به گزارش ایسنا، کتاب «دین و موسیقی در ایران معاصر ـ از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۹۶» با تالیف حسین سَروی و نظارت و مقدمه حسین محدثی گیلوایی، جمعه نهم خردادماه با برگزاری یک مراسم ویژه در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت.
در توضیح این اثر تالیفی پژوهشی آمده است:
«در حدود نیم قرن اخیر رابطه دین و موسیقی (به منزله یکی از پرمصرفترین هنرها) در ایران چه بوده است؟ موسیقی در ایران بعد از انقلاب چه از سر گذرانده است؟
این دو، پرسشهای اصلی این پژوهش هستند و شالوده این کتاب پژوهشی تجربی را شکل میدهند. مسیری که با رویکردی چند روشی انجام شده است. اول تحلیل محتوای متون فقهی و سپس تحلیل محتوای مطبوعاتی درباره رابطه دین و موسیقی طی پنج دهه گذشته در مصاحبه با مطلعین کلیدی حوزه موسیقی و تحلیل دادههای آماری درباره تولیدات و آثار موسیقایی.
این اثر را یک موسیقیدان زیر نظر یک محقق جامعهشناسی دین نوشته و محصول سه سال کار پژوهشی است.»
حسین سروی از جمله پژوهشگران عرصههای مختلف فرهنگ و هنر است که تحصیلات خود را در رشتههای دکترای تخصصی جامعه شناسی فرهنگی از دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناسی ارشد رشته مطالعات فرهنگی از دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناسی رشته موسیقی از دانشگاه سوره تهران به پایان رسانده است.
تالیف کتابها و مقالاتی چون «چالشهای دین و موسیقی در ایران معاصر (۱۳۵۰تا ۱۳۹۶)»، «گرایشهای دینی معاصر و وضعیت موسیقی در ایران پسا انقلابی»، «تحلیل گفتمان سنتگرای موسیقی در ایران معاصر (۱۳۸۵- ۱۲۸۵)»، «تحلیل گفتمانهای تجددگرا و نوسنتگرا در ایران معاصر (۱۳۸۵- ۱۲۸۵)»، تألیف کتاب «آنچه یک کارشناس فرهنگی - هنری باید بداند» (مدیریت پروژه، کارتیمی، سیستم مدیریت استعدادها) با همکاری حسین علیان از جمله فعالیتهای پژوهشی حسین سروی در عرصه موسیقی هستند.
انتهای پیام
نظرات