به گزارش ایسنا، جواد کلاته درباره تعداد آثار جمعآوری شده در دورههای گذشته جایزه شهید حاج حسین همدانی و پیشبینی خود درباره استقبال از دوره چهارم گفت: در بین دورههای اول که سال ۱۳۹۸ برگزار شد و دورههای بعدی یک تفاوت آماری وجود دارد که ناشی از این است که در دوره اول، تمام آثاری که از سال ۹۰-۹۱ به بعد تولید شده بود گردآوری و ارزیابی شدند و با حجم انبوهی از کتاب بخصوص در حوزه زندگینامه و خاطرات مواجه بودیم، اما این تعدد آثار در دورههای بعدی فروکش کرد. در دوره سوم حدود ۵۰۰ اثر داخلی و خارجی جمعآوری و ارزیابی شد و در دوره چهارم نیز فکر میکنم تعداد آثار در همین حدود باشد. انشاءالله باید تدبیری مناسب اندیشید و با سیاستهای تشویقی، تولیدات این عرصه را از نظر کمی و کیفی افزایش بدهیم.
او درباره احتمال افزایش آثار در این دوره به علت تحولات اخیر در منطقه اظهار کرد: علیالقاعده باید اینطور باشد و انتظار رشد آثار تولیدشده در حوزه جبهه مقاومت و مدافعان حرم را داریم. قبل از وقوع اتفاقات و تحولات جدید در منطقه، با چند نکته در حوزه ادبیات دفاع مقدس و مقاومت مواجه بودیم؛ یکی اینکه تقریباً عطش حوزه زندگینامهنویسی فروکش کرد اما به نظر میرسد باتوجه به فاصله گرفتن از اتفاقات اخیر، نویسندگان و پژوهشگران و ناشرین در برخی حوزهها انگیزه پیدا کرده و ورود کنند؛ یکی در حوزه خاطرات رزمندگان حاضر در صحنه که جای کار بسیار زیادی دارد. چراکه عمده کار ما در حوزه ادبیات مقاومت، زندگینامه شهدا بوده و کمتر به خاطرات رزمندگان و فرماندهان پرداخته شده و الان بستر برای ورود به این عرصه فراهم است.
کلاته ادامه داد: حوزه دیگری که مهم به نظر میرسد رفتن به سمت آثار پژوهشی در حوزه جبهه مقاومت است. برخی از این آثار میتواند تاریخچه رزم یگانهای ما باشد و بخش دیگر میتواند موضوع چرایی حضور ما در سوریه و چرایی تحولات منطقه بخصوص در سوریه و فلسطین باشد. ما حادثه بسیار تأثیرگذار طوفان الاقصی و حوادث بعد از آن را در فلسطین داشتیم که تا به حال من اثر خاصی در این حوزه ندیدم؛ شاید چند کتاب باشد که به عدد انگشتان دو دست نمیرسد و امیدواریم در حوزه مسئله فلسطین و لبنان تولیدات بیشتری داشته باشیم. این بسترها فراهم است و میتواند نویدبخش آینده بهتری در رویکرد نویسندگان و پژوهشگران و ناشرین ما به جبهه مقاومت باشد.
مسئول دبیرخانه چهارمین دوسالانه شهید همدانی در ادامه درباره اقدامات و تدابیر تشویقی و انگیزشی برای فعالیت هرچه بیشتر نویسندگان و ناشران حوزه مقاومت و مدافعان حرم گفت: اولین چیزی که به ذهن میرسد برگزاری شایسته و سطح بالای همین جشنواره شهید همدانی است که میتواند موجب رونق این عرصه باشد. بخش تازهای که در این دوره از دوسالانه پیشبینی شده، فراخوان مقاله با موضوع محور مقاومت است. درگیر کردن اهالی فکر و اندیشه در دانشگاهها و طرح موضوع در مجامع اندیشهای میتواند به رونق تولیدات این عرصه خیلی کمک کند.
کلاته با اشاره به مأموریت ذاتی برخی مراکز فرهنگی و پژوهشی در زمینه دفاع مقدس، مقاومت و مدافعان حرم، اظهار کرد: نهادهایی نظیر حوزه هنری انقلاب اسلامی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سازمان حفظ آثار سپاه و مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، میتوانند با تعریف پروژههای مهم، تولیدات این حوزه را در آینده بیشتر کنند و به این عرصه رونق بخشند. از طرف دیگر هم باید سازوکار مناسبی برای شناسایی و گردآوری آثار تولید و منتشر شده در سطح بینالمللی تدارک دیده شود و افراد توانمندی که امکان ارتباطگیری و دریافت آثار از خالقان آنها را داشته باشند، به کار گرفته شوند تا آثار بصورت حداکثری جمعآوری شوند.
مسئول دبیرخانه چهارمین دوسالانه انتخاب آثار برتر مقاومت و مدافعان حرم درباره تدابیر اندیشیده شده برای مشارکت حداکثری ناشران داخلی در این دوسالانه نیز گفت: در دورههای گذشته یکی از ناشران مهم آثار خود را برای شرکت در این رویداد ارسال نکرد و علتش را هزینه بالای کتابها و ارسال آنها به دبیرخانه اعلام کردند و خودمان آن کتابها را خریداری کردیم. ناشران و نویسندگانی که کتابهایشان شناسایی شود اما در جمع کتابهای جمعآوری شده نباشد، تدبیر ما این است که اینها را خریداری کنیم و به جمع آثار اضافه کنیم.
کلاته ادامه داد: مشوق اصلی برای شرکت در این رویداد سابقه حضور این عزیزان و نتیجهای است که در جشنواره میگیرند؛ مثلاً ناشری که آثارش کمتر جزء آثار برتر جشنواره باشد، انگیزهای برای شرکت ندارد و خودمان آثارشان را خریداری میکنیم. اما برای تشویق ناشرین فعال که آثارشان رتبه برتری کسب نمیکند باید در شورای سیاستگذاری دوسالانه تصمیمگیری شود که مثلاً از آنان برای فعالیت در این حوزه قدردانی شود و این در حوزه کار دبیرخانه نیست.
مسئول دبیرخانه چهارمین جایزه شهید حاج حسین همدانی درباره آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این دوسالانه نیز گفت: آخرین مهلت ارسال آثار پایان مردادماه است و تمدید آن درصورت ضرورت بررسی میشود.
انتهای پیام
نظرات