حجتالاسلام عباس بابایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص بزرگداشت دهه کرامت اظهار کرد: در ادیان الهی به ویژه اسلام، تکریم ایامالله جایگاه ویژهای دارد. در قرآن کریم خداوند متعال میفرماید «وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ؛ ای پیامبر، مردم را به ایامالله متذکر کن».
وی اضافه کرد: ایامالله روزهایی هستند که به خداوند نسبت دارند، مانند روز غدیر و روز مبعث و دهه اول ذیالحجه که در قرآن به آن سوگند یاد شده است. حفظ حرمت و توجه به این ایام از طریق انجام آداب، مستحبات و برنامههای خاص به ما کمک میکند تا به اهمیت رویدادهای رخداده در این روزها پی ببریم.
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: پس از انقلاب اسلامی برنامهریزیهای مردمی و حاکمیتی خوبی در جهت بزرگداشت دههها و روزهای مهم انجام شده است تا مردم را متوجه حقایق نورانی، معنوی و آسمانی سازد. به عنوان مثال دهه وحدت ما را به یکی از مهمترین راهبردهای نبی مکرم اسلام (ص) و امیرالمؤمنین(ع) توجه میدهد. دهه ولایت از عید قربان تا عید غدیر، عظمت جایگاه امیرالمؤمنین(ع) و واقعه غدیر را یادآوری میکند. دهه فجر نیز به عنوان زمان تحقق اسلام ناب در ایران گرامی داشته میشود.
وی بیان کرد: دهه کرامت که چند سالی است به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا(ع) و خواهر بزرگوارشان حضرت فاطمه معصومه(س) مورد تکریم قرار میگیرد، از ابتدای ماه ذیالقعده آغاز شده و تا یازدهم این ماه، سالروز میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد. در این دهه معارف ناب، سیره نورانی و کرامات بیشمار این امام همام، خواهر بزرگوارشان و برادر بزرگوارشان احمد بن موسی شاهچراغ(ع) در میان مردم بازگو میشود تا به انتقال معارف شیعی به نسلهای آینده کمک کند.
مدرس دارالقرآن حرم مطهر رضوی ادامه داد: از جمله مهمترین اقداماتی که در این دهه باید انجام شود توجه به معارفی است که از ائمه معصومین(ع) به ما رسیده است. به ویژه با نگاهی به سیره رفتاری حضرت رضا(ع) نکات ارزشمندی را مییابیم که باید در این ایام بازخوانی و تکرار شوند و به عنوان سرلوحهای برای زندگی قرار گیرند و برای پیادهسازی آنها در زندگی تا سال آینده برنامهریزی کنیم.
وی افزود: اگر کسی بخواهد ارزشهای والای دهه کرامت و صاحبان اصلی آن را در خانواده و جامعه نهادینه کند، ابتدا باید آنها را در وجود خود نهادینه کند. پس از آن با انجام کارهای به ظاهر کوچک، اما در حقیقت نشر معارف اهل بیت(ع) میتواند برنامههایی را در این عرصه پیاده کند. به عنوان مثال میتوان با شیرینی دادن، هدیه دادن به فرزندان و بیان مطالب ارزشمند از ائمه معصومین(ع) برای خانواده جلسات مولودی و شادی برگزار کرد که در آنها فضائل اهل بیت(ع) و حضرت رضا(ع) ذکر شود. شرکت در محافل و مجالسی که در این ایام برگزار میشود و زیارت از راه دور امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) همگی به ما کمک میکنند تا از این ارزشها بهرهمند شویم.
بابایی بیان کرد: شاید یکی از مهمترین درسهایی که میتوان از دهه کرامت برای زندگی گرفت، نوع مواجهه امام رضا(ع)، خواهر و برادر بزرگوارشان با مردم است؛ نگاهی سرشار از کرامت، مهربانی، عطوفت، عفو و بخشش. اگر این نگاه را در زندگی خود پیاده کنیم، اولین کسی که از آن بهره میبرد، خودمان هستیم. ظرف وجودی ما وسعت مییابد تا به واسطه این بخششها، کرامتها، خدمتها و دستگیریها مورد توجه بیشتر امام رضا(ع) و خدای ایشان قرار گیریم.
انتهای پیام
نظرات