• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404012412843
  • خبرنگار : 71486

دفاع کرباسچی از مذاکرات: جزئیات نباید اصل کار را تحت تأثیر قرار دهد

دفاع کرباسچی از مذاکرات: جزئیات نباید اصل کار را تحت تأثیر قرار دهد

یک فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید این حساسیت‌ها مبنی بر این‌که آیا مذاکرات در یک اتاق برگزار شده یا در دو اتاق، مستقیم بوده یا غیرمستقیم، نباید آن را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش ایسنا، ایرنا نوشت: غلامحسین کرباسچی درخصوص مذاکرات روز گذشته هیأت‌های ایرانی و آمریکایی، «جدّیت در مذاکره» را مهم‌ترین نکته شایسته توجه عنوان کرد و گفت: اگر مذاکرات واقعا جدی باشد و دو طرف بعد از سال‌ها تنش، دشمنی و درگیری به این نتیجه رسیده باشند که فضای مناسبات دو کشور تغییر کند، جزئیات آن مهم نیست و این حساسیت‌ها مبنی بر این‌که آیا مذاکرات در یک اتاق برگزار شده یا در دو اتاق، مستقیم بوده یا غیرمستقیم، نباید آن را تحت تأثیر قرار دهد و به دلیل این مسائل حاشیه‌ای اصل مذاکره نباید از سوی دو طرف زیر سوال برود.

وی با اشاره به دوره طولانی روابط سرد و متشنج میان ایران و آمریکا تأکید کرد: البته کسی نمی‌تواند تاریخ را انکار کند و نگاه استعماری‌ که دولت های آمریکا به کشور ما داشته اند و توقعشان این بوده که بتوانند جایگاهی که قبل از انقلاب در ایران داشتند بعد از انقلاب هم حفظ کنند، را نادیده بگیرد.

کرباسچی با بیان این‌که ما تنها کشور دنیا نیستیم که با آمریکا درگیری و دشمنی داشته‌ایم، به سابقه دشمنی آمریکا با ویتنام اشاره و تصریح کرد: قطعا هیچ کشوری به اندازه ویتنام با آمریکا درگیری نداشته، سال‌های سال تعداد زیادی ویتنامی در مبارزه با آمریکا کشته شدند و همچنین آمریکایی‌های زیادی نیز در این جنگ جان خود را از دست دادند، اما بالاخره در یک دوره‌ای هم آمریکا به این نتیجه رسید که نمی‌تواند برای همیشه با ویتنام به این شکل رفتار کند، از طرفی هزینه‌های درگیری با ویتنام در داخل خود آمریکا هم غیرقابل تحمل شده بود و هم ویتنامی‌ها به این نتیجه رسیدند که باید مشکلات خود را با آمریکایی ها حل کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به دوره طولانی روابط متشنج ایران و آمریکا و این‌که قطعا سیاستمدارن آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که ایران کشور ساده‌ای نیست که آمریکا بتواند به راحتی سیادت و سروری خودش را در آن احیاء کند، اظهار داشت: ایران کشور مستقلی است که انقلاب کرده، نیروهای سازنده، جوان، تحصیل‌کرده و توانمندی دارد، از طرفی روحیه استقلال‌طلبی و آزادگی‌ ملت ایران اجازه نمی‌دهد که روابط قبلی مجددا احیا شود. اما به هر حال در داخل نیز بعد از چهل و چند سال مسئولان نظام به این نتیجه رسیده‌اند که نوع روابط را تغییر دهند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: البته تغییر فضای تنش‌آلود چندین ساله بستگی به این دارد که آمریکائی‌ها چه برخوردی داشته باشند و چه انعطافی در رابطه با حقوق ایران نشان بدهند. اگر مذاکرات جدی گرفته شود و به مسائل حاشیه‌ای بها داده نشود، مذاکرات موثر باشد و بتواند تغییرات مثبتی ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha