• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1404022215665
  • خبرنگار : 71955

«تغییر ساعت کاری ادارات» و دردسرهای دوباره والدین

«تغییر ساعت کاری ادارات» و دردسرهای دوباره والدین

«تغییر ساعت کاری ادارات» در پی رفع بخشی از مشکل ناترازی انرژی در کشور، از اول هفته جاری (شنبه) اجرایی شد اما این امر گلایه‌هایی را از سوی برخی مادران شاغل دارای فرزند زیر ۷ سال که از مهدهای کودک استفاده می‌کنند به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، چندی پیش سخنگوی دولت از تغییر ساعات کاری ادارات و دستگاه‌های دولتی از۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد؛ این در حالیست که یک روز بعد از انتشار این خبر، مصوبه اصلاح تصویب نامه ساعت آغاز به کار ادارات سال ۱۴۰۴ و شناور سازی ساعات کاری نیز ابلاغ شد؛ حال آنکه علی رغم درخواست دولت از دستگاه‌ها برای همراهی با والدین شاغل دارای فرزند با سن کودکستانی همچنان شاهد نارضایتی والدین بالاخص مادران شاغلی هستیم که نمی‌دانند برای هماهنگی ساعت کاری خود با ساعات کاری مهدهای کودک‌های فرزند خود چه کنند.

مادر «سوگند» ۳.۵ ساله درباره مشکل ایجاد شده با توجه به تغییر ساعت کاری‌اش می‌گوید: استانداری به دلیل آلودگی و سرمای هوا گاها تصمیماتی از جمله دورکاری یا تغییر ساعات کاری اتخاذ می‌کند اما شرایط والدین در این تصمیمات سنجیده نمی‌شود. محل کار، ساعت کاری من را تغییر نمی‌دهد اما ساعت کاری مهد فرزند من تغییر کرده است. روزانه ۳ تا ۴ ساعتبه مدت ۴ ماه باید مرخصی ساعتی بگیرم که عملا چنین چیزی امکان پذیر نیست. تقاضا می‌کنم فکری برای ساماندهی ساعت کاری کودکستان‌ها لحاظ شود.

مادر «نوید» که فرزندش به تازگی سه ساله شده هم از این مصوبه ناراضی است و کارمند بانک است می‌گوید: هفته پیش اعلام شد که از ۲۰ اردیبهشت ساعت‌های کاری از ۶ صبح است. سال گذشته نیز با این مصوبه، بچه‌ام را به محل کار می‌بردم تا زمان باز شدن درهای کودکستان‌ فرزندم را در محل کارم می‌خواباندم تا راس ساعت حاضر باشیم. باید زمانی که این مصوبه اعلام می‌شود، همه شرایط سنجیده شود.
چرا که علی رغم تغییر ساعات کاری، ساعتهای بسیاری از مهدها تغییر نمی‌کند و حاضر نیستند از ۶ صبح درهای مهدکودک را باز و فرزندان را تحویل بگیرند.

مادر «امیر محمد» ۶ ساله نیز که کارمند شهرداری است و ساعت کاری‌اش تغییر کرده اما ساعت فعالیت کودکستان فرزندش تغییر نکرده نیز می‌گوید: خودم و همسرم بلاتکلیف شده‌ایم. همسرم فرزند را به مهد می‌برد و سپس سرکارش می‌رود اما زمان پایان کار مهد کودک هنوز ساعات کاری ما تمام نشده و عملا یک روز در میان باید خودم و یا همسرم مرخصی بگیریم زیرا بعد ساعت ۱۳ کسی در مهدکودک مسئولیت فرزند ما را متقبل نمی‌شود.

مادر «زهرا فاطمه» که در بانک مشغول است می‌گوید از همسرش جدا شده و مسیر منزل و محل کارش دور است اما باید ساعت شش صبح فرزندش را به بانک ببرد و زمانی که مهد باز شد از محل کار که اوج ساعت کاری است مرخصی بگیرد و بچه را تحویل مهد داده و سپس دوباره به محل کار برگردد. 

مادر «آرشام» نیز که کارمند اداره مالیات است با تغییر ساعت کاری خودش و همسرش با مشکلاتی در این خصوص مواجه شده که مشابه دردسرهایی است که برای والدین یاد شده، ایجاد شده است. 

به گزارش ایسنا، موارد مطرح شده نمونه‌ای از مشکلات والدینی است که با تغییر ساعات کاری و عدم همراهی مهدهای کودک برای آنها ایجاد شده است.

این در حالیست که سازمان تعلیم و تربیت در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، اعلام کرد که ساعت کاری کودکستان‌ها در این مدت تغییر نخواهد کرد اما کودکستان‌ها در صورت تمایل می‌توانند کودک را قبل از ساعت ۶ صبح تحویل بگیرند اما در صورتی که این همکاری صورت نگرفت، به موجب تبصره مصوبه اعلام شده از سوی دولت و در راستای حمایت از خانواده و کاهش دغدغه والدینی که هر دو در دستگاه‌های اجرایی شاغل و دارای فرزند در مقاطع پیش‌دبستان و دبستان هستند، دستگاه‌های اجرایی مکلفند با شناور شدن ساعت شروع به کار یکی از والدین موافقت کنند.

«تغییر ساعت کاری ادارات» و دردسرهای والدین

شاید دولت در جهت رفع ناترازی انرژی قدم برداشته باشد و با تصویب تبصره‌ای هم به کمک والدین شاغل آمده باشد اما مربیان مهدکودک‌ها نیز در بین پاسکاری مصوبات دولت و گلایه‌های والدین گیر کرده‌اند به طوریکه برخی از مدیران مهدها در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کردند که برای تغییر ساعات کاری خود به ۶ تا ۱۳، در انتظار مصوبه جدید دستگاه ذی ربط خود هستند اما برخی دیگر از مدیران اذعان داشتند که بخش دولتی نیستند که تابع مصوبات دولت باشند و به روال سابق خدمات خواهند داد.

همچنین حرف تعدادی از مربیان کودکستان‌ها این بود که نمی‌توانند در یک مهدکودک دو شرایط متفاوت را رعایت کنند؛ یعنی نمی‌توانند هم به دلخواه کارمندان ادارات خصوصی که ساعت ۸ تا ۴ کار می‌کنند، فعال باشند و هم شرایط ساعات کاری ادارات دولتی را رعایت کنند. از دیگر سو مدیران مهدها نیز به هزینه‌های بالای دو شیفته کردن مهدکودک و تامین هزینه نیروی انسانی اشاره داشتند: « حقوق دریافتی مربیان مهدها طوری نیست که بتوان انتظار داشت ساعات کاری بیشتری فعالیت کنند و یا مهد را دو شیفته اداره کرد؛ به هرحال باید دولت وقتی مصوبه‌ای ابلاغ می‌کند، به گونه‌ای شرایط را لحاظ کند که تر و خشک با هم نسوزند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha