• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404022014363
  • خبرنگار : 71454

نجات گنجینه جورج اورول

نجات گنجینه جورج اورول

کالج دانشگاهی لندن (UCL) اسناد تاریخی متعلق به جورج اورول را خریداری کرد و به مجموعه جهانی آثار این نویسنده در لندن افزود.

به گزارش ایسنا، در پی موجی از انتقادها نسبت به پراکندگی یک مجموعه بی‌نظیر از اسناد ادبی، کالج دانشگاهی لندن (UCL) موفق به نجات حدود ۱۶۰ سند تاریخی متعلق به جورج اورول شد که شامل مکاتبات، قراردادها و گزارش‌های ناشر او در فاصله سال‌های ۱۹۳۴ تا ۱۹۳۷ است. این اسناد اکنون به آرشیو اورول در مجموعه ویژه این دانشگاه افزوده شده‌اند که پیش‌تر نیز جامع‌ترین مجموعه آثار مرتبط با نویسنده ۱۹۸۴ به‌شمار می‌رفت.

این اسناد، که به چهار اثر نخست اورول یعنی «دختر کشیش»، «به اسپیدیسترا رسیدگی کنید»، «جاده به ویگان پیر» و «درون نهنگ» مربوط می‌شوند، حاوی دیدگاه‌ها، یادداشت‌ها و بازتاب‌هایی از تحولات سیاسی دهه ۱۹۳۰ اروپا هستند؛ دورانی که نقش بنیادینی در شکل‌گیری تفکر سیاسی اورول ایفا کرد.

اسناد نجات‌یافته، پیش‌تر متعلق به ناشر برجسته او ویکتور گالانتز بودند که انتشاراتش بعدها توسط گروه اوریون خریداری شد و سپس تحت مالکیت انتشارات اَشت، شرکت چندملیتی فرانسوی قرار گرفت. در پی تصمیم این گروه برای تعطیلی یکی از انبارهای خود و فروش اسناد گالانتز؛ نویسندگان، دانشگاهیان و فعالان فرهنگی این اقدام را به عنوان وندالیسم فرهنگی محکوم کردند.

نجات گنجینه جورج اورول

قیمت کنونی خرید این اسناد توسط دانشگاه، ۱۵۴ هزار پوند اعلام شده و از طریق مشارکت نهادهایی همچون صندوق یادبود میراث ملی و دوستان کتابخانه‌های ملی تأمین شده است.

از جمله محتویات ارزشمند این اسناد می‌توان به نخستین دست‌نوشته‌ها از واژگان معروف اورول چون «دو دقیقه نفرت»، «نئوزبان» و شعار معروف «جنگ؛ صلح است. آزادی؛ بردگی است. نادانی؛ توانایی است» اشاره کرد. همچنین، مکاتبات میان اورول و ناشرش درباره تغییر یا حذف اسامی و محتوای حساس برای جلوگیری از پیگردهای حقوقی درون مجموعه دیده می‌شود.

دی‌جی تیلور، زندگی‌نامه‌نویس اورول، درباره این خرید گفت: «این مجموعه گنجینه‌ای بی‌نظیر از نظر تاریخ ادبیات و نشر است. اغلب نسخه‌های خطی در دست کلکسیونرهای خصوصی گم می‌شوند و هرگز دیده نمی‌شوند، بنابراین قرار گرفتن این اسناد در یک آرشیو عمومی بسیار ارزشمند است.»

ریچارد بلر، پسر جورج اورول، که پیش‌تر نیز برخی اسناد پدرش را به کالج دانشگاهی لندن اهدا کرده بود، از این اتفاق ابراز خوشحالی کرد و گفت: «خوشحالم که این اسناد به آرشیو اورول در این دانشگاه پیوستند و دیگر در بازار پراکنده و برای همیشه ناپدید نمی‌شوند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha