• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020805426
  • خبرنگار : 51012

اجرای ۱۵۰ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در اصفهان

اجرای ۱۵۰ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در اصفهان

ایسنا/اصفهان اصفهان در مسیر راهبردی خود به‌عنوان یک شهر گردشگرمحور، گام‌های مهمی برداشته است. در حال حاضر، تعداد پروژه‌های سرمایه‌گذاری در دست اقدام ۱۵۰ پروژه است که پیش‌بینی می‌شود منجر به ایجاد اشتغال برای ۲۲ هزار نفر شود. در مجموع، ۱۴۲ پروژه گردشگری با ارزش سرمایه‌گذاری بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان و با اشتغال‌زایی برای ۱۱ هزار نفر، در حال اجراست.

محمدرضا اکبری، صبح امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت در نشست خبری  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: در سال گذشته، نزدیک به ۱۰۰ هکتار از بهترین اراضی استان، با همت مدیرکل میراث در حال تغییر کاربری قرار گرفت. این موضوع یکی از مهم‌ترین شاخص‌هایی است که باید به آن توجه ویژه داشت. با وجود آنکه گردشگری محور توسعه استان اصفهان است، تاکنون به این موضوع توجه کافی نشده است.

وی افزود: اصفهان در مسیر راهبردی خود به‌عنوان یک شهر گردشگرمحور، گام‌های مهمی برداشته است. در حال حاضر، تعداد پروژه‌های سرمایه‌گذاری در دست اقدام ۱۵۰ پروژه است که پیش‌بینی می‌شود منجر به ایجاد اشتغال برای ۲۲ هزار نفر شود. در مجموع، ۱۴۲ پروژه گردشگری با ارزش سرمایه‌گذاری بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان و با اشتغال‌زایی برای ۱۱ هزار نفر، در حال اجراست.

معاون امور سرمایه‌گذاری و طرح‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: در سال جاری، ۱۴ پروژه جدید با ارزشی معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان شناسایی و مراحل پیگیری آن آغاز شده است. پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۴، تعداد ۲۵ پروژه بزرگ گردشگری، عمدتاً در قالب پروژه‌های پنج ستاره، با ارزشی معادل ۳۶ هزار میلیارد تومان و ظرفیت اشتغال برای هشت هزار نفر به تاسیسات گردشگری استان افزوده شود. بخش زیادی از این پروژه‌ها طی چند ماه آینده به بهره‌برداری خواهند رسید و ارزش سرمایه‌گذاری این طرح‌ها بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

اکبری گفت: در حوزه تسهیلات نیز، گردشگری به‌عنوان محور اصلی توسعه مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون حدود ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات از منابع مختلف، به‌ویژه منابع توسعه ملی، جذب شده است. با این حال، همچنان در حوزه تأمین مالی پروژه‌های گردشگری ضعف‌هایی وجود دارد که نیازمند تلاش مضاعف است. در این راستا، نمایندگان مجلس و فرمانداران فعال شده‌اند و برای تشویق سرمایه‌گذاران، مشوق‌های جدیدی در نظر گرفته شده است.  بیش از ۵۰۰ درصد افزایش در اعتبارات زیرساخت‌های گردشگری را شاهد بوده‌ایم که رشد بسیار قابل توجهی است و امسال نیز این روند ادامه خواهد داشت.

وی افزود: از جمله اقدامات اولیه در دوره جدید مدیریت گردشگری، فراخوانی برای شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی بود. این اقدام در راستای حرکت به سوی اقتصاد مردمی و جذب مشارکت‌های گسترده‌تر انجام شد. همان‌طور که اشاره شد، منابع اعتباری آنچنانی در اختیار نداریم؛ به همین دلیل پروژه‌ای تعریف شده که طی آن، سامانه‌ای راه‌اندازی شده است تا علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران ثبت‌نام کنند و ما پروژه‌های ثبت‌شده را برای سرمایه‌گذاری در حوزه مرمت و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و گردشگری آماده کنیم.

انقلاب آماری در گردشگری نوروزی اصفهان

علیرضا حبیبی، معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار کرد: در حوزه ارائه آمار گردشگران به نوعی یک انقلاب را تجربه کردیم. تنها ۱۰ درصد اقامت ما، اقامت‌های رسمی است. قریب به ۴۰ درصد اقامت استان اصفهان مربوط به اقامتگاه‌های غیررسمی است و حدود شش درصد اقامتگاه‌های اضافه شده را شامل می‌شود. اقامت‌هایی داریم که غیرقابل‌احصا هستند و ۴۴ درصد اقامت استان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: دلیل غیرقابل احصا بودن این اقامت‌ها به تغییر روش آمارگیری ما بازمی‌گردد که امسال از طریق پیمانکاری به  شرکت مسافر یار انجام شد. به نوعی ما امسال از سطح تقاطع چند روش آمارگیری بهره بردیم؛ هم از روش‌های سنتی یعنی مراکز اقامتی رسمی و احضار مسافرها استفاده کردیم، هم حضور مسافران در شهر اصفهان از طریق رصد دستگاه‌های تلفن همراه آن‌ها احصا شد که محل اقامت، میزان اقامت و مدت زمان اقامت را می‌توانستیم استخراج کنیم و هم از آماری که از دستگاه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان، راهور و آموزش‌وپرورش دریافت کردیم بهره بردیم. این داده‌ها جمع‌آوری و تحلیل شد و سطح تقاطع این داده‌ها ما را به یک داده‌ی قابل‌اطمینان‌تر در سال جاری رساند. به همین دلیل، ما اصلاً نمی‌توانیم آمار امسال را با آمار سال‌های گذشته مقایسه کنیم، چون برای قیاس و احضار آمار باید روش‌های داده‌گیری و آمارگیری یکسان باشد که در اینجا این‌طور نبوده است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد:  جمع کل ورودی‌های ما به اصفهان، بر مبنای احضار دستگاه‌های تلفن همراه، دو میلیون و ۹۰۰ هزار سیم‌کارت بوده است. در زمینه تردد خودروها، یک میلیون و ۹۰۰ هزار خودرو ثبت شده که در این حوزه‌ها رتبه‌های پنجم و ششم کشوری را داشتیم. اقامت ثبت شده ما ۳۹۱ هزار نفر بوده که رتبه پنجم کشوری را کسب کردیم. تعداد اماکن اقامتی ما ۷۷ مرکز بوده که در این بخش نیز رتبه سوم کشوری را داشتیم. از نکات مثبت دیگر، آمار جانباختگان حوادث نوروزی بود که چه در حوزه حوادث جاده‌ای و چه در سایر حوادث، آمار بسیار پایینی داشتیم و به همین دلیل رتبه خوبی را در سطح کشور کسب کردیم.

حبیبی با بیان اینکه در ایام نوروز، تعداد ۳۱۱ هزار و ۲۹۸ فقره بازدید از مراکز نظارتی و گردشگری انجام شد که باعث شد خدمات بهتری به مسافران ارائه شود، گفت: در حوزه اقامت، در کل استان اصفهان دو میلیون و ۹۶۵ هزار و ۵۴ نفر شب‌اقامت به ثبت رسید که البته این آمار مربوط به مسافران قابل احصا است. 

وی ادامه داد: اتفاق مهمی که بعد از احیای آمار افتاد، تحقق بحث توزیع متوازن سفر بود. با بررسی کل استان، متوجه شدیم که آمار اقامت در شهر اصفهان حدود ۲۰ درصد کاهش یافته، اما اقامت در شهرهای دیگر استان افزایش چشمگیری داشته و در برخی شهرستان‌ها مانند خور و کاشان، اقامت دو تا سه برابر شده است. این نشان می‌دهد که هدف از توزیع متوازن سفر و بهره‌مندی از مزایای مثبت صنعت گردشگری، امسال محقق شده است.
این موفقیت به دلیل تبلیغات و معرفی شهرستان‌ها پیش از سفر، برگزاری رویدادها، جشنواره‌ها و نوروزگاه‌های آیینی در نقاط مختلف استان بود که باعث شد جاذبه‌های جغرافیایی و گردشگری استان بهتر معرفی شوند و مسافران به شکل متوازنی در سطح استان توزیع شوند، همچنین میانگین اقامت امسال حدود ۲/۱ شب بوده است. 

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اظهار کرد: در نظرسنجی‌هایی که پیش از سفر انجام دادیم، مسافران پیش‌بینی کرده بودند که به‌طور متوسط ۱/۸ درصد شب‌اقامت داشته باشند، اما در پایان نوروز این میزان به حدود ۲/۲درصد افزایش پیدا کرد و میزان رضایت بالای ۹۰ درصد ثبت شد. در سایر نظرسنجی‌های ما نیز میزان رضایت بالای ۹۰ درصد به دست آمد. سال گذشته، شب‌اقامت اعلامی ابتدای سفر  ۲/۳ شب‌اقامت بود، اما در پایان سفر کاهش پیدا کرده بود؛ در حالی که امسال، این روند برعکس شد و شاهد افزایش میزان اقامت و رضایت گردشگران نوروزی بودیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha