• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404021007134
  • خبرنگار : 71573

«اوز» پایتخت کتاب ایران شد

«اوز» پایتخت کتاب ایران شد

شهر «اوز» در استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

به گزارش ایسنا، نشست معرفی و انتخاب نهمین دوره پایتخت کتاب ایران، امروز چهارشنبه، دهم اردیبهشت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

علیرضا نورزی‌زاده، مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی در این مراسم درباره روند برگزاری پایتخت کتاب تهران اظهار کرد: در ابتدا به همه شهرها فراخوان دادیم که ۱۱۰ شهر شرکت کردند که از این میان ۴۷ شهر به مرحله داوری رسیدند و برنامه‌هایشان قابلیت اجرایی داشت. 

 او افزود: اِوَز، شاهین‌شهر، ارومیه، قزوین و یکی از شهرهای بهشهر یا لاهیجان به عنوان شهر دوستدار کتاب معرفی شدند؛ به‌واسطه نزدیکی امتیاز بهشهر و لاهیجان، داوران با ارزیابی میدانی به این نتیجه رسیدند که بهشهر به عنوان دوستدار کتاب انتخاب شود و لاهیجان به عنوان شهر مشتاق کتاب.

مدیرکل اداره مجامع و تشکل‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طرحی داشتم که پایتخت کتاب به‌صورت دوسالانه باشد اما هیئت داوران به این نتیجه رسیدند با توجه به اینکه ۱۰ سال به صورت یک‌ساله بوده، امسال نیز پایتخت کتاب یک‌ساله باشد اما پایتخت بعدی دوساله خواهد بود. 

 آزاده نظربلند، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی، با تشکر از شهرهایی که در این طرح شرکت کردند و داوران این دوره برای ارزیابی طرح‌ها، با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس، گفت: امروز پایتخت همدلی و همدردی بندرعباس است اما  شهر «اِوَز» در لارستان استان فارس به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی می‌شود.

در ادامه محسن حاج‌ زین‌العابدینی از داوران انتخاب پایتخت کتاب ایران نیز در سخنانی درباره انتخاب شهر «اوز» به عنوان پایتخت کتاب، توضیح داد: این شهر فعالیت‌های کتابخوانی را تکرار می‌کند و دبیرخانه طرح‌های خلاقه جدید را اضافه می‌کند. ما در شهر اوز با مکتب‌خانه مواجه شدیم؛ مردم به کتابخانه می‌روند و مکتب مهد بسیاری از اتفاقات و فعالیت‌هاست. فعالیت کتابخانه زندان این شهر را هم دیدیم.

 او افزود: بخش بین‌الملل در اوز به صورت جدی بود؛ اهالی اوز در کشورهای امارت، کویت و آلمان به فعالیت ترویج کتابخوانی علاقه‌ دارند و  کار کتابخوانی انجام می‌دهند. موزه عروسک و مردم‌شناسی نیز حول محور کتاب شکل گرفته و قصه این سرزمین گفته می‌شود. بخش مطبوعات جدی  است و محصولات فرهنگی جدی دیده می‌شود که حتی پیشنهاد دادیم این فعالیت‌ها را جدی بگیرند.

زین‌العابدینی با اشاره به طرح کوچه شادی، اظهار کرد: این طرح کاملا مردمی است که نوجوانان مدیریت محله را برعهده گرفته‌اند و در همه زمینه‌ها مثلا محیط زیست و کتاب آگاهانه کار می‌کنند و محله و مسئولین را با خود همراه کرده‌اند. امیدواریم طرح  کوچه شادی را در شهرهای دیگر پیاده‌سازی کنیم.

او در پایان سخنان خود با سپاسگزاری از شهرهایی که در این طرح شرکت کردند، گفت: این که «شهر اوز» به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده،  چیزی از ارزش‌های شهرهای دیگر کم نمی‌کند و امیدوارم همچنان پای کتاب و کتابخوانی  بمانند. همکاری بین شهرها توصیه می‌شود  تا شبکه شهری پایتخت کتاب را دوباره احیا کنیم.

علی‌اکبر زین‌العابدین، دیگر داور انتخاب پایتخت کتاب نیز با بیان اینکه شهرها از یکدیگر الگوگیری کنند، گفت: چیزی که در عملکرد شاهین‌شهر حائز اهمیت است این است که توانسته‌اند انسجام فوق‌العاده‌ای بین مدیران شهر برقرار کنند. آن‌ها دبیرخانه دائمی پایتخت کتاب را دایر کردند، فارغ هستند از اینکه به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شوند و یا نشوند. حضور نیکوکاران و خیرین  نیز در این شهر اهمیت دارد. انجمن خیریه کتابسازان را دایر کردند و چنانچه شاهین‌شهر بتواند این انسجام و یکپارچگی را حفظ کند می‌تواند در دوره‌های بعدی از  نامزدهای اصلی پایتخت کتاب باشد. باید این الگو را در شهرهای دیگر ایجاد کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha