• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404072113756
  • خبرنگار : 50189

یک مسئول وزارتخانه خبر داد

اعلام نظر قطعی میراث درباره ساختمان امور مالیاتی تا یکشنبه آینده/ پیگیری ثبت جهانی بازار کرمان

اعلام نظر قطعی میراث درباره ساختمان امور مالیاتی تا یکشنبه آینده/ پیگیری ثبت جهانی بازار کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی کشور با بیان اینکه ضوابط بافت تاریخی کرمان به‌عنوان بخشی از میراث ارزشمند ملی و جهانی لازم‌الاجراست، گفت: نظر قطعی میراث فرهنگی درباره پرونده ساختمان امور مالیاتی، یکشنبه هفته آینده اعلام خواهد شد.

علیرضا ایزدی دوشنبه ۲۱ مهر در حاشیه بازدید از پروژه ساختمان جدید امور مالیاتی کرمان اظهار کرد: ما در گستره جغرافیایی ایران، شهرهایی داریم که ریشه شهرنشینی در آنها با هویت تاریخی‌شان گره خورده است. متأسفانه در بسیاری از شهرها، این هویت در اثر توسعه‌های ناهماهنگ آسیب دیده و امروز همه ما از نتایج آن افسوس می‌خوریم.

وی با انتقاد از مجوز ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در حریم هسته تاریخی کرمان، آن را خطایی جمعی و ضربه‌ای به حافظه هویتی شهر خواند و تأکید کرد: مجموعه‌های دولتی باید الگوی رعایت ضوابط حفاظتی باشند. 

ایزدی گفت: ارتفاع‌سازی در هویت معماری ما جایگاهی نداشته؛ به ویژه در اقلیم کرمان این نوع ارتفاع‌سازی نه جواب می‌دهد و نه مطابق معماری بومی ماست.

وی به مضمون پرونده‌ای اشاره کرد که گفته شده یک ساختمان ۱۲ طبقه (بانک مسکن) در کنار ساختمان امور مالیاتی است، افزود: ساختمان بانک مسکن در واقع پنج طبقه است و زمانی که از مسئولان مربوطه پرسیدیم، اعلام کردند (۱۲ طبقه) اشتباه تایپی بوده است. ضمن اینکه این مصوبه (اشاره به مصوبات کمیسیون ماده ۵) نیازمند بازبینی دقیق است. 

ایزدی اعلام کرد: ضوابط حفاظتی و ضوابطی که شورای عالی شهرسازی برای شهرهای تاریخی تصویب کرده، لازم‌الاجراست و میراث فرهنگی موظف به پیگیری آن است. 

مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی کشور با بیان اینکه ضوابط بافت تاریخی کرمان به‌عنوان بخشی از میراث ارزشمند ملی و جهانی لازم‌الاجراست، گفت: روز چهارشنبه ضوابط موجود را به‌طور دقیق بررسی می‌کنیم تا ببینیم آیا امکان اصلاح طرح، از جمله کاهش ارتفاع ساختمان، وجود دارد یا خیر. در نهایت، نظر قطعی میراث فرهنگی درباره این پرونده، یکشنبه هفته آینده اعلام خواهد شد.

ایزدی همچنین از استاندار و مسئولان استانی خواست که موضوع را با همدلی و همراهی دنبال کنند و افزود: اگر اهمالی صورت گرفته، بهترین راه حل، نشستن دور یک میز و پیدا کردن راه‌حل است تا هم خدمات مردم تأمین شود و هم حافظه تاریخیِ کرمان محفوظ بماند.

وی در عین حال تصریح کرد: بحث فساد در این مورد مطرح نیست چون پرونده مربوط به دو مجموعه دولتی است، اما همان‌طور که دولت باید الگو باشد، باید موضوع اصلاح و جبران شود.

ایزدی در بخش دیگر سخنانش به اهمیت ثبت جهانی بازار و بافت تاریخی کرمان اشاره کرد و گفت: ثبت بازار تاریخی کرمان در دستور کار وزارت میراث فرهنگی است. پرونده‌هایی مانند ثبت بازار می‌توانند توجه بین‌المللی را به میراث کرمان جلب کنند؛ بنابراین حفظ یکپارچگی منظر و عناصر تاریخی شهر از اولویت‌های میراث فرهنگی است.

وی از وجود بناهای تاریخی در جداره خیابان‌های اطراف نام برد که هنوز ثبت نشده‌اند و خواستار احصاء این آثار و تلاش برای ثبت و حفاظت از آن‌ها شد تا خدشه‌ای که تا کنون به پیکره هویتی کرمان وارد شده، ترمیم شود.

 ایزدی تاکید کرد: هرگونه ساخت‌وساز در محدوده بافت تاریخی باید با رعایت مقررات حفاظتی و ضوابط منظر شهری انجام شود و در صورت تخلف، دستگاه‌های مسئول باید نسبت به اصلاح و جبران اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha