به گزارش ایسنا، ویرانههای یک قصر متعلق به دوران دودمان «Konbaung» پس از زلزله عظیم به قدرت ۷.۷ ریشتر که اواخر ماه گذشته میانمار را لرزاند، ظاهر شده است.
«آرتنیوز» نوشت، زلزلهای که هزاران نفر را کشت و به زیرساختها و سازههای مختلفی در سراسر کشور، از جمله مکانهای میراث فرهنگی آسیب رساند، بناهای فراموششده و ویرانههای باستانی را نیز آشکار ساخت.
آثاری که باستانشناسان معتقدند ممکن است زمانی قصر آب یا سازهای مرتبط با آب برای مراسم سلطنتی شاهان باستانی میانمار از دوران دودمان کونباونگ (Konbaung) بوده باشند، در اینوا، نزدیک «Tada-U» شهری در مرکز میانمار پیدا شده است.
هرچند برخی از بخشهای پلههای جنوبی این ساختار ابتدا توسط ساکنان محلی در سال ۲۰۰۹ کشف شده بودند و سپس توسط اداره باستانشناسی و موزه ملی نگهداری شدند، اما دیگر بخشهای این ساختار، اکنون نمایان شدهاند.
گزارشها حاکی از آن است که ویرانهها شامل ساختارهای بنیادین، پلهها و آثاری هستند که با تصاویری که در دستنوشتههای قدیمی برگ خرما ثبت شدهاند، مطابقت دارند. این مکان احتمالاً در خدمت شهر سلطنتی «Ratnapura Ava» (یا شهر جواهرات) بوده است، که بین قرنهای ۱۴ تا ۱۹ پایتخت امپراتوریهای مختلف میانماری بود.
شهر «Ratnapura Ava» که در «اینوا» واقع شده و بارها مورد غارت قرار گرفته و بازسازی شد تا اینکه یکسری زلزلههای شدید در مارس ۱۸۳۹ موجب رها شدن شهر شد.
طبق اعلام اداره باستانشناسی میانمار، انتظار میرود که ساختار کشفشده حفاری و حفظ شود و برنامههایی برای دسترسی عمومی به این سایت برای اهداف آموزشی در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام
نظرات