محمدرضا امیرقاسمی _ آهنگساز و نوازنده پیانو _ با اعلام این خبر در توضیح جزئیات این اجرا به ایسنا گفت: استاد جواد معروفی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهرههای هنر موسیقی فعالیت داشته است و سالها به عنوان آهنگساز و تنظیمکننده ارکستر گلهای رنگارنگ آثار ارزشمندی را برای تاریخ موسیقی ایران به جای گذاشته است و اکنون به عنوان شاگرد مکتب ایشان خوشحالم که بخشی از گنجینه موسیقایی او را در این دوره از جشنواره بینالمللی موسیقی فجر روی صحنه میبرم.
این آهنگساز و نوازنده پیانو افزود: «انتظار»، «عاشورا»، «ردیف و تنظیم آواز ابوعطا»، «دشتی» و همچنین بخشهایی از موسیقی ردیف دستگاهی و غیر ردیف استاد معروفی را به صورت رسیتال پیانو اجرا خواهم کرد.
محمدرضا امیرقاسمی در پاسخ به این سوال که نامگذاری شبهایی به نام استادان موسیقی ایران در جشنواره موسیقی فجر چه تاثیری بر مخاطبان این هنر دارد، گفت: اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که بدانیم بسیاری از آثار ارزشمند اساتید به دلایل مختلف مدت زمان زیادی است که شنیده نشده و اجرای قطعات ناب موسیقی ایرانی علاوه بر یادآوری به نسل جوان، بیان کننده اصالت هنر ایرانی و به رخ کشیدن موسیقی سرزمینمان در جشنوارهای بینالمللی است.
وی تاکید کرد: جشنوارهای که چهل دوره از آن گذشته، حکایت از تاریخ دارد و اجرای آثار موسیقایی از هنرمندان قدیمی ایرانی نیز مبین تاریخ موسیقی است و به تبع استاد معروفی از مفاخر هنر موسیقی ایران است و شایسته در یک رویدادِ وطنی از هنرمندی او یاد شود.
این مدرس موسیقی افزود: با گسترش فضای مجازی و دسترسی هنرمندان جوان به انواع اپلیکیشنها، میتوان با معرفی آثار اساتید، جوانانِ هنردوست و هنرجویان موسیقی را ترغیب به دنبال کردن آثار هنرمندانی نظیر معروفی در فضای مجازی کرد تا هم ذائقهسازی صورت گیرد و هم به واسطه فضای مجازی و موضوع جهانی شدن هنر آثار آنها به دنیا معرفی شود.
سرپرست اجرای کنسرت جواد معروفی در ادامه تاکید کرد: حضور گروههای بینالملل در این جشنواره به معرفی و شناساندن قابلیتهای موسیقی ایران کمک میکند و باید از این فرصت استفاده کرد. به خصوص اینکه در این جشنواره انواع موسیقی ایرانی، تلفیقی، غربی و حتی پاپ اجرا میشود که انتظار میرود علاوه بر این جشنواره، رویداهای هنری و موسیقایی در طول سال و به مناسبتهای مختلف برگزار شود و هنر موسیقی تنها محدود به جشنواره موسیقی فجر نشود.
وی یادآور شد: ضمن اینکه اجراهایی مختص به آثار استادان موسیقی از جنبه آموزشی هم بسیار مهم و قابل توجه است. در واقع در این اجراها، قطعات و رپرتوارهایی اجرا میشود که در گروههای ارکستری کمتر مورد توجه قرار میگیرد. بنابراین اجرای موسیقی استادان طراز در جشنواره بینالمللی موسیقی فجر حائز اهمیت است.
این مدرس موسیقی در پایان خاطر نشان کرد: حضور هنرجویان موسیقی در کنسرتهایی از این دست به توانمندی آنها در تکنیکهای نوازندگی به خصوص موسیقی کلاسیک ایرانی و غربی کمک بسیاری میکند.
چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی از تاریخ ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران و استان های کشور برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات