به گزارش ایسنا، در ماه مه امسال، یک نقاشی اوایل دوران فعالیت «ژان-میشل باسکیا» که به تازگی دوباره کشف شده، قرار است در حراج عصرگاهی هنر معاصر ساتبیز در نیویورک با برآورد قیمتی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار عرضه شود. این اثر بیعنوان از سال ۱۹۸۱ میلادی به مدت ۳۶ سال در معرض دید عموم نبوده است. این نقاشی در سال ۱۹۸۹ میلادی خریداری شد و از آن زمان تاکنون در همان مجموعه خصوصی باقی مانده بود.
«باسکیا» این نقاشی را زمانی که ۲۰ساله بود، خلق کرده است. این تابلو به عرض ۱.۵ متر است که شور و شتاب لحظه اوج گرفتنش را به تصویر میکشد: پیکری اسطورهای و پرهیاهو که با مداد روغنی روی کاغذ خطخطی شده است. مجموعهدارها دقیقاً همین دوره ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۳ را دوره استاندارد طلایی میدانند، چراکه ۹ مورد از ۱۰ اثر گرانقیمت باسکیا که در حراجی به فروش رسیده است، آثاری هستند که در همین سالها توسط او خلق شدهاند. حراجی «ساتبیز» امیدوار است که حتی در بازاری که روند نزولی دارد، یک نقاشی عالی «باسکیا» همچنان فروش خوبی داشته باشد.
فروشهای ماه «مه» در زمانی برگزار میشود که بازار آثار هنری سطح بالا با تردید مواجه شده است. فروش جهانی آثار هنری در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۱۲ درصد کاهش یافته است. دوران طلایی مجموعههای «مکلو» و «پل آلن» به سر آمده است. اما ساتبیز امیدوار است که آنچه اکنون در اختیار دارد، آثاری که دههها در معرض فروش نبودهاند و در برخی موارد، هرگز به بازار عرضه نشدهاند، بتوانند شرایط را تغییر دهند.
«گرگوار بیو» (Grégoire Billault) رئیس بخش هنر معاصر ساتبیز، به «آرتنیوز» گفت: «چون حجم آثار کمتر شده، باید زیرکتر عمل کرد و چیزهایی را آورد که واقعاً همه را هیجانزده کند تا توجه مردم را جلب کند؛ چون این روزها توجه مردم بسیار به اخبار معطوف است.»
ساتبیز معتقد است که دقیقاً همین کار را انجام داده است. آثار معاصر این فصل، با تکیه بر سه مجموعه خصوصی بسیار معتبر و محفوظ، ارائه میشوند: 12 اثر از اموال «باربارا گلدستون»، بیش از ۴۰ قطعه از بنیاد «روی لیختنشتاین» و گروه «ایم اسپاتسیو»(Im Spazio) گردآوریشده توسط «دانیلا لوکزامبورگ».
«بیو» گفت: «اینها آثاری هستند که هرگز دیده نشدهاند و برای بازار کاملا جدید محسوب میشوند.»
از دیگر آثار برجسته به «مفهوم فضایی» اثر «لوسیو فونتانا» متعلق به سال ۱۹۶۳، با برآورد ۱۲ تا ۱۸ میلیون دلار، «ریگر» (Rigger) اثر ترکیبی رابرت راشنبرگ متعلق به سال ۱۹۶۱ میلادی با برآورد ۸ تا ۱۲ میلیون دلار، «آدلانتِه»(Adelante) اثر «فرانک استلا» متعلق به سال ۱۹۶۴ میلادی با برآورد ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار و (That Was Then This Is Now) اثر «ادوارد روشا» متعلق به سال ۱۹۸۹ میلادی با برآورد ۷ تا ۱۰ میلیون دلار میتوان اشاره کرد.
موزه هنر مدرن سانفرانسیسکو (SFMOMA) همچنین دو اثر دیگر را به رویداد حراج مدرن ساتبیز سپرده است: «دسته گل شقایق» (Le Bouquet d’anémones) اثر «آنری ماتیس» که یک نقاشی رنگ روغن است که انتظار میرود بین ۱ تا ۱.۵ میلیون دلار فروش برود و «چهار نقطه بزرگ» (Four Big Dots) اثر «الکساندر کالدر» که ارزش آن بین ۶ تا ۸ میلیون دلار برآورد شده است.
حراجی ساتبیز همچنین در حراج عصرگاهی مدرن که برای ۱۳ مه برنامهریزی شده، قرار است «مرد نشسته» (Homme assis) اثر « پابلو پیکاسو» متعلق به سال ۱۹۶۹ میلادی را به مزایده بگذارد. پیکاسو این نقاشی را در دهه پایانی فعالیت خود خلق کرد و ارزش آن بین ۱۲ تا ۱۸ میلیون دلار تخمین زده شده است.
علاوه بر این «برگهای یک گیاه» (Leaves of a Plant) اثر «جورجیا اوکیف» که در سال ۱۹۴۲ میلادی یعنی سه سال پس از سفر هنرمند به هاوایی خلق شده و نزدیک به نیم قرن در یک مجموعه خصوصی نگهداری شده است با برآورد ۸ تا ۱۲ میلیون دلار عرضه خواهد شد.
در مجموع، ساتبیز انتظار دارد که در جریان حراج عصرگاهی مدرن و معاصر بین ۳۸۲.۹ میلیون تا ۵۲۵.۲ میلیون دلار فروش داشته باشد که اندکی بالاتر از فروش سال گذشته در ماه مه (۳۶۵ میلیون تا ۴۹۰.۵ میلیون دلار) است.
حراجهای عصرگاهی معاصر انتظار میرود بین ۱۴۲.۶ میلیون تا ۲۰۶.۵ میلیون دلار فروش داشته باشند، که نسبت به نوامبر گذشته ۱۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
حراج عصرگاهی مدرن به تنهایی برآوردی بین ۲۴۰.۳ میلیون تا ۳۱۸.۷ میلیون دلار دارد که تقریباً سه برابر برآوردهای گذشته (۹۲.۳ میلیون تا ۱۳۵ میلیون دلار) است.
با این حال، حجم کلی فروش کاهش یافته است.
نمایشگاههای حراجهای مدرن و معاصر ساتبیز از دوم مه افتتاح میشوند و تا پانزدهم مه ادامه دارند. حراجهای عصرگاهی از سیزدهم مه آغاز خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات