به گزارش ایسنا، اعتراضها نسبت به منتقل نشدن موزه قرآن از مرکز شهر تهران به کاخ سعدآباد راه به جایی نبرد. معاون میراث فرهنگی کشور درباره دلایل جابهجایی این موزه گفت که موزه قرآن به خاطر محدودیتها در رنج بود. حالا مدیر موزه ملی قرآن خبر داده که آثار این موزه درحال جمعآوری است. هنوز محل استقرار موزه قرآن در کاخ سعدآباد به طور قطعی مشخص نشده است و تاریخی برای بازگشایی دوباره آن معلوم نیست.
جابهجایی اموال موزه قرآن نگرانکننده نیست!
مرمتگر باید عاشق باشد نه کاسب و جاهل!
یک مرمتگر از انحرافهای ساختاری در روند مرمت آثار تاریخی ایران گفت؛ از واگذاری پروژهها به افراد غیرمتخصص تا کمرنگ شدن نقش مرمتگر بهعنوان «حافظِ» بنا و تاکید کرد که مرمت نهتنها یک کار فنی، بلکه یک نگرش میانرشتهای است که باید بر پایه شناخت عمیق و احترام به هویت بنا شکل بگیرد و نه بر مبنای سرعت، رانت یا نگاه پیمانکاری.
شناسایی پایه ستونهای ساسانی که در یک خانه شخصی رها شدهاند!
یک کنشگر میراث فرهنگی از شناسایی پایه ستونهای ساسانی در باغچه و خانهای شخصی در روستای منصورآباد شهرستان رستم در استان فارس خبر داد و گفت: این پایه ستونها بدون آگاهی مسئولان میراث فرهنگی شهرستان و استان در شرایط نامناسبی نگهداری میشوند و پیگیریها از مسولان پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور نیز برای جابهجایی این آثار تا کنون به نتیجه نرسیده است.
از «گاندو» سوءاستفاده شد/جن و موجودات نادیدنی را در «ناریا» نمایش میدهیم
جواد افشار که به عنوان کارگردان پُرکار تلویزیون این روزها سریال «ناریا» را روی آنتن دارد، با اعتقاد بر اینکه «تلویزیون نباید در اختیار یک قشر خاص باشد»، در عین حال معتقد است: «باید در تلویزیون همگرایی و وحدت فکری بین همه نگاههای متفاوت شکل بگیرد.» او که سالهای اخیر سریال پُربحث «گاندو» را در تلویزیون ساخت، درباره اینکه آیا ساخت این مجموعه ادامهدار خواهد بود، میگوید که «گاندو» اثری ارزشمند بود که از آن سوءاستفاده شد! و فعلا قصد ساخت ادامه آن را ندارد.
شکست بعضی پلتفرمها نزدیک است
تهیهکننده سریالهای «آبان»، «رهایم کن» و «میخواهم زنده بمانم» از احتمال شکست قریبالوقوع بعضی پلتفرمهای جدید نمایش خانگی خبر داد.
«شبهای برره» محبوبترین سریال ایرانی در سایت جهانی
مجموعه کمدی خاطرهانگیز شبکه سه، از بیشترین محبوبیت در میان سریالهای ایرانی برخوردار است. پس از این سریال مجموعه نوستالژیک «کلاه قرمزی» قرار میگیرد.
«بامداد خمار» جایگزین «آبان» از خرداد/ بازگشت رشیدپور با تاکشوی جدید
سریال «مو به مو» به نویسندگی و کارگردانی پرویز شهبازی، تاکشو جدید رضا رشیدپور با عنوان «۱۳۰۰ آفرین» و «بامداد خمار» نرگس آبیار از جمله آثاری هستند که بهزودی از شبکه نمایش خانگی منتشر میشوند.
«سووشون»؛ در سایه روشن توقیف یا انتشار
سریال «سووشون» که در زمان ساخت با حواشی متعددی روبهرو بود، اینبار در آستانه انتشار با حاشیهای مبنی بر توقیف سریال از سوی ساترا روبهرو شده است.
اشک شوق مریم شیرزاد برای دیدار دوباره با «آنشرلی»
مریم شیرزاد که در آستانه ۷۰ سالگی در حال آمادهسازی برای دوبله فصل جدید «آنشرلی» است، درباره این تجربه جدید چنین اظهار کرد: این بار تجربه نقشگویی «آنشرلی» برایم متفاوت خواهد بود؛ چراکه «آنشرلی» را با قلبم دوبله خواهم کرد.
خبرهایی از نمایشگاه کتاب تهران
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در واکنش به ماجرای سرقت در نمایشگاه گفت: روز جمعه - ۱۹ اردیبهشت ماه جمیعت کثیری به نمایشگاه آمده بودند که اتفاقات اینچنینی رخ میدهد، اینجا مدینه فاضله نیست و ممکن است فرد فرصتطلبی مرتکب اشتباه شود. همان لحظه همکارانمان کارهای اقداماتی را انجام دادند. اطلاعات تکمیلی را بعدا میگوییم تا نمایشگاه در شفافسازی صادقانه عمل کند.
سخنگوی دولت در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب درباره کاغذ و افزایش بودجه نمایشگاه، گفت: نگاه دولت، نگاه حمایت از فرهنگ است. فرهنگ را یکی از ارکان کلی توسعه میدانیم و نگاهمان حمایت از آن است. اما درباره کاغذ اجازه دهید سؤال کنم و خدمتتان پاسخ خواهم داد.
میزبانی نمایشگاه کتاب از ظریف و جلیلی
وزیر ارشاد در پاسخ به پرسش ایسنا درباره خلأ قانونی در حوزه برخورد با کتابسازی، گفت: این موضوع مشکل قانونی نیست، مشکل مراحل بعد از اجراست. کتابسازیهای فاحشی که اتفاق میافتد کاملا معلوم است. به عنوان مثال بدون اینکه از ناشر اجازه بگیرند، کتابی را با یک تغییر جلد چاپ و عرضه میکنند، در این کار حق آن ناشر که کتاب را تالیف کرده، مشخص است، ما در این بخش مشکل قانونی نداریم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید: گرانی کتاب واقعیتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. فقط کتاب نیست، خیلی چیزهای دیگر هم افزایش قیمت دارند. تدبیرهای مختلفی باید برای این کار اندیشید تا بازار کتاب را پررونق کنیم.
هفتمین روز نمایشگاه کتاب چگونه گذشت؟
شیوا ارسطویی به خانه ابدی بدرقه شد
مراسم تشییع پیکر شیوا ارسطویی، نویسنده و شاعر به سمت خانه ابدیاش در قطعه هنرمندان، در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
قدمت دشمنی با زبان فارسی و نام «خلیج فارس»
غلامعلی حداد عادل میگوید: از روزگاران کهن تا امروز هر بیگانهای که چشم طمع به ایران دوخته بوده و عظمت ایران و عزت ایرانی را برنمیتابیده انگیزه شوم خود را به صورت تعریض و تعرض به زبان فارسی بیان میکرده تا بدانجا که حتی با نام تاریخی چندهزارساله «خلیج فارس» هم دشمنی میورزیده است.
وقتی خانوادهای اسیر دروغگویی و پنهان کاری شد
مستند «ایاقچی» روایت زندگی یک خانواده ترک زبان است که پدر و مادر خانواده برای ساختن یک زندگی عادی برای خودشان و فرزندشان اسیر دروغگویی و پنهان کاری میشوند.
فیلمهای جدید سینما چقدر بلیت فروختند؟
فیلمهای جدید سینماها در سه روز ابتدایی اکران خود ۱۹ میلیارد تومان بلیت فروختند.
فیلمی که مناسب نسل Z است
بازیگر نقش شهیاد علی هاشمی با بیان اینکه فیلم «اسفند» برای نسل جدید اثرگذار است، گفت: «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید هاشمی میتواند برای مسئولان یک تلنگر باشد چرا که تصمیمهای این شهید همواره برای مردم بود.
از شوخی کیانوش عیاری با شمع تولدش تا چند ماجرای دیگر
نشست تخصصی «عیار متن، عیار سینما» با نگاهی به سینمای کیانوش عیاری در حالی در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد که همزمان با این نشست تولد ۷۴ سالگی این کارگردان جشن گرفته شد و او تاکید کرد: «من همیشه از بچگی در ذهنم این تصور را داشتم که یک روز فیلمساز خواهم شد و گاهی به شوخی هم میگویم که وقتی به دنیا آمدم از قابله پرسیدم که سینما در ایران اختراع شده است؟!»
بازیگر معروف به جرم تعرض جنسی مجرم شناخته شد
ژرار دوپاردیو به جرم تعرض جنسی به دو زن در طول فیلمبرداری در سال ۲۰۲۱ مجرم شناخته شد و به ۱۸ ماه حبس تعلیقی محکوم شد.
چگونه میتوانیم فکر کنیم کسی نام جعلی بر مادرمان بگذارد؟
امیر دژاکام با ابراز تاسف فراوان از مطرح شدن بعضی از ادعاها درباره جعل نام خلیج فارس در چند روز اخیر تاکید کرد: بسیار برآشفته و غمگینم. این مساله روح و جان همه ایرانیان را آزرده و خشمگین کرده است. اگر این نام را از ما بدزدند، تاریخ تا ابد و کسانی را زیر سئوال میبرد که وظیفه داشتند این نام را زنده نگه دارند و چنین نکردند.
جزییات برپایی نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان
مجید پریخواه _ مدیر اجرایی نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان _ با اعلام جزئیات یک رویداد تخصصی گفت: نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان در سه بخش اصلی طراحی شده است؛ در بخش نخست که بخش نمایشگاهی است، حدود ۴۰ مجموعه در حوزههای آموزش موسیقی، پژوهش، عرضه ساز و انتشار آثار تخصصی کودک و نوجوان حضور دارند.
حسین علیزاده: گاهی میگویم خدا کند من روشنفکر نباشم!
در شب حسین علیزاده، هنرمندان موسیقی از جایگاه کمنظیر او در موسیقی و فرهنگ ایران سخن گفتند. این شب نهتنها تجلیل از یک اثر ماندگار، بلکه بزرگداشتی بود برای هنرمندی که صداقت، دغدغه اجتماعی و عشق به مردم، بخش جداییناپذیر از هنر اوست.
«علیرضا قربانی» در استادیوم آزادی میخواند
علیرضا قربانی تور کنسرت «ایرانم» را با اجرای قطعات جدید، خرداد سالجاری از تهران آغاز میکند.
حج در آیینه آداب و رسوم / از توبه «بیبی بنفشه» تا یک بدرقه جانانه
شاید رفتن به یک مسافرت عادی آداب چندانی نداشته باشد، اما سفر برای زیارت خانه خدا بهویژه حج واجب از گذشته با شرایط سختی همراه بود که این سفر را به یک کار خاص تبدیل میکرد؛ کاری که نیاز به مقدمه و موخره داشت و با توجه به سختیهای مسیر شاید حتی سفری بیبازگشت بود، اما با این حال مسلمانانِ ایرانی با به جا آوردن آدابی مخصوص، رهسپار سفری میشدند که هیچکس نمیدانست، قرار است به چه سرانجامی برسد.
جستوجو برای عشق واقعی در دنیای صفر و یکها!
در سالهای اخیر ولع برای ساخت برنامه، بازدید و بحث درباره محتوای مرتبط با روابط عاطفی به شکل چشمگیری افزایش یافته است. از پستهای اینستاگرامی بلاگرهای بدون تخصص و کسانی که خود را «زوج درمانگر» معرفی میکنند و راهکار بهبود روابط میدهند، گرفته تا برنامههای اینترنتیِ «بلایند دیت» و این اواخر «عشق ابدی» بخش زیادی از فضای مجازی را به خود اختصاص دادهاند. اما چرا علاقه به محتوای «رابطهمحور» تا این حد زیاد شده است؟
باید جسارت بازگویی مباحث جنگ را داشته باشیم
بنیانگذار نیروی دریایی سپاه با اشاره به اهمیت اتخاذ استراتژی درست در جنگها گفت: تمام درس جنگ استراتژی است. اگر کشورها در جنگ برای خودشان استراتژی درستی نداشته باشند یا بلند پروازی کنند در اتخاذ استراتژی به شکست خواهند رسید.
وقتی که جشنواره موسیقی نواحی سهم جیبها شد، نه مردم!
هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در حالی با چالشهای متعدد از جمله تأخیرهای پیاپی و ناتمام ماندن در بندرعباس همراه شد که برخی هنرمندان و کارشناسان با انتقاد از رویکردهای محافظهکارانه و ضعف در برنامهریزی، بر لزوم بازنگری در شیوه برگزاری این رویداد تأکید دارند؛ جشنوارهای که با وجود ظرفیتهای فراوان شاید هنوز نتوانسته بهدرستی با مردم ارتباط برقرار کند.
خبرهایی برای خواندن:
کمربندهایتان را ببندید و به ۱۰۰ سال قبل پرواز کنید!
درخواست عجیب اسرای عراقی از ایران
قصه پرغصه ممنوعیت کاری یک خواننده
«پالمیرا» ۲۰۰۰ سال دوام آورد اما جنگ ۱۳ ساله آن را ویران کرد
سفرنامهای که از رئیسجمهور انتقاد میکند
سایه روشن یک پیکار دریایی در خلیج فارس
انتهای پیام
نظرات