به گزارش ایسنا، نشست خبری بیست و یکمین جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر عصر سهشنبه ـ ۷ اسفندماه ـ در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
سیفالله صمدیان (دبیر بیست و یکمین جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر) در ابتدای نشست درباره حذف شرط سنی از این دوره گفت: بعد از نسل غولها، نسلی زیر سایه آنها رشد کردند که همان زیر ۲۵ سالهها بودند و کسی آنها را تحویل نمیگرفت. معتقد بودیم که در جشن تصویرسال نسلی باید شناسایی و معرفی شوند، به همین منظور برای معرفی آنها شرط سنی گذاشتیم تا معرفی شوند که از جمله آنها میتوان به سعید روستایی و پدرام پورامیری اشاره کرد. حال اکنون سن این نسل بالاتر رفته و طول میکشد تا نسلی دیگر در همان رده سنی به همان رشد و پختگی برسد. اگر میخواستیم تا زیر ۲۵ سال مسابقه داشته باشیم تعداد آثار به یک پنجم این تعداد هم نمیرسید. امسال اما فکر کردیم شرایط سنی را برداریم، چون عدد بیست و یک برای ما عدد خاصی شد؛ البته که ما وظیفه داشتیم همان نسل ۲۵ سالهها را که سالها رشد آنها را دنبال کردیم، دوباره دنبال کنیم تا زمانی که نسل دیگری در همان ردهبندی سنی به آن رشد و پختگی برسد. در حقیقت ما رشد و تعلیم جوانهای زیر ۲۵ سال را با خودشان دنبال میکنیم.
او درباره بخش جایزهها گفت: جایزه هنرهای تصویری را در چهار شاخه گرافیک با اهدای جایزه مرتضی ممیز، سینما با اهدای جایزه عباس کیارستمی، عکاسی با اهدای جایزه بهمن جلالی و کاریکاتور با اهدای جایزه کامبیز درمبخش برگزار خواهیم کرد.
صمدیان توضیح داد: در این دوره جوایز پوستر، طراحی جلد کتاب و هویت دیداری را در حوزه جایزه گرافیک اهدا میکنیم. همچنین، جایزه بخش سینما نیز در شاخه فیلمهای داستانی، مستند، انیمیشن، تجربی، تک درخت و محیط زیست اهدا میشود. البته از آنجا که بخشهای تک درخت، تجربی و محیط زیست را برای اولین بار در جشنواره داریم، هیات انتخاب و داوری جداگانهای داشتند که متشکل از ساعد نیکذات، محمد شیروانی و شهرام مکری، به عنوان هیات داوران هستند. هیات انتخاب این بخش نیز که ۸۰۰ فیلم را دیدند، ساعد نیک ذات، پیروز کلانتری، محسن خانجهانی، درناز حاجیها و سهند صمدیان بودند. در این بخش ۲۵۶ فیلم انتخاب شدند.
صمدیان درباره زمان فیلمها و وضعیت نمایش آنها گفت: فیلمهایی که پذیرفته شدند، اکثرا کوتاه هستند اما فیلمهایی که بلند بودند و مورد قبول هیات داوران شدند، نمایش ویژه آنها را در سالن شهناز خواهیم گذاشت.
دبیر جشن تصویرسال بیان کرد: پوستر بیست و یکمین جشن تصویرسال توسط حمیدرضا بیدقی از چهار چهره امسال که جوایزی به اسم آنها اهدا میشود، طراحی شده است.
صمدیان عنوان کرد که در این دوره به علت بالا بودن تعداد عکسهای ارسالی، در این بخش هیات انتخاب نداشتهاند و توضیح داد: در کلیه بخشها از جمله فیلم، گرافیک و کاریکاتور هیات انتخاب داریم ولی در بخش عکس با وجود این همه عکسی که ارسال شد اصلا امکان انتخاب نداشتیم. خود من مسئولیت کیوریتوری نمایشگاه عکس را به عهده داشتم و بهگونهای کارها را انتخاب کردیم که حق کسی ضایع نشود. درحقیقت همه کارها را دیدیم و طی یک جمعبندی کلی در همه حوزهها، عکسها را انتخاب کردیم. البته که کار سختی بود؛ زیرا بیش از ۲۳ هزار عکس را چندین بار بررسی کردیم که به یک جمع بندی برسیم. بخشی از عکسها که راوی کلی اتفاقات سال بودند چاپ شدند و باقی آنها به خاطر محدودیت خانه هنرمندان چاپ نشدند و در بخش مالتی مدیا به مسابقه راه یافتند.
