفرادی نقاشی‌خط احمد خداداد با عنوان «کاف»، از روز جمعه ۲۸ دی تا ۴ بهمن در «خانه هنر حسام» واقع در محله‌ی بهجت آباد، به نشانی  میرزای شیرازی، بین مطهری و بیست و چهارم، پلاک ۲۰۲ دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این آثار بازدید کنند.

خوشنویسی که تنوع زیستی را وارد هنر کرده است

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha