• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011909276
  • خبرنگار : 50664

در گفت‌وگو با یک روانشناس بررسی شد

چگونه با احساس کسالت پس از تعطیلات مبارزه کنیم؟

چگونه با احساس کسالت پس از تعطیلات مبارزه کنیم؟

ایسنا/خراسان رضوی این روزها با پایان یافتن تعطیلات و شروع دوباره کسب‌وکارها در سال جدید، در برخی از افراد احساس کسالت و خمودگی وجود دارد؛ دانش آموزان پس از دو هفته تعطیلات مدارس، با خواب آلودگی و کسالت به مدرسه می‌روند. گاه سایر افراد با مشاغل گوناگون هم، پس از تعطیلات کرختی و کسالت را تجربه می‌کنند، اما با توجه به توصیه روانشناسان، افراد می‌توانند با برنامه‌ریزی، انعطاف‌پذیری و بازنگری در رویه معمول و برنامه‌های روزانه به احساس کسالت خود پایان دهند.

زهرا ترشیزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در شرایطی که زندگی روزمره ممکن است برای افراد یکنواخت یا خسته‌کننده به نظر برسد، انتخاب راهکارهای متنوع می‌تواند به آنها کمک کند تا دوباره حس نشاط و شادابی را به زندگی‌شان بازگردد.

این روانشناس با ارائه راهکارهایی در خصوص مبارزه با کسالت پس از تعطیلات، بر بازنگری در برنامه‌های روزانه تأکید کرد و گفت: یکی از دلایل اصلی احساس کسالت، ممکن است عدم وجود تنوع در برنامه‌های روزمره باشد. برای تغییر این شرایط، می‌توان برنامه‌های جدید و هیجان‌انگیزی به زندگی خود اضافه کرد، به‌عنوان‌مثال، اگر فرد قبلاً عادت داشته صبح‌ها فقط کارهای ضروری را انجام دهد، ممکن است اضافه کردن یک فعالیت جذاب مانند نوشتن خاطرات یا گوش دادن به پادکست‌های انگیزشی تأثیر مثبتی بر حال او بگذارد.

وی با بیان اینکه ایجاد اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت نیز می‌تواند به کسالت پس از تعطیلات پایان دهد، افزود: داشتن اهداف مشخص و عملی می‌تواند انگیزه لازم برای ادامه مسیر زندگی را به افراد بدهد، این اهداف ممکن است شامل یادگیری یک مهارت جدید، تکمیل یک پروژه هنری، یا حتی بهبود مهارت‌های ارتباطی باشد، ازاین‌رو هدف‌گذاری به ما کمک می‌کند تا حس پیشرفت و رضایت را تجربه کنیم و از احساس کسالت دور شویم.

ترشیزی خودشناسی و مراقبت از خود را ضروری دانست و گفت: بعد از یک دوره تعطیلات، شاید لازم باشد کمی زمان را صرف مراقبت از خود کنید؛ این مراقبت می‌تواند شامل فعالیت‌هایی مثل مدیتیشن، ورزش، تغذیه سالم، و خواب مناسب باشد. همچنین، بازنگری در علایق و نیازهای شخصی به فرد کمک می‌کند تا بهتر بتواند برنامه‌های آینده را تنظیم کند.

وی یکی از بهترین راه‌ها برای مبارزه با کسالت را تقویت ارتباطات اجتماعی عنوان کرد و گفت: حضور در جمع‌های دوستانه، شرکت در فعالیت‌های گروهی یا حتی آشنایی با افراد جدید می‌تواند حس تازگی و ارتباط با جهان اطراف را برای افراد ایجاد کند، لذا به نظر می‌رسد برای پایان دادن به کسالت پس از تعطیلات، تقویت ارتباطات اجتماعی راهگشا باشد.

این مشاور خانواده با بیان اینکه استفاده از خلاقیت و نوآوری در زندگی روزمره می‌تواند تجربه‌های جدید و هیجان‌انگیزی را برای افراد به ارمغان بیاورد، گفت: ساختن دست سازه‌های هنری، طراحی لباس‌های دست‌دوز یا نوشتن داستان‌های کوتاه می‌تواند حس تازه‌ای به زندگی افراد ببخشد و به افراد برای مبارزه با کسالت کمک کند.

وی کشف و تجربه چیزهای جدید را نیز در پایان دادن به احساس کسالت مهم دانست و افزود: امتحان کردن فعالیت‌هایی که تاکنون تجربه نکرده‌اید، یکی از راه‌های مؤثر برای خارج شدن از حالت کسالت است. این فعالیت‌ها ممکن است شامل سفر به مکان‌های جدید، شرکت در کلاس‌های آموزشی متفاوت، یا حتی امتحان غذاهای جدید باشد.

ترشیزی ادامه داد: حتی تغییرات کوچک اما اثرگذار می‌تواند حال و هوای افراد را تغییر دهد به‌طوری‌که گاهی اوقات تغییرات کوچک می‌توانند تأثیرات بزرگی بر زندگی افراد داشته باشند، به‌عنوان‌مثال تغییر دکوراسیون منزل، مرتب کردن فضای کار، یا حتی خرید یک گیاه جدید می‌تواند حس تازگی را به محیط اطراف شما بیاورد.

وی با بیان اینکه توجه به علایق شخصی، برای پایان دادن به احساس کسالت مؤثر است، یادآور شد: بازگشت به علایقی که مدت‌ها به آنها توجه نکرده‌اید، می‌تواند انرژی و انگیزه لازم برای ادامه زندگی را به افراد بدهد، در واقع در شروع سال جدید با وجود احساس کسالت در خود شاید بهترین زمان باشد که اگر به هر موضوعی اعم از موسیقی، خوشنویسی و ... علاقه‌مند بوده‌اید، به یادگیری آنها همت کنید و حال خوبی برای خود بیافرینید.

ترشیزی در این میان به موضوع مهم تفریح و استراحت اشاره کرد و گفت: باوجود اهمیت کار و وظایف روزمره، اختصاص زمان به تفریح و استراحت برای بازیابی انرژی ضروری است و فعالیت‌هایی مثل دیدن فیلم، خواندن کتاب، یا گذراندن وقت در طبیعت می‌تواند حس آرامش و شادی را به افراد برگرداند؛ البته در این میان نگاه به آینده و برنامه‌ریزی برای هفته‌ها و ماه‌های آینده هم می‌تواند انگیزه و هیجان جدیدی به زندگی افراد بیاورد. ممکن است این برنامه‌ها شامل تنظیم اهداف کاری، برنامه‌ریزی سفر یا حتی تلاش برای تغییر سبک زندگی باشد.

ترشیزی خاطرنشان کرد: مبارزه با کسالت پس از تعطیلات نیازمند تلاش، انعطاف‌پذیری و تغییرات آگاهانه است و می‌توان با توجه به موارد مطرح شده زندگی خود را تحت تأثیر قرارداد و حس بهتری را ایجاد کرد و به اوقات کسالت‌بار خود پایان داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha