به گزارش ایسنا، علیرضا نوریزاده، مدیر کمیته ناشر خارجی نمایشگاه کتاب تهران و مدیرکل مجامع و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تفاهمنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر تجهیز و تأمین کتابهای ۴۳ کتابخانه بر اساس فهرست وزارت علوم، گفت: در ابتدا قرار بود ۴۰ درصد سهم کتابخانه دانشگاه، ۳۰ درصد سهم وزارت علوم، ۲۰ درصد سهم وزارت ارشاد و ۱۰ درصد سهم ناشر باشد. اما با توجه به استقبال کم، با دوستان وزارت علوم صحبت کردیم و قرار شد سهم کتابخانهها را به ۱۰ درصد کاهش دهیم (۱۰ درصد کتابخانه، ۱۰ درصد ناشر، ۲۰ درصد وزارت ارشاد و ۷۰ درصد وزارت علوم). فرض کنید کتابخانهای میخواهد یک میلیارد تومان کتاب از بخش ناشران خارجی، کتابهای ۲۰۲۳ به بالا را بخرد، کافی است ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کند.
او سپس توضیح داد: وزارت علوم در ابتدا هفت و نیم میلیارد آورده داشت که بعد یک میلیارد هم به آن اضافه کرد. ما هم پنج میلیارد داشتیم که ۱۳.۵ میلیارد شد. ۱۰ درصد هم سهم ناشران بود که حدود یک میلیارد میشود. مجموعا چهارده و نیم میلیارد بودجه این بخش شد. بر اساس تقسیمبندی صورتگرفته مثلاً ۵۴۰ میلیون تومان سهم دانشگاه اصفهان میشد که این دانشگاه با پرداخت ۵۴ میلیون میتواند ۵۴۰ میلیون کتاب ببرد.
نوریزاده افزود: فضای مثبتی در بخش ناشران خارجی باز شده است و اگر این فضا ادامهدار باشد، سال آینده ناشران واقعی بیشتری در نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.
او درباره اینکه آیا برنامهای برای اینکه وزارت بهداشت نیز سهمی در تأمین منابع داشته باشد، دارند، گفت: شما دوستان رسانه باید مطالبهگر باشید. همچنین باید کمیته ناشران خارجی بعد از نمایشگاه حتماً شروع به کار کند. اگر این اتفاق بیفتد، با گروههای داخلی رایزنی میکنیم تا ببینیم دوستان حوزههای دیگر چطور میتوانند سهیم باشند. اگر فرصت باشد با دانشگاه علوم پزشکی رایزنی میکنیم. چرا اتفاق نمیافتد؟ منابع کتابخانهای در ایران کم است و ناشران خارجی اعلام آمادگی کردند اگر شرایط مثل وزارت علوم باشد، حاضرند کتاب بیاورند. اگر دانشگاه آزاد بتواند در این زمینه ورود کند، قطعاً ارشاد هم همکاری خواهد کرد. اگر در یک دوره یکساله تلاش کنیم، مطمئن باشید شرایط بخش خارجی روز به روز بهتر خواهد شد.
مدیرکل مجامع و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سهم ۱۰ درصدی دانشگاه تازه اتفاق افتاده است، توضیح داد: کتابها موجود است و فهرست را هم گرفتهایم. نمایشگاه روز ۲۷ اردیبهشت تمام میشود و ما باید فضای مصلی را تحویل دهیم اما فضایی را در سالن فجر برایشان فراهم میکنیم که کتابهای ناشران آنجا باشد. پست را هماهنگ کردهایم. باید این نکته را یادآور شوم که کتابهای خارجی باید حتماً بررسی دیگری به لحاظ افست و اوریجینال بودن شوند. کارشناسان ما در آنجا هستند و کارشان را ادامه میدهند و کتابها را به دانشگاهها یا هر جای دیگری پست خواهند کرد. صدور خیلی از فاکتورها تا ساعت ۱۲ شب ۲۷ اردیبهشت اتفاق خواهد افتاد.
انتهای پیام
نظرات