• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۲:۰۰
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1404012614460
  • خبرنگار : 71635

وزیر ارشاد: اگر به جای منع کردن، راه را باز بگذاریم بهتر جواب می‌گیریم

وزیر ارشاد: اگر به جای منع کردن، راه را باز بگذاریم بهتر جواب می‌گیریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود دغدغه باز گذاشتن یا بستن اماکن تاریخی در زمان تحویل سال ۱۴۰۴ که مقارن با ایام شهادت حضرت علی (ع) و شب‌های قدر بود، گفت: برخی می‌گفتند مراکز تاریخی را ببندیم ولی مراکز باز ماند و خود مردم مدیریت کردند؛ بنابراین وقتی به جای منع کردن راه را باز می‌گذاریم و هویت جمعیِ اجتماعی خود را باور می‌کنیم، بهتر جواب می‌گیریم.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی در هشتصد و سی و سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور که امروز سه‌شنبه (۲۶ فروردین) برگزار شد، ضمن تبریک سال نو و گرامیداشت یاد و خاطر مرحوم عماد افروغ، گفت: باتوجه به جلسات و مصوبات سال ۱۴۰۳، امسال باید در چند حوزه تمرکز داشته باشیم.

او افزود: نقشه راه کارکردی شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۴۰۴ تاحدود زیادی مشخص شده و بنا شد سه موضوع تقویت دینداری در نوجوانان ۱۱ تا ۱۵ سال یا  مقطع متوسطه اول، تقویت سرمایه اجتماعی و فرهنگ شهروندی مورد بررسی قرار گیرد.

صالحی تصریح کرد: باید در سال جدید اقداماتمان را به گونه‌ای تنظیم کنیم که فلسفه وجودی جلسات شورای فرهنگ عمومی کشور تحقق یابد، بر همین اساس اگر پذیرفته‌ایم این سه مسأله‌ جزو موارد اصلی این دوره شورای فرهنگ عمومی کشور است، باید در راستای تحقق آن‌ها تلاش کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه نباید صرفا به برگزاری جلسات بسنده کرد، ادامه داد: باید افرادی که در جلسات حضور دارند به نمایندگی از سازمانشان در موضوع شورای فرهنگ عمومی درگیر شوند و دستگاهی که در آن مشغول خدمت هستند را پای کار بیاورند چراکه دبیرخانه به تنهایی نمی‌تواند اهداف تعیین شده را محقق کند.

او با تأکید بر اینکه باید به اهداف محورهایی که تعیین شده است چندگام نزدیک شویم، افزود: افرادی به نمایندگی از دستگاه‌ها در شورای فرهنگ عمومی کشور حضور دارند که می‌توانند بر دستگاهشان تاثیرگذاری داشته باشند و ان‌شاالله ما نیز در عمل تاثیر آن را در اجرایی شدن مصوبات شاهد خواهیم بود.

صالحی سپس در محور دوم اولویت شورا در سال جاری  با تاکید بر تقویت شورای فرهنگ عمومی استان‌ها گفت: در آیین‌نامه اصلاحی شورای فرهنگ عمومی استان‌ها اتفاقات خوبی رخ داده است و در این دوره باید از ظرفیت ایجاد شده استفاده بیشتری داشته باشیم. در همین راستا مواردی برای شورای فرهنگ عمومی استان‌ها در نظر گرفته شده است که رخ‌دادهای مغتنمی هستند و می‌توانند راهگشا باشند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور یادآور شد: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها امتداد همین جمع است به همین دلیل باید بخش استانی را هم بر اساس این نگاه تقویت کنیم. شبکه شورای فرهنگ عمومی در کشور کم‌نظیر است. ما نیز باید از آن بهره بیشتری ببریم و نسبت به استان‌ها جدی‌تر باشیم.

عضو هیات دولت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقدامات بین‌دستگاهی مانند «فرهنگ مضاف»، محور سوم مورد تاکید در سال جدید برای شورای فرهنگ عمومی را چنین بیان کرد: در دولت دوازدهم اقداماتی با نگاه نقش‌آفرینی وزارتخانه‌های متولی امر در این زمینه انجام دادیم؛ موضوعاتی فرهنگی - اجرایی که برای یک وزارتخانه مهم و کاربردی است، مثل فرهنگ مصرف آب و... در همین راستا مشابه اتفاقاتی همچون پویش «نه به تصادف» را می‌توانیم در حوزه فرهنگ در وظایف و مسائل دستگاه‌ها رقم بزنیم چراکه در هر وزارتخانه‌ای کارهایی وجود دارد که با بحث فرهنگ پیوند جدی خورده است؛ بر این اساس قرار شد اسنادی که قبلا تنظیم و تصویب شده بود در دبیرخانه پیگیری شود و مصوبات جدیدی هم در این موضوعات داشته باشیم.

او تاکید کرد: باید مواردی که قبلا در این زمینه تصویب شده است جدی‌تر مورد توجه قرار گیرند و به برخی موضوعات نیز که جزو مسائل مهم فرهنگ مضاف در وزارتخانه‌ها هستند بیشتر پرداخته شود.

صالحی ادامه داد: باید وزارتخانه‌ها احساس کنند شورای فرهنگ عمومی معین فرهنگی تحرک آن وزارتخانه است. این رویه‌ای است که می‌تواند شورای فرهنگ عمومی کشور را از لحاظ تاثیرگذاری ارتقا دهد.

او در بخش دیگری از سخنانش ناظر به برنامه‌های نوروزی در اماکن تاریخی، به چالشِ بستن یا باز بودن اماکن تاریخی در زمان سال تحویل اشاره کرد و گفت: این دغدغه وجود داشت که با توجه به تقارن با ایام عزاداری چه باید کرد و برخی می‌گفتند که امسال زمان سال تحویل مراکز تاریخی را ببندیم ولی دوستان  تصمیم گرفتند که اماکن تاریخی باز بمانند و مردم خودشان مسائل را کنترل کنند که نشان داد راهبرد درست‌تری است چه این که اگر این مراکز بسته می‌ماندند، حواشی سنگین برای کشور پیش می‌آمد، اما خود مردم متدین و علاقه‌مند به اهل بیت مدیریت کردند و تقریبا مشکل خاصی هم پیش نیامد، در حالی که اگر بسته می‌شد می‌توانست اتفاقات نابهنجاری را در پی داشته باشد.

صالحی تاکید کرد: وقتی به جای منع کردن راه را باز می‌گذاریم و هویت جمعیِ اجتماعی خود را باور می‌کنیم، بهتر جواب می‌گیریم.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ در پایان سخنانش، ناظر به برنامه‌های رمضانی ضمن تقدیر ویژه از برنامه تلویزیونی محفل، گفت: برنامه محفل برنامه خوبی است و برخی قسمت‌های آن را دیدم. تجربه جدیدی با ابعاد متفاوت در حوزه رسانه‌ای شدن برنامه‌های دینی است و البته طبعا این رویکرد، تابع بحثی کلی یعنی رسانه‌ای شدن دین است که باید مواظب پیامدهای آن هم بود، چون رسانه اقتضائاتی دارد که باید به آن توجه کرد.

بر اساس این گزارش، بررسی آیین‌نامه پیشنهادی شورای فرهنگ عمومی کشور، گزارش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره فعالیت‌ها و برنامه‌های نوروز ۱۴۰۴ و گزارش سازمان تبلیغات اسلامی در مورد فعالیت‌های فرهنگی - مذهبی ماه مبارک رمضان در دستور کارِ این جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور قرار داشت و اعضا به بحث و بررسی درمورد آن‌ها پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha