• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404013017007
  • منبع : وزارت امور اقتصاد و دارایی

اولین برنامه ایران در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم ابلاغ شد

اولین برنامه ایران در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم ابلاغ شد

اولین برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسط مرکز اطلاعات مالی ابلاغ شد.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی، این برنامه در اجرای ماده ۴ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی مبنی بر تدوین برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های ۱۴۰۶-۱۴۰۳ مبتنی بر «سند ملی ارزیابی ریسک» تهیه‌شده است.

 برنامه اقدام جمهوری اسلامی ایران با بررسی اسناد و رهنمودهای مراجع معتبر بین‌المللی، انجام مطالعات تطبیقی از تجارب کشورهای پیشرو، منابع و ظرفیت کارشناسی موجود و اعمال نقطه‌نظرات اصلاحی دستگاه‌های ذی‌ربط تهیه‌ شده است.

 هادی خانی - رئیس مرکز اطلاعات مالی - در ابلاغیه برنامه اقدام، به نقش قابل‌توجه این برنامه در بهبود شهرت و اعتبار نظام پولی و مالی کشور در مجامع داخلی و بین‌المللی اشاره کرده است.

وی از اشخاص مشمول مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با پولشویی خواسته است که مطابق با رهنمود اجرایی این برنامه، تمهیدات لازم به‌منظور اجرای مؤثر اقدامات در موعد مقرر انجام‌گرفته و گزارش اقدامات انجام شده به همراه مستندات لازم به مرکز اطلاعات مالی ارسال شود.

خانی همچنین از راه‌اندازی «سامانه مدیریت و کنترل برنامه اقدام» برای دریافت گزارش اقدامات و مستندات خبر داده و گفته که برنامه اقدام از یک بخش با عنوان «رهنمود اجرایی برنامه اقدام» و ۱۶ فصل تشکیل شده که در هر فصل، اقدامات قوه قضاییه و سازمان‌های وابسته، فراجا، وزارتخانه‌های اطلاعات، کشور، صمت و تعاون و کار و رفاه اجتماعی و دیگر سازمان‌ها و نهادهای صنفی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به‌ تفصیل تشریح شده است.

به گفته وی، این برنامه باتوجه‌به نوع تهدیدها و آسیب‌های شناسایی شده و سطوح ارزیابی صورت‌گرفته از ریسک‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم، شامل مجموعه تکالیف، وظایف و اقداماتی است که در جهت اصلاح قوانین و مقررات، وضع قوانین و مقررات جدید، اجرای مؤثر تکالیف قانونی، آموزش، ترویج و فرهنگ‌سازی، توسعه مدیریت و تجهیز منابع و امکانات، توسعه تعاملات و همکاری‌های داخلی، افزایش همکاری‌های بین‌المللی، توسعه زیرساخت‌های سامانه‌ای و هوشمندسازی و ایجاد یا تقویت پایگاه‌داده‌های آماری، می‌بایست انجام شود.

رئیس مرکز اطلاعات مالی در بندپایانی این ابلاغیه با اشاره به ماده ۶ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ قانون مبارزه با پولشویی تأکید کرده که میزان پیشرفت و روند پیاده‌سازی برنامه اقدام در اختیار رؤسای قوای سه‌گانه و دفتر مقام معظم رهبری قرار خواهد گرفت و قصور احتمالی از طرق مقتضی پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha