به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰، کارگاه تخصصی فیلمسازی و تجربهنگاری با تدریس رامبد جوان فیلمساز و بازیگر سینما در حاشیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ برگزار شد.
رامبد جوان در این کارگاه با اشاره به موضوع یک کتاب درباره مذاکره کردن گفت: یکی از نکات مهم در مذاکره این است که شما بتوانید ایدهای که در ذهنتان شکل گرفته و آن را پرورش دادهاید چکشکاری کنید و به طرف مقابلتان انتقال دهید. آنگاه ایده شما به ساختار مضمونی بهتری تبدیل شده و ایده بهتری خواهد شد.
او بیان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای کارگردان این است که بتواند آنچه را در ذهنش دارد به دیگران منتقل کند. کارگردانان و مدیران بسیاری داریم که از ارائه داشتهها و ایدههای خود به دیگران عاجز هستند. در مقابل کارگردانهایی هم داریم که بلد هستند این موضوع را مدیریت و ایده خود را به دیگران منتقل کنند و این افراد همیشه موفق میشوند.
این بازیگر و کارگردان سینما ادامه داد: در این ۳۵ سالی که کار سینما کردهام فهمیدهام که چقدر گفتوگو کردن و انتقال ایده به دیگران اهمیت دارد. در اصول مذاکره میگویند هرگز چیزی را که به شما گفته میشود نپذیرید و مذاکره را به سمتی که خودتان میخواهید ببرید ولی اول باید به چیزی که خودتان میخواهید مطمئن باشید. باید خواسته داشته و به آن خواسته اطمینان داشته باشیم تا بتوانیم به آن برسیم. گاهی فکر میکنیم که چیزی را میخواهیم به تصویر بکشیم اما برای دیگران اصلا موضوعیتی ندارد و اینجاست که تکلیف فیلمساز روشن میشود.
جوان ادامه داد: در فیلمسازی یا یک مسئله داریم که میخواهیم آن را به تصویر بکشیم یا قصه جالبی داریم که میخواهیم آن را روایت کنیم. وقتی صاحب اثر هستیم آنقدر آن قصه یا دغدغه برایمان مهم است که ما را به بیان آن وادار میکند. وقتی وارد عمل میشویم باید بلد باشیم چطور آن را به تصویر بکشیم و به دیگران منتقل کنیم.
این فیلمساز سینما و تلویزیون افزود: اگر امروز میخواستم فیلم اولم را بسازم حتما فیلم بهتری میساختم ولی حتما فیلم اولم برای زمان خود بهترین بوده است و هیچ وقت از مسیرم پشیمان نمیشوم.
وی ابراز کرد: من از صبح تا شب احساس خوشبختی میکنم که در حرفه سینما هستم. بعد از این همه سال فیلم دیدن و فیلم ساختن وقتی وارد سینما میشوم ضربان قلب میگیرم، وقتی فیلم خودم را میخواهم ببینم ضربان قلبم روی هزار میرود. این از روی عشق و هیجان من به این حرفه است و هیچ چیز بهتر از این نیست که فیلم خودتان را روی پرده ببینید.
این فیلمساز سینما ادامه داد: به عنوان کارگردان اگر فیلم بلندی بسازید که موفق نشود فاتحه شما خوانده است و دیگر نمیتوانید فیلم بسازید چون هم هزینهها بسیار گران شده، هم مناسباتش تغییر کرده و به راحتی نمیشود برای آن سرمایه جذب کرد. ضمنا یک فیلم ناموفق بلند سابقه کاری یک کارگردان را خراب میکند. نمیگویم فیلم نسازید ولی فیلم بلند بیرحمی و جدیت عجیبی دارد. در فیلم کوتاه با هزینه بسیار کم فیلم میسازید و اگر فیلم شما نگرفت و بازگشت هزینه هم نداشت کسی خردهای به شما نمیگیرد اما در فیلم بلند اینطور نیست.
او به فیلمسازان جوان توصیه کرد: تدوینگر را وارد فیلمسازی کنید، چون با او میتوانید ساختار محکمتری بسازید و خودتان هم میتوانید به این نتیجه برسید که آیا بخشی از تولیدها نیاز است یا نه. وقتی در پیشتولید فیلم خود را بسازید و با عوامل تولید به خصوص تدوینگر چکشکاری صورت گرفته باشد بخشی از هزینهها هم صرفهجویی میشود.
این کارگردان سینما خطاب به فیلمسازان جوان شرکتکننده در این کارگاه گفت: علت اینکه اینجا هستم این است که شما را بشناسم، به شما وصل شوم و بدانم به عنوان نسل بعد سینما به چه چیزهایی فکر میکنید. از جوانان و نسل جوان استقبال میکنم و گواه این موضوع تعدد جوانانی است که در کارها و تیمهایم حضور داشتهاند. برای همین هدف در ۸ فصل خندوانه بیش از ۳۰۰ نیروی جوان را جذب و سعی کردیم در پرورش و رشدشان به آنها کمک کنیم.
کارگاههای آموزشی چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم۱۰۰ با حضور محمدحسین مهدویان و مهدی جعفری از ساعت ۱۶ روزهای ۱۷ و ۱۸ اردیبهشتماه در پردیس سینمایی ملت برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات