به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه، گالری دیجیتال موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور سردار مهدی امیریان مدیرعامل موزه، سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم)، و اصحاب رسانه بهصورت رسمی افتتاح شد.
گالری دیجیتال فضایی نوآورانه برای نمایش آثار هنری و فرهنگی است که با بهرهگیری از تابلوهای دیجیتال و فناوریهای نوین، بهصورت جذاب، تعاملی و خلاقانه طراحی و اجرا شده است. این گالری با زبانی مبتنی بر تکنولوژی، مفاهیم ارزشی و هنری انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را بازنمایی میکند و با هدف بازنمایی نوین تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از طریق فناوریهای روز راهاندازی شده است. هدف این فضا، ایجاد ارتباطی مؤثر میان مخاطب امروز و محتوای فرهنگی با رویکردی مدرن است.
سردار مهدی امیریان در این مراسم با اشاره به رویکرد نوآورانه موزه گفت: ایجاد گالری دیجیتال گامی مؤثر در مسیر روایتگری نوین و جهانی از تاریخ مقاومت ملت ایران است و موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همواره تلاش کرده است همگام با تحولات جهانی، محتوای خود را روزآمد کند.
وی افزود: ما معتقدیم موزهها باید زنده، پویا و متناسب با نیاز نسل جدید باشند؛ گالری دیجیتال تلاشی است برای پیوند میان تاریخ پرافتخار ایران با ابزارهای ارتباطی روز دنیا.
در ادامه، فرحان حسنپور، معاون مهندسی و فناوری اطلاعات موزه، نیز با اشاره به ویژگیهای فنی این پروژه گفت: امروز مفتخریم شاهد افتتاح نخستین گالری دیجیتال کشور با رویکردی نوین باشیم؛ فضایی تعاملی و فناورانه که با بهرهگیری از سیستمهای هوشمند تصویری، مرزهای سنتی نمایش آثار را پشت سر گذاشته است. این گالری، با ۱۴ ویدئو پروژکتور حرفهای، ۴ مدیا سرور، ۱۴ گیرنده و فرستنده تصویر، سیستم صوت هنری و سامانه انتقال تصویر از طریق فیبر نوری و نرمافزار اختصاصی، بستری مدرن برای نمایش آثار هنری از سراسر ایران و جهان فراهم کرده و امکان نمایش محتوای دیجیتال، از جمله نقاشیهای متحرک، را با بالاترین کیفیت فراهم میسازد. هنرمندان میتوانند آثار خود را بهصورت دیجیتال ارسال کرده و در مناسبتها، فراخوانها یا به شکل مستقل، در قالبی زنده، تعاملی و بهروز، به نمایش بگذارند. این گالری پلی است میان هنر و فناوری و امید است که به محلی برای درخشش خلاقیت هنرمندان کشورمان تبدیل گردد.
سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) ضمن تبریک افتتاح این گالری اظهار داشت: یک مساله محوری محوریت که به عنوان اصول برنامهریزی موزهها در ایران و جهان مدنظر قرار دارد، تسهیلگری برای دیدن تمام افراد از این موزهها از طریق پدیدهها و فناوریهای نوین است.
رئیس ایکوم ایران تصریح کرد: با این فناوری میتوانیم افراد و پدیدههای بیشتری را در معرض مخاطبین بیشتری قرار دهیم که هردوی اینها با افتتاح این گالری در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس انجام گرفته است و قطعا چنین موزههای در کنار نمایش تاریخ جامع کشور؛ تاریخ دفاع کشورمان را نیز در بر میگیرد.
وی به افتتاح ۳۱ موزه در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: ما دارای گالریهای مجازی در موزهها بودهایم که از دوران کرونا ایجاد شد، اما این نوع گالری با این فتاوری تازگی دارد که میتواند مورد استقبال اهالی فرهنگ و هنر قرار بگیرد.
در حاشیه این مراسم، از پرده مصور تالار پنجم موزه نیز رونمایی شد. این پرده تصویری با روایتگری هنری، بخشی دیگر از تاریخ حماسهساز ملت ایران را به نمایش میگذارد و مکمل روایتهای موجود در تالارهای پیشین است.
گالری دیجیتال در محل گالری فکه و در امتداد تالارهای هفتگانه موزه قرار دارد و از امروز در دسترس بازدیدکنندگان، علاقهمندان، پژوهشگران و گردشگران داخلی و خارجی است.
انتهای پیام
نظرات