او سپس تعداد آثار راه یافته به این رویداد را به تفکیک بخشها چنین برشمرد:
فیلم: ۸۰۲ فیلم شرکت داده شد که در نهایت ۲۵۴ فیلم به بخش نهایی راه یافت. همچنین ۴۹ فیلم در بخش محیط زیست بود.
گرافیک: به بخش گرافیک ۵۸۲ راه یافته است که ۶۶ اثر در بخش مرتضی ممیز چاپ، ۲۹ اثر در بخش محیط زیست و ۱۲۳ کار در بخش مالتی مدیا و ۲۰ اثر در مالتی مدیای محیط زیست است.
کاریکاتور: ۳۱۲ آثر راه یافته است که ۵۷ اثر در بخش کامبیز درمبخش و ۴۶ اثر در بخش محیط زیست چاپ شده است. همچنین ۳۷ اثر در بخش محیط زیست روانه مالتی مدیا شدهاند.
عکس: ۲۰۸۹۶ اثر ارسال شده است که تعداد اثر راه یافته برای چاپ، ۶۵۱ اثر در بخش بهمن جلالی و ۴۶ اثر در بخش محیط زیست است. در بخش مالتی ۹۵۶ اثر در بخش بهمن جلالی و ۱۲۳ اثر در بخش محیط زیست است.
صمدیان پس از این بخش اعلام کرد که بهمن عباسپور پنجشنبه ۱۶ اسفند ماه و جمعه ۱۷ اسفند ماه، پرفورمنسی را از ساعت ۴ تا ۸ بعدازظهر درباره محیط زیست خواهد داشت.
او درباره هزینههای برگزاری این رویداد گفت: ما به دستگاههای دولتی وصل نیستیم و اگر اسپانسرمان را نداشتیم اصلا امکان چاپ آثار برایمان مقدور نبود.
این هنرمند همچنین گفت که در این دوره سه مورد نکوداشت جدی در عرصه هنرهای تصویری خواهند داشت ولی فعلا اسامی هنرمندان را اعلام نمیکنند.
سیف الله صمدیان ادامه داد: در این دوره چند برنامه معرفی و رونمایی کتاب تصویری خواهیم داشت. همچنین یکسری فیلم ویژه را خارج از مسابقه در سالن شهناز اکران میکنیم.
در این نشست، محسن خانجهانی دبیر افتخاری بخش محیط زیست جشن تصویر سال، نغمه مقصودلو و ارسلان امانتی از دستاندرکاران جشن هم، دبیر جشن تصویر سال را همراهی میکردند.
در بخشی از این نشست، محسن خانجهانی (دبیر افتخاری بخش محیط زیست جشن تصویر سال)، درباره چگونگی اضافه شدن این بخش به جشن تصویرسال گفت: چندین ماه پیش فیلم من «بر سر خاک» در خانه هنرمندان ایران با حضور شینا انصاری رئیس سازمان محیطزیست و سیفالله صمدیان به نمایش درآمد که شینا انصاری پس از نمایش، از وضعیت موجود در فیلم ناراحت شد و با حضور سیفالله صمدیان قرار شد که بخش محیط زیست به جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر اضافه شود.
وی عنوان کرد: ارسال این همه آثار مرتبط با محیط زیست به این رویداد واقعا جالب توجه است. فکر میکنم اگر جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر نبود، مشخص نبود این همه فیلم و عکس خوب محیط زیستی کجا نمایش پیدا میکند.
خانجهانی خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم تصویر ساعت ۱۹ امروز با اکران فیلم مستند «آببندان» خواهد بود. این فیلم اتفاقاتی را در محیط زیست نشان میدهد که ما از آن بیخبر هستیم. چند فیلم هم در بخش داستانی اکران میشود و امسال به کمک آقای صمدیان توانستیم این فیلمها را جمعآوری کنیم. محیطزیست از ما خواسته است که سال دیگر هم این بخش را ادامه دهیم و محیط زیست بخشی از تصویر سال شود.
انتهای پیام
نظرات